gallerybanoo

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

دل خواسته ها


3 مشترك

    ابراهيم حاتمي کيا

    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 4:02 pm

    حلقه نامرئی
    سید سعید هاشم زاده
    14 دی 1386
    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Halghe_sabz_038
    رقابت در بین سریال های مطرح تلویزیونی به روزهای اوج خود نزدیک می شود. رقابتی که در آن کارگردان های صاحب نامی چون ابراهیم حاتمی کیا با "حلقه سبز"، کمال تبریزی با "شهریار" و کیانوش عیاری با "روزگار قریب" حضور دارند و هر سه آنان سابقه ی ساخت سریال های به یادماندنی را برای رسانه ملی ما دارند. اما جنجال برانگیزترین این سریال ها، سریال "حلقه سبز" ساخته ی حاتمی کیاست که این روزها از طرف اقشار مختلف جامعه انتقادات زیادی را متحمل می شود.
    مهم ترین و تندترین این انتقادات، در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و آقای شهبازخانی یکی از نمایندگان، تقاضای جلوگیری پخش این سریال را داد و بر این مسأله اعتراض کرد که پخش برنامه منجر به تحت تأثیر قرار گرفتن اهدا کنندگان اعضای بدن و بی اعتمادی آنان می شود و همچنین درصدی از افراد ثبت نام کننده برای اهدای اعضاء پس از دیدن سریال دست به انصراف زدند؟! در ظاهر اینگونه به نظر می رسد که نماینده محترم مجلس حق دارد اما مشکل جای دیگری است: یکشنبه شب ها سریال مطرح و دیدنی مأموران مخفی پلیس پخش می شود و یکی از شخصیت های اصلی سریال که اتفاقاً مأمور پلیس هم هست، دچار دوگانگی شخصیتی می شود و با این حال به کار خود در پلیس ادامه می دهد! پس بنابر داستانی که به ما نشان داده می شود، پخش سریال باید در کشور سازنده ی سریال قطع می گشت زیرا مردم به پلیس بی اعتماد می شدند و فکر می کردند که...اما چرا هیچ شکایتی صورت نگرفت و پخش متوقف نشد و این مجموعه جزو محبوب ترین ها شد؟
    اندیشمندان سینما، تئاتر و تلویزیون تأکید زیادی بر روی "هنر تماشاگر بودن" دارند. یعنی درک تماشاگر از فیلم ، سریال یا تئاتری که می بیند و همین درک است که باعث می شود در کشور ما چنین مشکلاتی پیش بیاید. نه بدین معنی که این درک در تماشاگران ایرانی نیست، بلکه باید این درک آموزش داده شود مانند الفبا. البته این مطلب را به عنوان یک دفاعیه از سریال حلقه سبز تلقی نکنید بلکه تأکیدی بدانید بر وظیفه ی رسانه ملی که باید هنر تماشاگر بودن را به مخاطبان یاد بدهد. هنری که به تماشاچی این آگاهی را می دهد که سریال را داستانی تخیلی بداند و با آن واقعگرایانه برخورد نکند. هنر تماشاگر بودن را تلویزیون می تواند با گذاشتن میز گردها و تحلیل و نشان دادن پشت صحنه ها بیشتر به تماشاگر آموزش دهد که البته تا حدی هم شروع به این کار کرده.
    اما با وجود اینچنین فشارهای حاشیه ای که بر روی سریال است نمی توان از اشکالات ساختاری آن چشم پوشی کرد. حلقه سبز در کارنامه هنری حاتمی کیا یک حلقه نامرئی به حساب می آید به طوری که طرفداران حاتمی کیا هم از آن صحبت زیادی نمی کنند. بازی های ضعیف، داستان قابل پیش بینی و... از ضعف های چشمگیر این سریال است.
    حاتمی کیا در آثار قبلی خود ژانری را انتخاب کرده بود که بر روی آن تسلط کاملی داشت یعنی ژانر دفاع مقدس؛ و این تسلط علل گوناگونی هم داشت. اما ژانری که او اکنون بر روی آن دست گذاشته است که می توان به نوعی آن را ماورائی و به گونه ای دیگر آن را معناگرا نامید، ژانری است که تلویزیون دست به تولید انبوه آن زده است اما او تابحال آن را تجربه نکرده است و با این اوصاف در نظر داشته باشید که او با عوامل به نسبت ضعیف تر از عوامل قبلیش کار می کند و از این روست که خرده گرفتن بر این حلقه نامرئی بی انصافی محض است. زیرا حاتمی کیا را باید فیلمسازی تجربه گرا در این ژانر به حساب آورد و اجازه ی جسارت و پیش روی در اینگونه موضوعات را به او داد. جسارتی که حاتمی کیا در ژانر دفاع مقدس بارها به خرج داد و همه را شگفت زده کرد، اما در حلقه سبز باید پذیرفت که او با جسارت فاصله ی زیادی گرفته است و با تقلید دست به تجربه زده است. تقلید واضح و آشکار وی از "شهر فرشتگان" ساخته ی "برد سیلبرگ" و با بازی "نیکلاس کیج" و "مگ ریان"، غیر قابل انکار است. همانطور که در آژانس شیشه ای به تقلید از "بعد از ظهر سگی" دست زد اما این کجا و آن کجا؟ شخصیت های تقلیدی حاتمی کیا در حلقه سبز بدون جسارت و عاری از دغدغه های فکری شخصیت های وجود داشته در شهر فرشتگان است و این مسئله، مهم ترین اشکال او در حلقه سبز است. در فیلم سیلبرگ، سلوک معنوی برای عشق صورت می گیرد. سلوکی که در سریال حاتمی کیا گم شده است و جای خود را به دیالوگ های متعدد و شخصیت های عصبی داده است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 4:05 pm

    وقتی که آقای حاتمی کیا حلقه سبز رو ساخت خیلی ها ایشون رو متهم کردن که این حاتمی کیا حاتمی کیای ما نیست نیمدونم اگه آقای حاتمی کیا کاری مثل کارهای قبلی میساخت ایشون رو متهم به این نمیکردن که اقای حاتمی کیا خودشون رو تکرار کردن(که ایشون رو برای ساختن به نام پدر به این متهم کردن و حتی گفتن که ناصر شفیعی مثل حاج کاظم) نمی دونم چرا کسی نمی گه که جهان بینی آقای حاتمی کیا وسیع تر شده و ایشون دنیا رو با دید وسیع تری میبینن.

    یه مصاحبه با اقای حاتمی کیا رو از تلویزیون دیدم وقتی از ایشون پرسیدن که چرا برای فیلم حلقه سبز با جایی مصاحبه نکردین یه جواب قشنگ دادن و اون این بود که نمی خواستم توقع ایجاد کنم.

    اقای حاتمی کیا از حاشیه بیزار چون همین حاشیه ها بود که باعث شد موج مرده توی جشنواره19 پخش نشه.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Halghe-sabz-2-001

    توی سایت سینما خبری مبنی بر حضور بهرام رادان در این فیلم منتشر شد ولی چون در هیچ کدوم از سایتهای خبری دیگه این خبر منتشر نشده من از گذاشتن خبر صرف نظر میکنم.

    اگه دیده باشین توی سایتهای مختلف به خاطر انتخاب عوامل دعوت جنجال بی خودی به راه انداختن مثلاْ سایت سینما، که یه پست ویژه برای اعتراض کابران سایت نسبت به این انتخاب نوشتن. و برای من خیلی عجیبه که خیلی راحت راجع به فیلمی که هنوز فیلم برداری اون شروع نشده قضاوت میکنن و راجع به اون نظر میدن.

    آقای حاتمی کیا دوست ندارن پشت فیلمشون جنجال و حاشیه باشه و من از همه شما یه خواهش دارم و اون اینکه اگر واقعا طرفدار و دوستدار آقای حاتمی کیا هستین اگر در سایتی بحث و یا مطلبی دیدین سکوت کنید و به حاشیه ها دامن نزنید.منم قول میدم اگر خبری از سایتهای معتبر خبری گرفتم حتما به اطلاعتون برسونم.

    راستش من بی صبرانه منتظر کار جدید آقای حاتمی کیام.چون مطمئنم که کاری خوب و در خور توجه میشه.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 5:19 pm

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Halghe-sabz-032

    در مورد حلقه سبز:

    راستش توی این مدت انقدر نقدهای مختلف پیرامون حلقه خوندم که سرگیجه گرفتم.

    میخواستم یه متنی بنویسم که یه مطلبی از خانم اینانلو خوندم و انقدر اون کامل بود که تصمیم گرفتم که اون مطلب رو بزارم:

    در نخستين روزهاي آغاز سال 86 زماني که به اتفاق ابراهيم حاتمي کيا به ديدار استاد مصطفي ملکيان رفته بوديم در پايان جلسه، ملکيان به عنوان فصل الخطاب به نکته بسيار ظريف و دقيقي اشاره کرد که حيف است از ذکر آن در ابتداي اين گفتار چشم پوشي کنم. او گفت؛ «آفت يک هنرمند در اين است که ببيند مردم چه چيزي را مي پسندند و او بر همان اساس اثر هنري خود را خلق کند، به عبارتي هنرمند نبايد بر اساس پسند مردم کار کند. او زماني هنرمند بزرگي خواهد بود که بتواند آنچه را که به آن ايمان دارد به خوبي بيان کند و مهم نيست که مخاطبان در باور به آن ايمان با او هم عقيده باشند يا خير، بلکه مهم اين است که آنان بفهمند او به چه چيزي ايمان دارد.»

    ملکيان در آن روز با تاسفي عميق از نفاق و تزويري سخن گفت که سايه چرک و سنگين خود را بر سر برخي انداخته است و کمتر کسي شجاعت آن را دارد که خودش باشد و صادقانه درباره باورهايش سخن بگويد. او به نفوذ تاثربرانگيز اين آفت درميان و روشنفکران جامعه اشاره کرد که به خاطر خوشامد مخاطب در بسياري از مواقع سخناني را مي گويند که خود به آن ايمان ندارند و تنها بر اساس پسند مخاطب نظر مي دهند تا آنجا که به خاطر محبوب شدن نزد مردم حتي از ذکر معايب خانمانسوز آنان نيز اجتناب مي کنند.دقت و تامل در اين نکته ظريف و اساسي کليد واژه فهم نکته هايي است که در اين گفتار مطرح خواهد شد. نکته نخست آن که حاتمي کيا هنرمند امتحان پس داده يي است، اين را ديگر همه مي دانند، و مخالف و موافق يقين دارند که او در نوع سينمايي که در سال هاي پس از جنگ به آن پرداخته شد، جايگاهي منحصر به فرد داشته و دارد. نفس اين اتفاق که او در پنجمين دهه از زندگي خود شجاعت آن را دارد که دژ محکم و تثبيت شده خود را ترک کند و وارد ميداني جديد شود دليري قابل تحسيني مي خواهد که تنها از کسي چون او بر مي آيد.آشنا زدايي جسارت آميز آن هم از هنرمندي تثبيت شده، شايد نقطه نجات ما از تنفس در هواي سنگين و تکراري باشد که دارد ريه هايمان را از کار مي اندازد. ظريفي مي گفت آنقدر به تنفس در هواي سنگين عادت کرده ايم که در هوايي تازه و سبک احساس خوبي نداريم.

