روحالله حسینیان که این روزها ریاست مرکز اسناد انقلاب اسلامی را هم دارد، درباره این فیلم نظرات مثبتی دارد که احتمالاً در اکران عمومی آخرین ساخته حاتمیکیا به کار خواهد آمد.
این نظرات درحالی ابراز میشود که با توجه به جزئیات فیلم به رنگ ارغوان احتمال اکران عمومی آن کمی با تردید مواجه است. هرچند که پروانه نمایش آن قبلاً صادر شده است و روز گذشته هم مدیرکل نظارت و ارزشیابی معاونت سینمایی وزارت ارشاد مجدداً بر نمایش آن تأکید کرد و گفت: روزهای گذشته شایعاتی مبنی بر عدم اکران این فیلم شنیده شد که همگی تکذیب میشود و من اعلام میکنم که این فیلم هیچ مشکلی برای اکران عمومی ندارد و به زودی شاهد نمایش عمومی آن درسینماها خواهیم بود.
نظرات حسینیان میتواند فصل تازهای از اظهارات مقامات امنیتی درباره این فیلم باشد. چنانکه افراد دیگری هم با همین دیدگاه در باره به رنگ ارغوان اظهار نظر کرده و کمکی برای روشن شدن نقاط زیبای آن میشود.
لزوم تولید فیلمهای اطلاعاتی
خبرگزاری فارس که در همین زمینه با رئیس کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس گفت وگو کرده، گزارش داد: حسینیان با مثبت خواندن فیلم به رنگ ارغوان و تبیین نقاط قوت و ضعف آن و توصیههایی برای اکران عمومی فیلم مذکور، بر لزوم تولید فیلمهای اطلاعاتی در کشور تأکید کرد.
روحالله حسینیان، نماینده تهران که سهشنبه گذشته به دعوت مسؤولان وزارت ارشاد به تماشای فیلم به رنگ ارغوان نشست، درباره این فیلم گفت: این فیلم مجموعاً مثبت بوده و اگر چند نکته در اکران عمومی آن مورد توجه قرار گیرد، در آشنایی توده مردم با واقعیت دستگاه امنیتی کشور مؤثر خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: در فیلم به رنگ ارغوان اشراف اطلاعات جمهوری اسلامی به موضوعات امنیتی، استفاده از تکنولوژی در اطلاعات، قانون گرایی وزارت اطلاعات و برخورد مدیران وزارتخانه با مأموری که در جریان مأموریت مرتکب تخلف شده به نمایش درآمده و از طرف دیگر نشان داده دستگاه اطلاعاتی ما با مأموران اخراجی خود با ملاطفت برخورد میکند و با وجود نظارت بر آنها، مانند سازمانهای سیاه اطلاعاتی دست به حذف فیزیکی نمیزند.
حسینیان ادامه داد: به رنگ ارغوان قدرت جمهوری اسلامی در کشف اطلاعات و حفاظت از شهروندان حتی اگر افرادی خائن و وابسته به گروهکهای نفاق باشند را نشان میدهد و وفاداری نیروهای اطلاعات به نظام جمهوری اسلامی تا آخرین لحظه به نمایش گذاشته شده است.
جفا به دانشجویان
رئیس کمیسیون سیاست داخلی و شوراهای مجلس در بخش دیگری از گفتوگوی خود به اشکالات فیلم به رنگ ارغوان اشاره کرد و گفت: در این فیلم قدری نسبت به دانشجویان جفا شده و آنها را افرادی لاابالی و اهل عیاشی نشان داده که به نظرم نه ضرورت داشت به فیلم اضافه شود و نه ربطی به موضوع داشت.
از این کارشناس مسائل امنیتی و سیاسی درباره علت توقیف به رنگ ارغوان توسط وزارت اطلاعات دولت خاتمی سؤال شد که گفت : نه دلایل وزارت اطلاعات خاتمی را شنیدهام، نه دلیل وزارت ارشاد را، اما بدون آنکه قصد تعمیم نظرم را داشته باشم، برداشت مثبتی از آن دارم.
فیلم «به رنگ ارغوان» ساخته ابراهیم حاتمی کیا، کارگردان صاحبنام کشورمان است که در سال 83 به عنوان یکی از محصولات سینمایی با ژانر اطلاعاتی و امنیتی تولید شده و داستان یک مأمور امنیتی است که در جریان مأموریت خود درگیر روابط عاطفی با دختر یکی از عوامل گروهکی میشود.
رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در پایان با تأکید بر ضرورت تولید فیلمهایی در ژانر اطلاعاتی و امنیتی در کشور، گفت: سربازان گمنام امام زمان (عج) از خدومترین نیروها هستند، اما به دلیل نوع کار و محدودیتهایی که وزارت اطلاعات با آنها مواجه است، ابهامات بسیاری برای مردم نسبت به این وزارتخانه وجود دارد و عدم شناخت باعث شده تصویر یک سازمان مخوف در اذهان شکل گیرد که به نظرم برای آشنایی آنها با واقعیتها باید فیلمهایی در این عرصه تولید شود.
او از قضات باسابقه کشور است اما تجربه کار امنیتی را نیز در کارنامه خود دارد و در دوران وزارت آیتالله محمدی ریشهری قائم مقام نماینده دادستان در وزارت اطلاعات شد و سالها فعالیت در این عرصه موجب شد محمود احمدینژاد وی را برای مشاوره در امور سیاسی و امنیتی انتخاب کند.
این فیلم در دوران اصلاحات با نظر وزارت اطلاعات توقیف شد، اما با مساعدت مسؤولان سینمایی دولت دهم از محاق توقیف درآمد و در جشنواره بیست و هشتم فیلم فجر، سیمرغ بلورین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی و همچنین جایزه ویژه نگاه مردمی جشنواره را به دست آورد.