    نکته دوم توجه به تغيير دغدغه هاي حاتمي کيا است. دغدغه ها و دل نگراني هايي که از سطح مسائل سياسي و اجتماعي گروهي خاص فراتر رفته و ساحتي بشري يافته است. تامل درباره «زندگي و مرگ»، اين بنيادي ترين مسائل بشر، به خوبي نشان مي دهد که هنرمند ي چون او پتانسيل شجاعت خود را در راه رفيع تر کردن نگاه خود به کار گرفته و تلاش مي کند تا اين بار قصه خود را از چشم انداز تازه يي که به آن دست يافته است براي مخاطب سراپا گوش خود تعريف کند و البته به اين نکته نيز به خوبي واقف است که تماشاگر ايراني در انتظار قصه يي آشنا از جنس همان حرف هايي است که حاتمي کيا را با آن مي شناسد. اما او دليرانه تصميم خود را گرفته است و عزم آن دارد تا تصويري جديد از خود ارائه دهد و حرف هاي تازه يي بزند و البته پر واضح است کسي مي تواند حرف تازه بزند که پنجره ها را به روي وزش نسيم آزاد نبندد و از اين آفت خانمان بر انداز به دور باشد که با چند تشويق و تاييد و هورا ديگر نياز به هيچ نگرش تازه يي ندارد و دلش را به همان تاييدهاي مکرر خوش بدارد. از اين منظر مي توان حلقه سبز را آغاز فصلي جديد در سينماي حاتمي کيا دانست؛ فصل تازه يي که نشان از ساحتي رفيع تر دارد.حلقه سبز قصه يي ساده و روان درباره آدمي است؛ آدميزادي که جان مي کند تا زنده بماند همچون حسن گلاب که معلولي عاجز و ناتوان است و همه ما در مواجهه با کساني چون او بي ترديد حکم صادر مي کنيم که آنها بر اساس کدام منطق و استدلال فضاي زمين را اشغال کرده اند و اکسيژن آن را به هدر مي دهند. غافل از اينکه وقتي پاي رفتن و ماندن در ميان باشد دل و روح کسي چون او نيز با اين دنياست و از اينکه زنده است و نفس مي کشد، لذت مي برد و خدا را شکر مي کند که پروردگارش با ملاک هاي آدميان براي زنده بودن يا نبودن موجودات کاري ندارد و اجازه مي دهد که او نيز از شهد گواراي حيات کام بر گيرد.

    داستان حلقه سبز حکايت همه ماست؛ همه مايي که جان مي کنيم تا زنده بمانيم، غافل از اينکه در اين جان کندن مدام ذات زندگي را از دست مي دهيم و به همه چيز دست مي يابيم الا آن چيزي که برايش دويده ايم.حلقه سبز داستان ستايش نفس هايي است که فرو مي رود و بيرون مي آيد و به قول سعدي بزرگ فرو رفتنش ممد حيات است و بر آمدنش مفرح ذات و ما غافل از شکرانه هاي مدامي که بايد به جاي بگزاريم حريصانه به دنبال بالاتر بردن تعداد اين آمد و رفت ها ييم و کسي نيست تا گريبان ما را بگيرد و در گوشمان زمزمه کند که زندگي يعني همين لحظه حال، همين نفسي که اکنون فرو رفت و دمي ديگر باز مي گردد و ديگر هرگز به دست نخواهد آمد. روح معصوم و کودکانه حسن گلاب در قصه حلقه سبز به زندگي چسبيده است و به شکلي غريزي دلش نمي خواهد که از اين دنيا جدا شود. از همين رو دست به دامن گلبهار دختر خود ساخته شهرستاني شده است که با چنگ و دندان او را حفظ کند و گلبهار همچون همه ما در آزمون سخت قضاوت قرار گرفته است قضاوت اين که چه کسي حق زندگي دارد. جسم مچاله شده و معلولي که جز برانگيختن ترحم ديگران به هيچ کار ديگري نمي آيد يا دهها انسان کارآمدي که تنها با دريافت قلب اين جسم مچاله شده به حياتي مفيد و شيرين در کنار خانواده خود ادامه خواهند داد. راستي شما چه فکر مي کنيد ؟چه کسي حق زندگي دارد؟ اين سوالي جدي است که حلقه سبز در خلوت ميليون ها مخاطب خود پديد خواهد آورد و تماشاگر عادي تلويزيون را عادت خواهد داد که سليقه خود را از سطح قضاوت هاي ساده درباره حکايت هاي معمولي آدم هاي خوب و آدم هاي بد بالاتر ببرد و تلاش کند تا در پايان يک روز شلوغ و پر از دود که همه فرصت ها را براي انديشيدن و تفکر مي سوزاند و له مي کند قدري آرام بگيرد و در فضاي قصه يي لطيف و شاعرانه به اساسي ترين نکته هستي خود بينديشد، به مساله يي به نام حيات.

    حلقه سبز داستان شکوه زندگي و مرگ است و تلاش کرده است تا ساحت خود را بالاتر ببرد و آهسته و آرام بدون استفاده از کلمات ناکارآمد نصيحت گونه اين سال ها، زمزمه کند که نه زندگي آنقدر شيرين است که به خاطرش اين اندازه جان بکنيم و دمادم بميريم و نه مرگ آن اندازه تلخ که از ترس آن فرصت زيستن را از ديگران بگيريم. زندگي در کميت نفس ها نيست در کيفيت آن است.سريال حلقه سبز سريالي اخلاق گرا است و تلاش مي کند بيننده خسته از شعارهاي تکراري را با زباني شيرين و روايتي شاعرانه با قهرماناني آشنا کند که حاضر مي شوند کميت حيات خود را با کيفيت آن معامله کنند.يادم مي آيد در آن روز بهاري وقتي ملکيان از موضوع داستان حلقه سبز آگاه شد با خنده يي تلخ گفت؛ خدا خيرتان دهد که مي خواهيد از تلخي مرگ کم کنيد، که اين روزها ريشه بسياري از رذيلت هاي اخلاقي در جامعه ما از همين ترسيدن از مرگ ناشي مي شود. در حالي که آدمي، شأن مسافر بودن خود را در اين دنيا از دست داده است و چنان زندگي مي کند که گويي جاودانه در اين جهان خواهد ماند و اين ميل کاذب جاودانگي به او اجازه مي دهد که به راحتي به ديگران ستم بورزد.



    مژگان اینانلو
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 5:25 pm

    راستش خیلی برام سخته راجع به حلقه سبز صحبت کردن.سریالی که سکانسهای فوق العاده داره و آدم رو هر لحظه مدهوش میکنه.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 010501036114_1

    سکانس در آغوش گرفتن قبر مادر احساسی ترین و عاشقانه ترین صحنه بود.سکانسی که هیچ دیالوگی نداشت و فقط حس و موسیقی و تصاویر فوق العاده به اون معنا بخشید.نمی دونم چرا یاد آژانس افتادم پوکه،که اونم هیچ صحبتی توش نبود ولی پر بود از حرف.

    سکانس صحبت های حسن با خودش.

    سکانسی که داشت با گلبهار صحبت می کرد خیلی درد آور بود. وقتی داشت با خودش میگفت"مگه نمی خواستی بری پیش مامان گلاب"اون می خواست بره پیش عشق مامان گلابش.

    وقتی گلبهار بهش گفت حرف بزن گفت پول بده بعد گفت همش بهش میگفتن گدایی کن.

    خیلی درد آور بود خیلی...

    موسیقی متن فوق العاده بود.متن و کارگردانی هم فوق العاده بود.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 5:30 pm

    خالق لحظه‌های ناب و شخصیت‌های ماندگار دفاع مقدس
    ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان نام‌آشنای سینمای دفاع مقدس و خالق لحظه‌های ناب و شخصیت‌های ماندگار این حیطه دوم مهرماه 46 ساله می‌شود؛ فیلمسازی که به دفاع مقدس وفادار مانده و امروز یکی از فیلمسازان برجسته این عرصه است.

    به گزارش خبرنگار مهر، حاتمی کیا در سال های پرمخاطره دفاع مقدس به کارگردانی روی آورد و به تبع نیاز آن سال ها فیلم هایی حماسی ساخت. فیلم هایی برخاسته از عرق وطن و ارزشگذاری به قهرمانان و جان نثاران آن زمان که در تمام دنیا می توان نمونه های آن را برشمرد.

    در سال های پس از جنگ که می توان اتفاقات از سر گذشته و حماسه ها را با نگاه منتقدانه مورد تحلیل قرار داد، حاتمی کیا هوشمندانه نگاه حماسی و حمایتی صرف را کنار گذاشت و به تحلیل پرداخت. تحلیلی که همراه با جهان بینی و دغدغه های او آرام آرام شکل گرفت و در هر فیلم نسبت به اثر قبل، برجسته تر و بی پرواتر نمایان شد.

    هر چند نگاه تحلیلی فیلمساز در هر اثر بنا به اتفاقات موجود، پیامد سال های دفاع مقدس و بازخورد آن در تلاقی با اجتماع روز دچار تغییر و تکامل می شود، آنچه از ورای فیلم های ساخته شده او در این دوران نمایان می شود حضور قهرمانی است که با تکیه بر آرمان هایی که در او نهادینه شده با اجتماع پیرامون و حتی خودش دچار تضاد است

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 010501036114_4

    حاتمی‌کیا فیلمسازی را سال 1364 با فیلم "هویت" آغاز کرد که فیلمی اجتماعی ـ جنگی بود. او سه سال بعد "دیده‌بان" را ساخت و سال بعد از آن "مهاجر" را که هر دو از شاخص‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای دفاع مقدس به شمار می‌روند. "وصل نیکان" هم سال 1369 با موضوعی حاشیه‌ای درباره جنگ (موشکباران شهرها) ساخته شد که هم نام فیلم و هم موضوع آن باعث شد برخی "وصل نیکان" را پاسخ حاتمی‌کیا به "عروسی خوبان" محسن مخملباف بدانند.

    "از کرخه تا راین" اولین فیلم حاتمی کیا در دوره پس از دفاع مقدس است. سعید رزمنده جانبازی است که برای درمان آثار شیمیایی راهی آلمان می شود و پس از سال ها دیداری با خواهرش لیلا دارد که با خانواده قطع رابطه کرده است. مسیری که سعید برای معالجه در کشور غریب طی می کند به نوعی موازی با شکل گیری رابطه عاطفی او با خواهرش پیش می رود. هر چه درمان و بهبود سعید به وخامت می انجامد، او و لیلا به بازشناسایی جدیدی از هم می رسند.

    سعید رزمنده ای است که مصداق واقعی همان روایت زمان پیامبر (ص) است: هنگامی که عایشه کفش های آن حضرت را به نشانه غفلت از سنت و سیره پیامبر بالا برد. سعید هم نشانه محض پایمال شدن حقوق بشر در سرزمینی است که خبرنگاران حرف از حقوق و آزادی می زنند و سردمدارانشان داعیه حقوق بشر دارند. سعید علاوه بر اینکه شاهد زنده این مفهوم زیرساختی است که پیامی جهانی دارد، آرمانگرایی است که تاب کمرنگ شدن آنچه را به خاطرش مخاطره کرده ندارد. حرکت نمادین او هنگامی که در سرزمین غریب هنگام اولین دیدار با لیلا، روسری او را مرتب می کند فقط یک واکنش سنتی تلقی نمی شود.

    سعید پای آنچه از کف داده می ایستد، یک بده بستان نابرابر که در جایی دیگر هنگام برخورد با همرزمی که می خواهد پناهنده شود آن را طلب می کند. این طلب وقتی تبدیل به نیاز دراماتیک شخصیت می شود که سعید از خداوند هم گلایه می کند و هنگامی که به کلیسا پناه می برد، به نوعی آشتی با تقدیر، زمانه و حتی نابرابری این بده بستان می رسد. طلبی در کار نیست و او خود را با همه چیز و همه کس بی حساب می کند.

    "آژانس شیشه ای" به حاج کاظم می پردازد، فرمانده سابقی که تضادش با پیرامون در جامعه کوچک آژانس هواپیمایی نمادین می شود. جامعه ای که حاج کاظم مطالباتش را از آنها می خواهد و تبدیل به صحنه این رویارویی می شود. گروگانگیری او هر چند عملی خشونت بار تلقی می شود اما کمی بعد رنگی از سرکوب شدن می گیرد. سرکوب شدن فردی که فقط شاهدی برای حرف هایش می خواهد ... شاهدی می خواهد که حتی اجباری به حرف هایش گوش دهد و قضاوت کند. در سرزمینی که مردان مردش برای شنیدن واگویه هایشان باید گوش شنوا را به زور اسلحه پیدا کنند، چطور می توان از پایمال شدن حقوق انسانی سخنی به میان آورد؟

    تضاد حاج کاظم با جامعه کوچک پیرامون وقتی به تضاد درونی او هم تعمیم پیدا می کند که در لحظه بحرانی به فاطمه نامه می نویسد تا او را از تردید بیرون بیاورد و چفیه همین کارکرد را پیدا می کند. یک شاهد خاموش و بهترین کلام آخر. با این فیلم در تضادهای پیرامون قهرمان حاتمی کیا، یک تضاد بطئی و تدریجی با فرزند به عنوان نماینده نسل جدید شکل می گیرد. این تضاد در موج مرده اوج می گیرد و در "به نام پدر" به تکامل می رسد. عرصه هنگامی برای قهرمان تنگ و تنگتر می شود که تضاد رخنه در خانه و نزدیکترین وابسته اش می کند.

    "روبان قرمز" حکایت داود است. حکایت محبوبه است و کمی هم جمعه. شخصیت داود از آن جهت برجسته تر می شود که سیر تحول را با حضور محبوبه و در همجواری با او طی می کند. قهرمان یک بعدی که تنها چاره برای غلبه بر تضاد با همه چیز و همه کس را در تنهایی و انزوا دیده است. تنهایی برای وفادار ماندن به آرمان ها یا به گفته دیگر فرار از واقعیت هایی که در دوران گذار سازش با آنها سخت است. خنثی کردن مین و محصور کردن منطقه پاکسازی شده با روبان های قرمز، بی شباهت نیست به کند و کاوی که داود درون خودش می کند تا به بینشی جدید برسد و بر تردیدهایش غلبه کند.

    نقشی که زن به عنوان تکیه گاه عاطفی ـ معنوی قهرمانان حاتمی کیا دارد این بار به گونه ای ریشه ای روانشناسی می شود. حضور محبوبه در کنار داود پاسخی است به پرسش های درونی او. داود درون زمین دنبال مین می گردد، غافل از آنکه روی زمین میراث بزرگتری در حال از دست رفتن است.

    "موج مرده" به امواجی گفته می شود که هنگام رسیدن به ساحل پتانسیل و انرژی خود را از دست داده و در واقع تأثیرگذاری ندارند. سردار راشد نمونه محض قهرمانان حاتمی کیا و مصداق بارز موج مرده است. دیگر فاطمه هم آرامش نمی دهد و معترض است هم به شرایط و از همه مهمتر به او. نماینده نسل آینده تبدیل به سئوال بزرگ همگان از او شده حتی فاطمه. اما سئوالی که راشد مطرح می کند، بی جوابتر از همه پرسش هاست: "قرار بود ما بریم جبهه و شما مراقب بچه هامون باشین ... کدوممون کم فروشی کردیم؟"

    در "موج مرده" شکاف بین نسل دفاع مقدس و نسل پس از آن و چالش های برآمده از تغییر شرایط به گونه ای نمادین پرداخت می شود و آنچه بر جای می ماند پرسش های بی جواب هر دو نسل است. نسلی که مطالبات خود را به خاطر وفاداری به آرمان ها می خواهد و نسلی که شاکی است از همه چیز و همه کس.

    "ارتفاع پست" قهرمانی را معرفی می کند که برای اولین بار در فیلم های حاتمی کیا، برخاسته از مردان دفاع مقدس نیست. اما پیامدهای آن دامنگیرش شده است. قاسم، مرد جنوبی که وادار به یک هواپیماربایی خانوادگی می شود تا آن طرف مرزها بتواند به روی زن و بچه اش نگاه کند و جوابگوی آنها باشد. باز هم جامعه کوچک داخل هواپیما تبدیل به برشی از اجتماع روز می شوند تا قاسم مطالباتش را عنوان کند: یک جای امن، یک کار آبرومند و یک دنیا خوشبختی.

    این بار قاسم هم مانند حاج کاظم، شاهد می طلبد هر چند به اجبار و هر چند با خشونت. دو شخصیت با خاستگاهها و دغدغه های مختلف که جریان روز آنها را به یک واکنش واحد وامی دارد. یعنی پیدا کردن یک گوش شنوا این حد دشوار شده است؟ مدینه فاضله قاسم که به خاطرش دست به این گروگانگیری خطیر زده، غریب و خاص نیست، بلکه نیازهای اولیه هر انسانی است. اما در برخورد با سد جامعه دچار پس زدگی می شود که تنها راه چاره را در اجبار و تحکم می بیند.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 BeNamePedar_9

    "به نام پدر" اثر متأخر حاتمی کیا است که به نوعی بازگشتی دوباره به قهرمانان دفاع مقدس دارد. رزمنده سابق و مهندس معدن فعلی که به نوعی از دفاع مقدس و تبعاتش فاصله گرفته، در موقعیت خطیری قرار می گیرد: این بار شکاف میان نسل ها با سئوالی بزرگ نمادین می شود. دختر او پایش را از دست می دهد، آن هم توسط مین ... مینی که روزی خود او در زمین کاشته است. این بار مطالبات نسل جوان فقط جنبه ذهنی و مجازی ندارد، بلکه عینیتی به اندازه یک ساق پا دارد. ساقی که زمانی پای رفتن بوده و حالا جایش خالی است.

    اگر این اصل را بپذیریم که اعمال ما چه مثبت و چه منفی از پس گذر سالیان دارای بازخورد مثبت و منفی در زندگی ما هستند، باید پذیرفت که دختر تاوان اعمالی را پس می دهد که پدر انجام داده، بدون آنکه در آنها دخیل یا قبولشان داشته باشد. فریادی که دختر به عنوان نماینده نسل جدید و قربانیان عملکرد پدران دارد، فریادی است بر سر ...؟ قهرمان حاتمی کیا از همیشه تنهاتر و بی پناهتر است بدون آنکه علتش را بداند. چه چیز این معادله غلط از کار درآمده؟ چه کسی کم فروشی کرده؟

    قهرمانان حاتمی کیا هر چه پیشتر می رود، در پیله انزا و تنهایی فرومی روند که بازگشتی در پی ندارد. قهرمانانی که فریاد بی صدایشان به هیچ کجا نمی رسد و مخاطبی جز خداوند ندارند: کسی صدای مرا شنیده آیا؟ / نشسته کشتی من به گِل خدایا!

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 010501036114_5
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 5:38 pm

    هر هفته با دیدن سکانسهای باز شدن حلقه شگفت زده بودم.قبل اینکه سریال پخش بشه همیشه از خودم سوال میکردم که منظور از اسم حلقه سبز چیه تا این که برای اولین بار حلقه سبز برای حسن باز شد.

    چقدر آقای حاتمی کیا این صحنه رو زیبا با فیلم مادر و صحنه فوت مادر پیوند زدند.حلقه از صورت مادر باز شد مادری که منبع مهر و محبت و عشق و زیبایی است.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 010501036114_13

    حلقه سبز حلقه مهر و محبت بود،حلقه بخشش بود.با حلقه سبز شکوه رفتن رو دیدم.فهمیدم روح از جسم مهم تر.به این پی بردم که اگر روحم مریض باشد ولی جسمم سالم،باز هم مریضم.

    فهمیدم زندگی با روح شاد و سالم زیباتر است تا زندگی با روحی مریض ولی جسمی سالم.

    همیشه گفته بودند که اگر خوب باشی،اگر بخشنده باشی،در هنگام رفتن به زیباترین شکل ممکن میروی.

    من این شکوه و عظمت را در چهره حسن،گلبهار و فاطمه دیدم.حلقه ای که به پاس بخشش برای آنها باز شد.

    حلقه سبز قصه کامل شدن انسانها بود.کامل شدنی که از کودکی آغاز میشود با نوجوانی و جوانی همراه میشود تا به پیری و رفتن میرسد.

    کامل شدنی که عاشقی را به دنبال دارد.عشق این بزرگترین ودیعه الهی.

    عشقی که کاری به جسم ندارد و فقط با روح سرو کار دارد.حسن جسمش ناتوان بود ولی روحش سالم و او با همان روح سالم عاشق گلبهار شد.

    گلبهار هم با روحش عاشق حسن شد ولی برای رسیدن به حسن فقط یک مانع داشت و آن جسم بی ارزشش بود.جسم گلبهار و حسن توانایی نگهداری روح بزرگ آنها را درخود نداشت، هر دو پرواز کردند تا به سر منزل مقصود رسیدند.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Hatamikia131196783351big

    بعد از قسمتهایی از حلقه سبز بود که سایت سینما شروع به نوشتن نقد هایی در مورد حلقه کرد نمیدونم مسئولین محترم این سایت بعد از دیدن کامل این مجموعه باز هم همون نظرات رو دارند؟

    اگر نظراتشون همون باشه واقعا بی انصاف و مغرض هستند





    حلقه سبز از نظر بازی ها بی نظیر بود. بازیهای به یاد موندنی از حمید فرخ نژاد و سیما تیرانداز.حلقه سبز از معدود سریالهایی بود که اکثر بازیگرهای اون از تئاتر انتخاب شده بودند همین انتخاب به جا باعث شده بود که ما هیچ ضعف بازی رو توی این سریال نبینیم.

    کارگردانی و فیلم برداری این کار واقعا عالی بود من یه سکانس رو مثال میزنم و اون رقص قاصدکها و بازی قاصدکها با حسن بود.

    از نکات قابل توجه توی این سریال گریم بی نظیر این سریال بود (قسمتهای اول رو یادتون هست حالا اونو مقایسه کنید با قسمت آخر که حسن پیر شد)واقعا باید از گریمور این سریال تقدیر کرد.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Halghe_sabz_2_001
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 5:47 pm

    حميد فرخ نژاد «حلقه سبز» حاتمي کيا است




    فعاليت خود را به عنوان دستيار کارگردان در سينما و با ساخت چند فيلم کوتاه و نمايشنامه دانشجويي آغاز کرد و سپس موفق شد سيمرغ بلورين بازيگري را در هجدهمين جشنواره فيلم فجر به خاطر «عروس آتش» بگيرد.
    حميد فرخ نژاد، متولد سال 1348 شهر آبادان و فارغ التحصيل از دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران در رشته کارگرداني تئاتر است. با شروع کار حرفه اي خود در فيلم «در کوچه هاي عشق» به کارگرداني خسرو سينايي بازي کرد و پس از آن توانست در فيلم هاي عروس آتش، سفر سرخ، ارتفاع پست، تب، به رنگ ارغوان، طبل بزرگ زير پاي چپ، چهارشنبه سوري، چگونه ارکستر هماهنگ مي شود، پوست موز و آتشکار به ايفاي نقش بپردازد.
    از همان ابتداي ورود گام هاي خود را محکم برداشت و بازي درخشانش در «عروس آتش» نظر هيئت داوران را جلب کرد و سيمرغ بلورين را به خانه برد. موفقيت هاي فرخ نژاد، به همين جا ختم نشد و او توانست تنديس جشن خانه سينما (بهترين فيلمنامه - بهترين بازيگر) براي فيلم «عروس آتش»، عنوان بهترين بازيگر جشنواره سينماي خانواده اروميه براي فيلم «ارتفاع پست»، بهترين بازيگر مرد جشنواره کارلووي واري جمهوري چک در سال 2000، بهترين بازيگر سال 80 و 81 به انتخاب منتقدان مجله فيلم و بهترين بازيگر جشنواره مسکو براي فيلم «طبل بزرگ زير پاي چپ» را از آن خود کند.
    البته در اين ميان چند باري هم در جشنواره فيلم فجر براي ايفاي نقش در اين فيلم ها کانديد شده است.
    عروس آتش از معدود فيلم هاي سينماي ايران است که هم از جانب تماشاگران مورد استقبال قرار گرفته و هم توجه

    فعاليت خود را به عنوان دستيار کارگردان در سينما و با ساخت چند فيلم کوتاه و نمايشنامه دانشجويي آغاز کرد و سپس موفق شد سيمرغ بلورين بازيگري را در هجدهمين جشنواره فيلم فجر به خاطر «عروس آتش» بگيرد.
    حميد فرخ نژاد، متولد سال 1348 شهر آبادان و فارغ التحصيل از دانشکده هنرهاي زيباي دانشگاه تهران در رشته کارگرداني تئاتر است. با شروع کار حرفه اي خود در فيلم «در کوچه هاي عشق» به کارگرداني خسرو سينايي بازي کرد و پس از آن توانست در فيلم هاي عروس آتش، سفر سرخ، ارتفاع پست، تب، به رنگ ارغوان، طبل بزرگ زير پاي چپ، چهارشنبه سوري، چگونه ارکستر هماهنگ مي شود، پوست موز و آتشکار به ايفاي نقش بپردازد.
    از همان ابتداي ورود گام هاي خود را محکم برداشت و بازي درخشانش در «عروس آتش» نظر هيئت داوران را جلب کرد و سيمرغ بلورين را به خانه برد. موفقيت هاي فرخ نژاد، به همين جا ختم نشد و او توانست تنديس جشن خانه سينما (بهترين فيلمنامه - بهترين بازيگر) براي فيلم «عروس آتش»، عنوان بهترين بازيگر جشنواره سينماي خانواده اروميه براي فيلم «ارتفاع پست»، بهترين بازيگر مرد جشنواره کارلووي واري جمهوري چک در سال 2000، بهترين بازيگر سال 80 و 81 به انتخاب منتقدان مجله فيلم و بهترين بازيگر جشنواره مسکو براي فيلم «طبل بزرگ زير پاي چپ» را از آن خود کند.
    البته در اين ميان چند باري هم در جشنواره فيلم فجر براي ايفاي نقش در اين فيلم ها کانديد شده است.
    عروس آتش از معدود فيلم هاي سينماي ايران است که هم از جانب تماشاگران مورد استقبال قرار گرفته و هم توجه منتقدان سينمايي را به خود جلب کرده است.
    بي ترديد يکي ازپديده هاي عروس آتش، حميد فرخ نژاد بود که همکاريش در نگارش فيلمنامه، يکي ازدلايلي بود که سبب بازي درخشان ودرک درستش از شخصيت فرحان شد. وقتي او جايزه بازيگري جشنوارمعتبر کارلووي واري چک را با درجه الف دريافت کرد تا در استعدادش ترديدي بر جاي نماند.
    او دوسال صبر کرد تا بعد از عروس آتش تک خال ديگري روکند، در ارتفاع پست او باز هم يک جنوبي است که از فرط استيصال مي خواهد با هواپيما ربايي زندگي خود را سامان ببخشد، او براي در آوردن نقش از عنصر اضطراب دروني در عين تظاهر به آرامش استفاده مي کند، او از همان نماي اول مضطرب است و در تمام مدت فيلم مي خواهد خود را آرام وخونسرد نشان بدهد، او چنان پتانسيلي را درخود دارد که از تمام توانايي هاي خود استفاده مي کند.
    حال او در نقش يک روح به نام حسن گلي در سريال «حلقه سبز» ابراهيم حاتمي کيا ظاهر شده است. يک روح جذاب و دوست داشتني که شايد خيلي از ما با ديدن اين روح نه تنها از او نمي ترسيم بلکه با او هم ذات پنداري مي کنيم و دوست داريم هيچ وقت از بين ما نرود.
    بازي درخور توجه فرخ نژاد در «حلقه سبز» شايد يکي از دلايل موفقيت اين سريال در جذب بيننده باشد زيرا زماني که قسمت اول اين سريال را ديديم، احساس کرديم حرف چنداني براي گفتن ندارد ولي با بازي درخشان فرخ نژاد و هدايت خوب حاتمي کيا مخاطبان براي ديدن قسمت هاي بعدي تشويق شدند.
    او به خوبي توانسته نقش روحي را بازي کند که پيش از اين مشکل جسمي نيز داشته است. او با بيان و حرکات خاص بدن که براي ايفاي اين نقش انتخاب کرده، توانسته خود را در دل مخاطب جا کرده و نقشي را بازي کند که شايد کمتر هنرپيشه اي در ايران توفيق آن را داشته است.
    بايد منتظر بود و ديد اين روح ناآرام کارش به کجا مي رسد
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 5:59 pm

    آن چه در «حلقه سبز» گذشت

    حاتمی‌كیا، سال پیش در همین روزها


    آن چه در «حلقه سبز» گذشت

    اگرچه پخش سریال«حلقه سبز» ابراهیم حاتمی‌كیا یك هفته است كه آغاز شده، اما برای مخاطبی كه خصوصاً این روزها عادت به پخش سریال‌ها همزمان با تولید آن‌ها دارد، بسیار جالب خواهد بود اگر بداند كه این سریال دو سال قبل و درست همین روزها، آخرین مراحل پیش تولید را پشت سر گذاشت و از آبان ماه 85 نیز كلید خورد.

    ***

    حساسیت موضوع سریال «حلقه سبز» كه از مضمونی اجتماعی برخوردار است و زندگی بشر را از زوایای خاصی مورد بررسی و كنكاش قرار می‌دهد، محمد پیرهادی تهیه‌كننده و مدیران تلویزیون را بر آن داشت كه از همان ابتدا گروهی از كارشناس و محققان را طی مدت 5 ماه برای انجام تحقیقات میدانی وسیع و تحت نظر مستقیم حاتمی‌كیا به استخدام درآورد.

    و این گونه بود كه سرانجام پس از گذشت 6 ماه، نگارش فیلم‌نامه‌ی اولیه سریال «حلقه سبز» به پایان رسید. اما با وجود وسواس‌هایی كه كارگردان و تلویزیون در نگارش فیلمنامه به خرج دادند، همانند اغلب سریال‌های تلویزیونی، «حلقه سبز» با فیلمنامه‌ای ناقص كلید خورد تا برخی بازیگران پس از نگارش 10 قسمت از فیلمنامه مقابل دوربین بروند.

    با این حال ابراهیم حاتمی‌كیا خود به ایسنا گفته است كه ساخت سریال «حلقه سبز» طبق برآورد اولیه، ظرف 7 تا 8 ماه به پایان رسید و تصویربرداری آن حتی زودتر از موعد مقرر یعنی شهریور ماه 85 تمام شد.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 16532205131712716113016515115164210212231119

    ** حاتمی كیا و ساخت اثری برای طیف گسترده مخاطبان

    ابراهیم حاتمی‌كیا پس از ساخت مجموعه تلویزیونی «خاك سرخ» در سال 1380، پس از 5 سال ساخت سریالی دیگر با نام «حلقه سبز» را تجربه كرد. به گفته وی، این سریال برای ارتباط با طیف گسترده مخاطبان رسانه‌ی ملی ساخته شده است.

    «حلقه سبز» كه دومین مجموعه‌ تلویزیونی حاتمی‌كیا محسوب می‌شود، بنا بر تأكید خود این كارگردان «هیچ ربطی به جنگ ندارد» و از حال و هوایی كاملا متفاوت با دیگر كارهای این كارگردان برخوردار است.

    حاتمی‌كیا به هنگام گرفتن آخرین پلان‌های سریال «حلقه سبز» در گفت‌وگویی با خبرنگار سرویس تلویزیون ایسنا، توده گسترده مخاطبان تلویزیون را برای كارگردانی چون او، پراهمیت خوانده است.

    او كه معتقد است تعداد مخاطبان تلویزیون نسبت به سینما خیلی بیشتر است، وجه آرمانی این مسأله را برای خود ارزشمند دانسته است.

    «با ساخت سریال‌های تلویزیونی می‌توان با كسانی كه به سینما دسترسی ندارند و از فرصت كافی برای رفتن به سینما برخوردار نیستند، نیز ارتباط برقرار كرد.» این جمله را كارگردان «حلقه سبز» بیان كرده و در عین حال در پاسخ به این پرسش ایسنا كه آیا توجه به قشر جوان را برای سریالی كه در شبكه سه سیما ساخته می‌شود، رعایت كرده، گفته است: تا كنون اصلا به این مساله فكر نكرده بودم.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 22635682092321441282461292489193180225165190

    ** فرخ نژاد در نقش روحی قد بلند و كچل

    بازیگران اصلی «حلقه سبز» كه سه نقش محوری آن را بازی می‌كنند،حمید فرخ‌نژاد، سیما تیرانداز و محمد حاتمی هستند كه تماشاگر در قسمت اول تنها شاهد بازی دو تن از آنان بوده است.

    حمید فرخ‌نژاد كه در فیلم‌های دیگری از ابراهیم حاتمی‌كیا به نام‌های «ارتفاع پست» و «به رنگ ارغوان» نیز حضور داشته است، در «حلقه سبز» با چهره‌یی كامل متفاوت مقابل دوربین رفته است. او پس از بازی موفقی كه در «چهارشنبه سوری» (به كارگردانی اصغر فرهادی) به نمایش گذاشت، برای سومین بار در كاری از ابراهیم حاتمی‌كیا حاضر شد تا موفقیت‌های قبلی‌اش را تكرار كند.

    او در «حلقه سبز» به قول سیما تیرانداز «مردی قد بلند، چهارشانه و كچل» است كه بر خلاف تصور حراست بیمارستان به هیچ‌وجه خوش تیپ نیست! فرخ‌نژاد در «حلقه سبز» نقش روحی را بازی می‌كند كه با گریم و حركاتی كاملا عجیب، پالتویی بلند و طوسی به تن دارد و تنها توسط برخی افراد دیده می‌شود.

    فرخ نژاد تاكنون هیچ مصاحبه‌ای در خصوص «حلقه سبز» نداشته است و اصولا می‌توان گفت بازیگری است كه چندان تمایل به مصاحبه ندارد!

    ** تیرانداز و آرزوی بازی در فیلمی از حاتمی‌كیا

    سیما تیرانداز در «حلقه سبز» نقش «گلی»، دانشجوی پزشكی را بازی می‌كند كه در همین قسمت اول نشان داده شده كه با مشكلات بسیاری در زندگی شخصی خود مواجه است؛ او تنها كسی است كه تا كنون توانسته فرخ‌نژاد یا همان روح سرگردان را ببیند.

    تیرانداز پس از این كه بازی در سریال «حلقه سبز» را به پایان رساند، در گفت‌وگویی با ایسنا، همكاری با ابراهیم حاتمی‌كیا را بسیار لذت‌بخش دانسته است.

    «آقای حاتمی كیا به بازی و بازیگر اهمیت بسیاری می‌دهند.» این جمله را تیرانداز گفته و بازی در پروژه‌ای به كارگردانی ابراهیم حاتمی‌كیا را از آرزوهای خود برشمرده است.

    تیرانداز 9 ماه همكاری مداوم با سریال «حلقه سبز» داشته و دقت و وسواسی كه ابراهیم حاتمی‌كیا در كارهایش به خرج می‌دهد نیز بر سختی كارش افزوده است.

    «ما هر سكانس را دو بار تمرین می‌كردیم و روزی كه قرار بود تصویربرداری انجام شود هم یك تمرین دیگر داشتیم. دو - سه ساعت طول می‌كشید كه دكوپاژ انجام و سكانس گرفته شود.»

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 10915083226961913609722012121510723102141

    ** حلقه سبز و مشكلات مالی سازمان صداوسیما

    «حلقه سبز» در دورانی ساخته شد كه سازمان صداوسیما به شدت با مشكلات مالی مواجه شده بود و پروژه‌های تلویزیونی یكی پس از دیگری متوقف می‌شدند. رییس سازمان صداوسیما در همان روزها بود كه اعلام كرد، بودجه رسانه ملی 20 درصد نسبت به سال‌های گذشته كاهش یافته است.

    با این حال این مشكلات بر روند ساخت «حلقه سبز» تاثیر گذار نبود تا ابراهیم حاتمی‌كیا اعلام كند: به نظر می‌رسد دوستان به ما لطف بیشتری داشتند و همین مساله باعث شد كه «حلقه سبز» متوقف نشود.

    این كارگردان هم‌چنین در این باره گفته است: «حلقه سبز» به لحاظ بودجه با مشكلی مواجه نشد و مانند تمام پروژه‌های تلویزیونی روند ساختش طی شد.از طرفی، این سریال جزء پروژه‌های خیلی سنگین سازمان صداو سیما نیست كه به دلیل كمبود بودجه متوقف شود و پروژه‌ای عادی محسوب می‌شود.

    محمد پیرهادی، تهیه‌كننده « حلقه سبز» نیز در پاسخ به پرسشی درباره مشكلات كمبود بودجه سازمان صدا و سیما و تاثیر آن بر این مجموعه تلویزیونی، تصریح كرده است: ما مشكلات سازمان را پنهان نمی‌كنیم. اما همدلی مدیران صدا و سیما باعث شد كه مشكلات را با هم سپری كنیم.

    ** حلقه سبز و ممیزی تلویزیون

    گذشت دو سال از نخستین روزی كه ابراهیم حاتمی‌كیا «حلقه سبز» را كلید زد، به نظر می‌رسد تا كنون فرصت كافی را برای بازبینی كل كار توسط مسوولان پخش فراهم كرده باشد؛ اتفاقی كه بسیاری از كارگردانان مجموعه‌های تلویزیونی خواهان رخ دادن آن هستند؛ این زمان به كارگردان فرصت می‌دهد كه با فراغ بال نظرات مدیران تلویزیون را اعمال كرده و حتی در صورت عدم تمایل به این كار، درباره علت این مساله با بازبینان به گفت‌وگو بنشینند؛ در این روش دیگر فیلمها و سریالها با سانسور یك باره و غیر كارشناسانه مواجه نخواهند شد و به نظرات سازنده اثر نیز احترام گذاشته می‌شود.

    البته حاتمی‌كیا در روزهای آخر تصویربرداری، به ایسنا گفته است كه فیلمنامه «حلقه سبز» در خلال ساخت، كم یا زیاد نشده و همان متنی كه از ابتدا به تصویب رسیده بود، بدون كم شدن حتی یك سكانس تصویربرداری شد.

    ** ضرغامی و پیش بینی پرمخاطب بودن «حلقه سبز»

    آخرین پلان «حلقه سبز» حاتمی‌كیا ششم مرداد ماه سال گذشته در حضور رییس سازمان صدا و سیما، مدیر شبكه سه سیما كه جمعی از خبرنگاران شبكه‌های تلویزیونی و خبرگزاری‌ها را نیز ناظر می‌دیدند، تصویربرداری‌ شد. عوامل سریال «‌حلقه سبز» كه مجموعا در سه بیمارستان تصویربرداری داشته‌اند، در نهایت مركز قلب تهران را برای صحنه‌های اتاق عمل و انتهایی انتخاب كردند؛ چرا كه به گفته‌ی ابراهیم حاتمی‌كیا این مركز از كامل‌ترین تجهیزات در سطح تهران برخوردار است.

    رییس صداوسیما در این روز ابراز امیدواری كرد كه با ساخت «حلقه سبز» فضای بهتری برای پیوند قلب در ایران فراهم شود و این فرهنگ در میان مردم كشورمان جا بیفتد. وی هم‌چنین پیش‌بینی كرد ساخته حاتمی‌كیا در زمره‌ی كارهای پرمخاطب قرار گیرد.

    وی هم‌چنین معتقد است: در «حلقه سبز» نگاهی جدید به مساله حیات و زندگی پس از مرگ به تصویر كشیده می‌شود و این مجموعه از دریچه‌ای جدید به مبحث ایثار و از خود گذشتگی می‌پردازند.

    ** در جستجوی بهترین زمان پخش

    تلویزیون و خصوصا شبكه سه سیما كه تهیه‌كنندگی این سریال را بر عهده داشت، تمام تلاش خود كرد تا سریال حاتمی‌كیا در مناسب‌ترین زمان پخش شود. حتی پورمحمدی مدیر شبكه سه نیز اعلام كرده بود كه در باکس‌های نمایشی شبکه سه سیما دنبال زمان مناسبی برای پخش «حلقه سبز» هستیم تا مخاطبان بیشتری بتوانند به تماشای این مجموعه بنشیند.

    سرانجام بهترین زمان پخش این مجموعه بعد از ماه مبارك رمضان تشخیص داده شد؛ چراكه هم باكس شبكه از سریال مناسبتی خالی می‌شد و هم تماشاگر درگیر تماشای سریال‌های مختلفی كه از شبكه‌های مختلف پخش می‌شدند، نبود. بر این اساس از آن جا كه سریال «سال‌های برف و بنفشه» (به كارگردانی سعید سلطانی) به پایان رسیده بود، «حلقه سبز» جایگزین آن شد تا شنبه شب‌ها و پس از سریال روتین «چارخونه» شاهد این سریال باشیم.

    منبع : ایسنا
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 6:07 pm

    تصویربرداری «حلقه سبز» وارد فاز دوم شد

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 1172093320017689612561914491993811038

    حمیرا ریاضی و آتش تقی‌پور نیز به جمع بازیگران پیوستند.

    فاز دوم تصویربرداری سریال «حلقه سبز» به كارگردانی ابراهیم حاتمی‌كیا در یكی از مناطق ییلاقی شمال تهران كه ازچند روز قبل آغاز شده بود، به پایان رسید و گروه برای ادامه تصویربرداری راهی شمال کشور شدند.


    محمد پیرهادی تهیه كننده و مجری طرح این سریال گفت: گروه تصویربرداری سریال «حلقه سبز» بعد از چند روز فیلمبرداری در تهران، طی روزهای آینده تهران را به مقصد شهرستان رامسر برای ادامه تصویربرداری ترك خواهند كرد.


    وی در ادامه از پیوستن حمیرا ریاضی و آتش تقی‌پور به جمع بازیگران سریال «حلقه سبز» خبر داد.

    بازیگران اصلی این سریال كه سه نقش محوری آن را بازی می‌كنند،حمید فرخ‌نژاد، سیما تیرانداز،محمد حاتمی هستند.

    دومین سریال تلویزیونی حاتمی كیا،بعد از «خاك سرخ» كه اوایل آذر ماه سال گذشته در تهران تصویربرداری آن آغاز شده است،از زبان یك روح روایت كه علاقه‌ای ندارد، قلب خود را اهدا كند.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 1071285769126100220169761721411521111212852

    عواملی كه در پشت دوربین سریال «حلقه سبز» همكاری می‌كنند عبارتند از :

    دستیار كارگردان و برنامه‌ریز: علیرضا شمس

    مدیر تصویربرداری: سیروس عبدلی

    چهرپرداز:محمد قومی

    صدابردار: اصغر آبگون

    طراح صحنه و لباس :داریوش پیرو

    این سریال به سفارش گروه فیلم و سریال شبكه سوم سیما در حال تولید است و فیلمبرداری آن تا پایان تابستان 85 ادامه خواهد داشت.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 6:09 pm

    تصویربرداری «حلقه سبز»
    تا اواسط شهریور ماه سال آینده ادامه دارد


    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 23113219912425041117825119521520656815

    تاكنون حدود 40 درصد از سریال «حلقه سبز» فیلمبرداری شده است و بعد از فروردین ماه دوباره كار مجدد شروع مِی شود ولی به نظر می رسد كه تا اواخر مرداد و یا اواسط شهریورماه سال 85 كار ادامه داشته باشد.



    «محمد پیرهادی» تهیه كننده این مجموعه تلویزیونی با اعلام این خبر افزود: پیشنهاد اولیه و دعوت برای ساخت این كار از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در سال 81 به طور غیر رسمی به ما داده شد و ما موضوع را مشروط به آن پذیرفتیم كه در مورد آن تحقیقات گسترده‌ای انجام دهیم و اگر تحقیقات منجر به نوشتن فیلمنامه شد آنگاه كار آغاز شود.

    وی تصریح كرد: در این راستا تحقیقات گسترده‌ میدانی و كتابخانه ای به كمك تیم مجربی از پزشكان و اساتید ارتباط جمعی و آدمهایی كه پیوند انجام داده بودند انجام و پس از سپری كردن، مدت 8 ماه نگارش مقدماتی فیلمنامه شروع شد و پس از آن اوایل سال 82 یك گروه فیلمنامه نویس نگارش ابتدایی قصه‌های فیلمنامه را آغاز كردند ولی به علت وقفه‌هایی كه به خاطر یكی دو تا كار سینمایی كه «ابراهیم حاتمی كیا» انجام دادند ایجاد شد، اواخر ساخت فیلم‌سینمایی «به نام پدر» یعنی همزمان با مراحل پایانی تدوین آن تصمیم گرفته شد كه كار جنبه‌ی قطعی گرفته و عملیات اجرایی سریال آغاز شود.

    پیرهادی خاطرنشان كرد: به خاطر گسترده بودن مخاطب تلویزیون و اهمیت موضوع پیوند از ابتدا تصمیم حاتمی كیا براین بود كه از این موضوع به شكل یك كار تلویزیونی استفاده شود و با این دید فیلمنامه شكل گرفت.

    وی اضافه كرد: تقریبا از تیرماه 84 پیش تولید این سریال شروع شد ولی به لحاظ تعداد لوكیشن ها و گستردگی كار و هماهنگی با مراكز بهداشتی و بیمارستانها كه به كمك وزارت بهداشت انجام گرفت حدود 5 ماه پیش تولید آن طول كشید و اوایل آذرماه 84 تصویربرداری سریال در یكی از بیمارستان‌های تهران شروع شد.

    تهیه كننده این سریال ادامه داد: لوكیشن های بعدی ما در استان های گیلان، مازندران و زنجان خواهد بود كه تاكنون تعدادی از آنها انتخاب شده است و سفر های ما از اردیبهشت ماه آغاز خواهد شد.

    لازم به ذكر است، این سریال در 13 قسمت 50 دقیقه ای به كارگردانی «ابراهیم حاتمی كیا» در گروه فیلم و سریال شبكه سوم سیما تهیه می شود.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 6:14 pm

    يکشنبه 14/12/1384

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 33410111910325244311242393343211271220
    وزیر بهداشت از پشت صحنه "حلقه سبز" حاتمی‌کیا بازدید کرد .

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 16637811914429207108248388213510953126148

    وزیر بهداشت و درمان شب گذشته (پنج‌شنبه 11 اسفند) از پشت صحنه مجموعه تلویزیونی "حلقه سبز" به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا در یکی از بیمارستان‌های تهران بازدید کرد و در جریان پیشرفت این مجموعه و نحوه انجام کار قرار گرفت


    دکتر کامران باقری لنکرانی که با چند نفر از همکاران خود به پشت صحنه سریال رفته بود، به حاتمی‌کیا گفت: "موضوعی که شما در این مجموعه مورد توجه قرارداده‌اید احتیاج به فرهنگ‌سازی در جامعه دارد و طرح این موضوع و اهدا و پیوند اعضای بدن از طریق این مجموعه می‌تواند در جامعه نهادینه شود."

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 201851692392151082146428821714513818114168
    کارگردان سریال "حلقه سبز" هم در ارتباط با داستان این مجموعه گفت: "در این سریال ماهیت اصلی پیوند اعضای بدن است که از زبان یک روح گفته می شود، از زبان روحی که دچار مرگر مغزی شده و علاقه ندارد قلبش به شخص دیگری اهدا شود. گویا می خواهد دوباره به زندگی بازگردد. این ماهیت اصلی قصه است و اتفاقات اطراف آن حاشیه ماجراست."

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 2319337248201132161246814813218412222110862
    در ادامه وزیر بهداشت افزود: "مجموعه تلویزیونی "حلقه سبز" می تواند تاثیر بسزایی در مخاطب داشته باشد و فرهنگ اهدای اعضای بدن را برای مخاطب بازگو کند."


    حاتمی‌کیا هم در ارتباط با حساسیت لوکیشن‌هایی که در بیمارستان گرفته می شود و نحوه پیوند قلب گفت: "دوستان پزشک حساسیت زیادی در به تصویر کشیدن نحوه صحیح پیوند قلب دارند و ما نیز خود را به نوعی بدهکار این دوستان می دانیم و سعی داریم این امر مورد توجه قرار گیرد. اما من با مخاطب عام و عموم مردم سر و کار دارم و مجموعه داستانی دارد که مخاطب به آن توجه دارد. مخاطب من بیشتر به صورت تماشاگر توجه می کند و اجزا و حاشیه را کمتر مورد توجه قرار می دهد. در نتیجه ما شاید بیشتر به قصه توجه کردیم و سعی کردیم با در نظر گرفتن این موضوع به طرز صحیحی به حاشیه و نحوه صحیح این پیوند بپردازیم."
    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 2141997239185125025245107585879868252

    پیرهادی، تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی "حلقه سبز"، هم انجام تحقیقات گسترده در نوشتن فیلمنامه مجموعه را یکی از شاخصه‌های پروژه دانست و افزود: "ما حدود یک سال تحقیقاتی گسترده در ارتباط با پیوند اعضا انجام دادیم، به طوری که در این تیم تحقیقاتی چند پزشک و چند کارشناس امور رسانه‌ای حضور داشتند و از نزدیک با این موضوع آشنا شدیم و بعد از یکسال به نقطه ای رسیدیم که حاتمی‌کیا نگارش فیلمنامه را شروع کرد."

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 81398217319821124134189225124229165100186144
    وزیر بهداشت در ادامه این دیدار تصریح کرد: "انسانی‌ترین بخش این مجموعه تلویزیونی فرهنگ سازی اهدای اعضای بدن فرد مرگ مغزی شده به افراد نیازمند است و ما امیدواریم با درایتی که در این کارگردان سینمای ایران سراغ داریم مجموعه ای در خور توجه و همراه با فرهنگ سازی درست این سنت پزشکی ببینیم."


    کارگردان مجموعه "حلقه سبز" در پاسخ به پرسش وزیر در ارتباط با زمان پایان این مجموعه تلویزیونی گفت: "نزدیک به 8 ماه برای به پایان رساندن این مجموعه زمان در نظر گرفته ایم و تاکنون حدود 4 ماه آن سپری شده است."

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 146312411378175011319917831230221233158185

    تهیه‌کننده مجموعه هم در ارتباط با شکل گیری سریال "حلقه سبز" گفت: "سال 81 از طرف وزارت بهداشت و درمان از ما دعوتی به عمل آمد و طرح این موضوع در آنجا شکل گرفت. از همان موقع تحقیقات گسترده ای همراه با یک تیم مجرب به صورت میدانی و کتابخانه ای شروع شد. بعد از حدود 8 ماه نگارش اولیه فیلمنامه و سال 82 به طور جدی نوشتن فیلمنامه توسط ایراهیم حاتمی کیا آغاز شد. البته تا ساخت این مجموعه از زمان نوشتن فیلمنامه حدودا وقفه ای 2 ساله ایجاد شد که به خاطر فیلم‌هایی بود که حاتمی‌کیا در دست ساخت داشت."

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 2252301312501432101972461911271752559179
    وی ادامه داد: "اواخر ساخت فیلم "به نام پدر" (زمان تدوین فیلم ) ما به یک جمع بندی برای ساخت این مجموعه رسیدیم و عملیات اجرایی را شروع کردیم. از ابتدا تصمیم برای ساخت تلویزیونی این سوژه بود و نگارش فیلمنامه آن نیز به صورت تلویزیونی بود. تیرماه 84 پیش تولید مجموعه شروع شد که حدود 5 ما پیش تولید طول کشید و درست اواخر آذر 84 این کار کلید خورد."

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 10612314022638151127425013410960150103244236
    پیرهادی هماهنگی وزارت بهداشت و درمان با این مجموعه را مثبت ارزیابی کرد و گفت: "وزارت بهداشت و درمان هماهنگی خوبی با این مجموعه داشت و حمایت‌های لازم را به راحتی انجام می داد. البته سرمایه گذاری این مجموعه از طرف سازمان صدا و سیما صورت گرفته و تاکنون فیلمبرداری 40 درصد آن به پایان رسیده و از اردیبهشت ماه سال آینده برای گرفتن صحنه‌های دگر به استان‌های گیلان، مازندران و زنجان سفر می کنیم. فکر می کنم حدودا پایان مرداد یا اواسط شهریور 85 کار به پایان برسد."

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 1542348913522312083623252692071621048487
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 6:15 pm

    ابراهیم حاتمی‌كیا:
    وجه آرمانی سریال‌سازی برایم اهمیت دارد


    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 171137205226237581233823819724689531893750

    ابراهیم حاتمی‌كیا پس از ساخت مجموعه تلویزیونی «‌خاك سرخ» در سال 1380، پس از 5 سال ساخت سریالی دیگر را تجربه می‌كند. به گفته این كارگردان، «حلقه سبز» كه دومین ساخته تلویزیونی‌اش محسوب می‌شود برای ارتباط با طیف گسترده مخاطبان رسانه‌ی ملی ساخته شده است.

    ابراهیم حاتمی‌كیا در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس تلویزیون خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، توده گسترده مخاطبان تلویزیون را برای كارگردانی چون او، پراهمیت خواند و افزود: تعداد مخاطبان تلویزیون نسبت به سینما خیلی بیشتر است و وجه آرمانی این مساله برایم ارزشمند است. چرا كه با كسانی كه به سینما دسترسی ندارند و از فرصت كافی برای رفتن به سینما برخوردار نیستند، نیز می‌توانم ارتباط برقرار كنم.


    حاتمی کیا در پاسخ به این سوال که آیا در ساخت سریال به قشر جوان بیننده شبکه 3 به عنوان مخاطب توجه داشته یانه ؟ می گوید تاکنون به این مساله فکر نکرده بودم.

    كارگردان «حلقه سبز» در پاسخ به این پرسش ایسنا كه آیا توجه به قشر جوان را برای سریالی كه در شبكه سه سیما ساخته می‌شود، رعایت كرده است، گفت: تا كنون اصلا به این مساله فكر نكرده بودم.

    این كارگردان در پاسخ به این پرسش كه آیا مشكلات كمبود بودجه سازمان صدا و سیما در ساخت «‌حلقه سبز» نیز خللی وارد كرده است، گفت: «حلقه سبز» به لحاظ بودجه با مشكلی مواجه نشد و مانند تمام پروژه‌های تلویزیونی روند ساختنش طی شد.

    البته به نظر می‌رسد دوستان به ما لطف بیشتری داشتند و همین مساله باعث شد كه «حلقه سبز» متوقف نشود.

    از طرفی، این سریال جزء پروژه‌های خیلی سنگین سازمان صداو سیما نیست كه به دلیل كمبود بودجه متوقف شود و پروژه‌ای عادی محسوب می‌شود.

    به گفته‌ی ابراهیم حاتمی‌كیا، ساخت سریال « حلقه سبز» طبق برآورد اولیه، ظرف 7 تا 8 ماه به پایان رسید.

    وی ادامه داد: «حلقه سبز» قرار بود آخر شهریور ماه به پایان برسد، اما تصویربرداری آن حتی زودتر از موعد مقرر به اتمام رسید.

    حاتمی‌كیا در پایان در پاسخ به پرسش ایسنا درباره تغییراتی احتمالی كه در فیلمنامه داده شده است، با رد هرگونه تغییری، متذكر شد: ‌فیلمنامه در خلال ساخت كم یا زیاد نشده است. همان متنی كه از ابتدا داشتیم بدون كم شدن حتی یك سكانس گرفته شد.

    به گزارش ایسنا، پیرهادی ـ تهیه كننده این سریال كه مرحله تدوین را می‌گذراند پیش از این گفته بود: سریال حلقه سبز سال آینده به شبكه سه تحویل داده می‌شود. «حلقه سبز» دومین سریال تلویزیونی ابراهیم حاتمی‌كیا از زبان یك روح كه علاقه‌ای به اهدای قلب خود ندارد، روایت می‌شود.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 6:32 pm

    گزارش تصویری برداشت آخرین پلان سریال حلقه سبز با حضور عزت اله ضرغامی

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 9194224246185777167220918381014854216

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 13420064110251561904173135242214321983160

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 60193134579917217019915818222513244152262

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 20818220917617255181167111210623924722798129

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 2075324522221332302461521591502557319517758

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 149241140197641421342756511712068882118

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 3170255681142322362261330622923723262

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 1341372011921651211772321458116925344155226120

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 1951647520317413355210351722383213179101

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 19224110237349085181251891452285118717662

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 521371851691542509623415924913446109210254121
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 6:35 pm

    سه شنبه 9/5/1386


    ابراهیم حاتمی‌كیا و «من همان شبان عاشقم»


    با تلفیق داستان موسی و شبان و هفت شهر عشق عطار؛

    ابراهیم حاتمی‌كیا مستند «من همان شبان عاشقم» را می‌سازد

    ساخت مستند تلویزیونی «من همان شبان عاشقم» به كارگردانی ابراهیم حاتمی‌كیا در تولید حج و زیارت صداو سیما آغاز شد.

    به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی امور حج و زیارت سازمان صدا و سیما، مستند تلویزیونی «من همان شبان عاشقم» در 40 دقیقه ساخته خواهد شد و در این طرح سعی شده است تا با تلفیق داستان موسی و شبان و هفت شهر عشق عطار نیشابوری به گونه‌ای امروزی به مسئله سلوك معنوی سفر حج پرداخته شود و لحظه‌های بكر و ناب از خلوت انسانهایی كه به زیارت شریف‌ترین قطعه از خاك زمین آمده‌اند، پرداخته شود.

    قابل ذكر است حاتمی‌كیا و گروه تولید مستند مذكور در حال حاضر در مدینه منوره به سر می‌برند.


    اين مطلب آخرين بار توسط catuyoun در السبت فبراير 20, 2010 6:37 pm ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 6:37 pm

    چهارشنبه 2/8/1386

    ابراهیم حاتمی كیــا و زیر ذره‌بین قرار دادن روح


    حاتمی‌كیا فیلمسازی است كه همواره توانسته است در عرصه سینما به رغم مشكلات بدنه و مدیریت آن كه همواره او را ناخواسته درگیر خود ساخته است، حضوری تاثیر گذار داشته باشد.


    به گزارش سرویس نگاهی به وبلاگ‌های خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نویسنده وبلاگ "گراند سینما" نوشته است: حاتمی‌كیا چون مخملباف، مجیدی ، تبریزی و ... از فیلمسازان ویژه بعد از انقلاب اسلامی است. ضمن این كه ویژگی بارز او آن است كه همواره در فیلم‌هایش به عنصر دفاع مقدس نگاهی جدی و مستمر اما متفاوت دارد. همین متفاوت سازی وی در عرصه سینما و با دستمایه دفاع مقدس است كه او را از دیگر فیلمسازانی كه نگاهی معمول و شناخته شده به این نوع از فیلم‌ها دارند، متمایز می‌سازد.


    حاتمی كیا با فیلم «از كرخه تا راین» از خیل فیلمسازان جنگی ساز معمولی جدا شد و در واقع اعلام كرد كه درست است كه دغدغه اصلی اش دفاع مقدس است، اما قصد نفوذ به ژرفا و نگریستن از دیدگاهی دیگر به این موضوع دارد.


    هر فیلم حاتمی‌كیا، دو مشخصه اصلی دارد: اول ، زیر ذره بین قرار دادن روح ، حس و روان پالوده انسان‌های وارسته دفاع مقدس، دوم: تعارض این وارستگی به همه چیزهایی كه پیرامون این افراد اتفاق می افتد. او انگار با تك تك شخصیت‌هایش هم نفس بوده و می‌داند كه با چه مسائلی درگیرند و چه دریغ‌هایی در اندرون خود نهفته دارند. آدمهای حاتمی كیا، صمیمی ، دوست داشتنی حساس و بسیار آشنا هستند و تماشاگر آنها را احساس می كند.


    حاتمی‌كیا در مجموعه كارهایش می تواند رضایت خاطر منتقدان و تماشاگران را جلب كند. او حرف خود را می‌زند و برایش مهم نیست كه چه عوارضی در پی داشته باشد.


    حاتمی‌كیا از تیزبینی درخشانی برخوردار است. او می‌تواند در هر شرایطی فیلم بسازد و هم‌چنان خودش باشد. حاتمی كیا بارها مورد توجه جشنواره فجر قرار گرفته و از این جشنواره جوایز متنوعی را نصیب خود ساخته است. اما آن طور كه باید و شاید در خارج از كشور چندان مطرح نشده است، در حالیكه سزاوار بود در خارج از ایرن نیز شناخته شود. چرا كه آثار وی ایران معاصر را بیش از اكثر فیلم‌ها روایت می كند و هویت ایرانی و اسلامی دارد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 20, 2010 6:39 pm

    وشنبه 13/12/1386


    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 23413395171128328224535871611532917610086

    زمان مرده برای سریال حاتمی‌كیا


    سه منتقد و «حلقه‌ی سبز»؛

    زمان مرده برای سریال حاتمی‌كیا

    سریال «حلقه‌ی سبز» به پایان رسید؛ به اعتقاد امیر پوریا این مجموعه در كارنامه‌ی كاری ابراهیم حاتمی كیا اثر ضعیفی محسوب می‌شود. محمد تقی فهیم هم معتقد است «حلقه‌ی سبز» موضوع‌اش كهنه شد و از دیدگاه فرزاد هومن، حاتمی‌كیا فیلمساز موفق است نه سریال‌ساز خوب.

    از نظرات سه منتقد سریال «حلقه‌ی سبز» به شرح زیر است:

    ***

    امیر پوریا معتقد است كه داستان «حلقه‌ی سبز» به زحمت در حد قصه یك فیلم بلند سینمایی است، در واقع تعریف كردن خلاصه‌ی طرح اولیه داستان نشاندهنده‌ی وجود چند صد دقیقه‌ی زمان مرده در سریال است.

    وی می‌افزاید: بسیار عجیب است كه ابراهیم حاتمی‌كیا به عنوان كارگردانی با سابقه تشخیص نداده است روحی كه بر اساس روند موجود در فیلم‌نامه وارد داستان و درگیر یك رابطه‌ی عشقی می‌شود و به تدریج رشد می‌كند و به دنبال فردی برای اهدای قلب خود به آن می‌گردد، به اندازه‌ی كافی فانتزی است، بنابراین نباید از چهره‌های كودن‌نما مانند دلقك‌ها و با لودگی‌های كودك‌وار استفاده كند.

    این منتقد سینما در ادامه می‌گوید: در «حلقه‌ی سبز» بر ابله جلوه دادن شخصیت حسن گلاب (با بازی حمید فرخ‌نژاد) تأكید شده كه همین كار بر ضرر سریال تمام شده است و در طول داستان، گلبهار (با بازی سیما تیرانداز) دلش برای یك ابله می‌سوزد.

    پوریا با اشاره به عناصر دیگر سریال «حلقه‌ی سبز» اظهار می‌كند: موسیقی این سریال كش‌دار است. از سوی دیگر جلوه‌های ویژه‌ی «حلقه سبز» آن قدر ضعیف است كه خنده‌ی بینندگان را موجب می‌شود. به عنوان نمونه در یكی از قسمت‌ها «سر» روح حسن گلاب از شكم یكی از شخصیت‌ها بیرون آمد كه در پرداخت این جلوه ویژه ضعف مشهود است.

    وی با اشاره به جایگاه «حلقه سبز» در بین ساخته‌های حاتمی كیا معتقد است: كاری كه این كارگردان با كارنامه‌ی كاری خود كرده است، او را به مصداق این شعر شاملو كه می‌گوید«كه دست تطاول به خود گشاده منم» تبدیل كرده است، چون «حلقه سبز» فراتر از یك سریال ضعیف است.

    ***

    محمدتقی فهیم نیز درباره‌ی «حلقه‌ی سبز» به ایسنا می‌گوید: مشكل این سریال به كهنگی موضوع و اجرای آن برمی‌گردد. علاوه بر آن در نگارش فیلم‌نامه به باورپذیری موضوع و قصه كمتر توجه شده است.

    این روزنامه‌نگار و منتقد اضافه می‌كند: حسن به عنوان یك روح در تمام لحظات زندگی گلبهار حضور دارد كه حجم زیاد حضورش به سریال لطمه زده است. سریال‌ها و فیلم‌هایی كه با این‌گونه موضوعات ساخته می‌شود، به علت ارجاعات متناوب به یك موقعیت متافیزیك، باورپذیرتر به نظر می‌رسند. البته بخش عمده این كاستی مربوط به فیلم‌نامه است كه از عناصر باورپذیرتر برای تحقق این ارتباط استفاده نشده است.

    فهیم معتقد است: اجرای «حلقه‌ی سبز» كهنه به نظر می‌رسد؛ چراكه به علت طولانی شدن روند تولید این سریال و پخش سریال‌های پرهیجان‌تر و با ریتم تندتر كه موضوعی مشابه «حلقه سبز» داشته‌اند، موضوع این سریال برای بینندگان كنونی تلویزیون جذاب نبوده است و آنان ارتباط چندانی با «حلقه سبز» برقرار نكرده‌اند.

    وی درباره‌ی كارگردانی حاتمی كیا می‌گوید: قاب‌بندی و بازی‌های بازیگران مطلوب است، علاوه بر آن حاتمی‌كیا توانسته است عوامل خوبی را برای ساخت این سریال جمع‌آوری و به گونه‌ای درست آنان را هدایت كند به عنوان نمونه موسیقی مؤثری برای «حلقه‌ی سبز» ساخته شده است.

    فهیم با اشاره به ضرباهنگ سریال «حلقه‌ی سبز» اظهار می‌كند: ریتم درونی سریال‌هایی كه درباره‌ی پرونده قلب ساخته می‌شود، باید متناسب با ریتم ضربان قلب باشد. حاتمی‌كیا به خوبی به این نكته در ساخت حلقه‌ی سبز توجه كرده است، اما ضرباهنگ بیرونی داستان و روند پیشرفت قصه فاقد این ویژگی است.

    به اعتقاد وی دیدگاه برخی صنف‌ها به «حلقه‌ی سبز» و مقابله‌های صورت گرفته با این سریال، بیهوده بوده است چراكه هیچ‌كدام از انتقادهای مطرح‌شده ربطی به ساخته‌ی حاتمی‌كیا ندارد، چون او بر اساس سلیقه و زاویه‌ی دید خود به موضوع پیوند اعضاء پرداخته است.

    ***

    فرزاد هومن درباره‌ی حلقه‌ی سبز معتقد است: حاتمی‌كیا با ساخت این سریال این نكته را بیش از پیش ثابت كرد كه بیشتر فیلم‌ساز موفقی است تا سریال‌ساز خوبی. البته بخشی از این موضوع به تفاوت دو رسانه‌ی تلویزیون و سینما برمی‌گردد.

    وی در گفت‌وگو با ایسنا اضافه می‌كند: ضرورت پر كردن مدت زمانی مشخص از جدول پخش برنامه روی نگارش متن، حتی دیالوگ‌های «حلقه سبز» تأثیر گذاشته است، حتی از قسمت‌های اول این نكته به چشم می‌خورد؛ به عنوان نمونه معرفی شدن حسن گلاب به عنوان یك روح به بینندگان و گلبهار، بیش از اندازه طول می‌كشد.

    این منتقد تأكید می‌كند: الزاما از طریق بازگشت به گذشته، حوادث تكرار نمی‌شوند. بلكه این امر می‌تواند تكرار یك مضمون، درون ساختار یا متن باشد. با توجه به این موضوع، تكرارهای موجود در حلقه‌ی سبز باعث كاستن از جذابیت داستان شده است، البته این اشكال در اغلب سریال‌های ایرانی دیده می‌شود.

    وی با اشاره به تصویربرداری «حلقه‌ی سبز» می‌گوید: تجربه‌ی سینمایی حاتمی كیا بر تصویربرداری این سریال تأثیر گذاشته است، به گونه‌ای كه نماهای باز و با تحرك بیشتری در «حلقه‌ی سبز» می‌بینیم. این امر می‌تواند عادت‌های تصویری بینندگان تلویزیون را تغییر دهد كه معمولا به نماهای ساكن، كم تحرك یا بی‌تحرك مجموعه‌های تلویزیونی عادت دارند.

    هومن در پایان به جنبه‌ی دیگر این موضوع اشاره و اظهار می‌كند: این موضوع كه عادت‌های موجود در تصویربرداری سریال‌های تلویزیونی به شیوه‌ی فیلم‌سازی حاتمی‌كیا نیز تأثیر گذاشته باشد، امری است كه با ارزیابی فیلم‌های بعدی این كارگردان مشخص می‌شود.

    منبع : ایسنا
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:31 pm

    سه شنبه 21/12/1386

    نگاهی به "مسیر سبز"

    مستندی درباره یک مجموعه بداقبال

    "مسیر سبز" به نحوه شکل‌گیری مجموعه تلویزیونی "حلقه سبز" ابراهیم حاتمی‌کیا می‌پردازد و در وجه مضمونی متأثر از مقبول واقع نشدن کار و البته انتقادها و حاشیه‌های پیرامون مجموعه است

    "مسیر سبز" به کارگردانی امید نجوان که جمعه شب از شبکه سوم سیما پخش شد، می تواند از یک وجه مهم و ورای آنچه همه درباره اش خواهند گفت، مورد توجه قرار گرفته و تحلیل شود.

    امید نجوان فیلمسازی است که تجربه موفق ساخت مستندی از فیلم سینمایی ماندگار "آژانس شیشه ای" حاتمی کیا را در پرونده دارد. این مستند که با نام "دل واره" در قالب برنامه "یک فیلم، یک تجربه" از شبکه چهار سیما پخش شد، نگاه خاص و البته جزئی نگر نجوان را برای قوام بخشیدن به علل ماندگاری این ساخته تحسین شده حاتمی کیا برجسته کرد.


    حاتمی‌کیا و سیروس عبدلی تصویربردار مجموعه "حلقه سبز"

    به گفته دیگر انتخاب وی برای ساخت مستندی از مجموعه "حلقه سبز" برخاسته از نوعی هوشمندی است که می تواند از آشنایی نجوان با دنیای فیلمسازی حاتمی کیا به نفع این مستند بهره برده و طبعاً مخاطرات معارفه ابتدایی را به حداقل برساند. مستند "دل واره" متأثر از فیلم "آژانس شیشه ای" به نوعی توانست محبوبیت اثر را شامل حال خود کند و البته ظرافت ها و جزئیات آن مورد توجه قرار بگیرد.

    هر چقدر که انتخاب نجوان به نفع مجموعه جنجالی "حلقه سبز" تمام شده، اما به نظر می آید این وجه از جهت عکس یعنی جایگاه این مستند در کارنامه نجوان، نوعی خطر کردن از سوی او به حساب می آمده است. بیشتر به این دلیل که "حلقه سبز" همچون "آژانس شیشه ای" محبوب واقع نشد و از هنگام پخش اولین قسمت مورد انتقاد و اعتراض قرار گرفت.

    به این ترتیب طبیعی است که بنا به گفته نجوان، وی نگاه انتقادی خود در "دل واره" را به کنار نهاده و در "مسیر سبز" در صدد ثبت چگونگی شکل‌گیری ایده اصلی فیلمنامه مجموعه "حلقه سبز"، پرورش، ایجاد بستر و گسترش داستان و ... برآمده است. به گفته بهتر او تا حد زیادی از دیدگاه خود به عنوان یک فیلمساز و تحلیلگری که به دنبال یافتن پاسخی برای چرایی ذهن خود است، فاصله می گیرد تا همه امتیازات نهایی به حساب "حلقه سبز" واریز شود.

    در واقع نجوان آگاهانه در جهت ثبت تلاش های یک گروه مجموعه سازی قرار گرفته که در صدر این هرم ابراهیم حاتمی کیا قرار گرفته و همه قصد دارند برای مخاطبان، کارشناسان، منتقدان و ... که نسبت به "حلقه سبز" بی مهر بوده اند، ظرائفی از کار را بزرگنمایی کنند. ظرائفی که احتمالاً در جنجال های حول مجموعه، نادیده گرفته شده و ... البته این حق عادی آنهاست که حاصل زحمات خود را با عینک اغماض ببینند.

    نجوان در کنار این وجه از پیش تعیین شده، تلاش کرده جال خالی دیدگاه خود را با روی آوردن به ریتم و ضرباهنگ تند و استفاده از دیدگاه دست اندرکاران مختلف "حلقه سبز" پر کند. افرادی که شاید فقط این مستند بتواند مجالی برای بیان حرف های آنها باشد و ... افرادی که شاید در موج های منفی پیرامون این مجموعه، پس از این هم دیده نشوند.

    افرادی مانند بازیگر نقش جسم حسن گلاب که در عمده لحظات حضورش، روی تخت بخش مراقبت های ویژه در حالت مرگ مغزی به سر می برد. تصویربردار، طراح جلوه های ویژه، آهنگساز و ... "حلقه سبز" از دیگر عوامل فنی هستند که بیشترین نقد نثار نتیجه کار آنها شده و نجوان به نوعی دفاعیات آنها را ثبت می کند تا این دادگاه مجازی که در مطبوعات به راه افتاد، یک طرفه برگزار نشود.

    اما نگاه بخش اعظم مستند "مسیر سبز" متمرکز شده بر پیام سفارشی مجموعه "حلقه سبز"؛ پیامی که از نگاه منتقدان کار، خوب پرداخته نشده و در واقع به یک ضد تبلیغ تبدیل شده: بحث اهداء اعضا. نجوان در این مستند ضمن نقب زدن به عمق وجوه فنی مجموعه و فراهم کردن فرصتی برای پرداخته شدن به این وجوه، یک خط داستانی را در زیر لایه فیلم دنبال می کند که در مقاطعی برجسته شده و بدل به پیامی مسقتیم می شود.

    جایی که هر کدام از عوامل "حلقه سبز" در مقابل این پرسش قرار می گیرند که پس از درگیر شدن با مجموعه ای با این مضمون، چقدر اهمیت اهداء عضو برای آنها جدی شده؟ و ... در نهایت رسیدن به این مهم که این مجموعه چقدر در فرهنگ سازی اهداء عضو، حداقل برای دست اندرکاران این مجموعه موثر واقع شده است؟ همه این نکات پیشاپیش این مستند را گرفتار حاشیه های "حلقه سبز" می کند و به آنها دامن می زند.

    در واقع شاید همین وجوه است که "مسیر سبز" را از انتخاب دیدگاهی متعادل و پرداختی هنرمندانه نسبت به موضوع سفارشی خود تا حدی دور کرده و بدل به بیانیه ای برای ناگفته های این قوم مغضوب کرده است. در چنین شرایطی شاید چندان تعجب آور نباشد که حاتمی کیا هم، حاتمی کیای همیشگی نیست؛ هر چند مثل همیشه حس درونی خود را در هنگام شکلگیری کار تشریح می کند.

    او حاتمی کیای همیشگی نیست، چون در شرایطی درباره "حلقه سبز" حرف می زند که از امواج حول محور مجموعه فاصله نگرفته و در درونی ترین لایه های اظهاراتش، گله مند است از بی مهری ها و اینکه چرا حرفش به دل مخاطبانش ننشسته است. حاتمی کیایی که گویی قاصدک، حلقه سبز، جلوه های ویژه... و همه داشته های مجموعه را به شهادت می طلبد تا حکم مقبول واقع نشدن کارش در نظر مخاطب لغو شود. غافل از اینکه تنها گذشت زمان می تواند حقیقتی را که احتمالاً پنهان مانده، روشن و شفاف کند نه چیز دیگر.

    نجوان در کنار همه تصاویری که از پشت صحنه مجموعه در اختیار داشته، برای رسیدن به یک ساختار درونی در مستند خود تلاش کرده به گونه ای از تلفیق گفتگوهای تازه عوامل در کنار خطوط تعریف شده کار بهره ببرد. ساختاری که بیش از پیش مدیون شیوه تدیون و ریتمی مناسب است که در شکل نهایی کار پدید آمده و ابائی هم ندارد از اینکه در این مستند وجه تدوین بر وجه کارگردانی غالب است (در گفتگو با همشهری امارات).

    همانطور که اشاره شد نجوان با آگاهی به برخی موارد از پیش تعیین شده کار، تلاش کرده همّ خود را بر وجوه ساختاری کار قرار دهد و به گفته دیگر مستندی خوش ساخت را درباره مجموعه ای خلق کند که با اقبال عمومی مواجه نشد و طبعاً ساخت مستندی درباره آن نوعی خطر کردن برای او هم محسوب می شود.

    مستند "مسیر سبز" ساخته امید نجوان درباره شکل‌گیری داستان و شخصیت‌های مجموعه "حلقه سبز" به نویسندگی و کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا با زمان 57 دقیقه، جمعه 17 اسفند ساعت 30/20 از شبکه سه سیما پخش شد.

    منبع : مهر
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:35 pm

    چهارشنبه 14/9/1386

    حلقه بی‌روح / یادداشتی بر مجموعه تلویزیونی "حلقه سبز"

    ابراهیم حاتمی کیا نامی آشنا برای اهل سینما و تمامی سینما دوستان ایرانی است. از نظر بسیاری از کارشناسان و اهل فن او با ساخت فیلم های خوش ساخت و ماندگاری همانند از کرخه تا راین، خاکستر سبز، آژانس شیشه ای، روبان قرمز و ارتفاع پست یکی از بهترین فیلمسازان گونه ی دفاع مقدس و سینمای اجتماعی پس از انقلاب است. چند سال پیش اولین مجموعه ی حاتمی کیا با نام "خاک سرخ" از تلویزیون پخش شد که با وجود استقبال نسبی بینندگان نتوانست نظر مساعد منتقدان سینمایی را به خود جلب کند. حال قریب به یک ماه است که دومین مجموعه‌ی او با نام " حلقه ی سبز" در حال پخش از تلویزیون می باشد و در این مدت اظهار نظرهای ضد و نقیضی زیادی را برانگیخته است.

    حلقه ی سبز در سکوت خبری و بی آنکه حتی عکسی از بازیگران و پشت صحنه ی آن در مطبوعات به چاپ برسد، مقابل دوربین رفت و همگان بی صبرانه منتظر شنیدن خبرهایی تازه از مراحل فیلمبرداری و فنی آن بودند تا اینکه سال گذشته ماجرای درگیری لفظی و فیزیکی یکی از بازیگران اصلی مجموعه با دستیار کارگردان سریال، برای مدتی خبر اول محافل سینمایی و غیر سینمایی شد و کار را به بیانیه ی تند و شدید الحن انجمن دستیاران کارگردان خانه ی سینما نیز کشاند. پس از فروکش کردن این جنجال موقت و با پایان فیلمبرداری مجموعه دیرتر از موعد مقرر، عکس هایی از حمید فرخ نژاد با گریمی متفاوت در اختیار خبرگزاری ها گذاشته شد که خبر از آن می داد او در نقش یک روح ظاهر شده است. حال دیگر عطش دوستداران آثار حاتمی کیا برای تماشای دومین مجموعه ی کارگردان محبوبشان به اوج خود رسید؛ ضمن اینکه در این میان آخرین فیلم حاتمی کیا، به نام پدر، بسیاری را مأیوس و ناامید کرده بود. اما با پخش قسمت های ابتدایی مجموعه در ماه اخیر همه ی معادلات اشتباه از کار در آمد و همگان از فضای غریب و کاملا متفاوت آن با دیگر آثار سازنده اش مبهوت و متعجب شده اند. اینکه کارگردانی بخواهد مسیر فیلمسازی خود را تغییر دهد و توانایی هایش را در ژانرهای دیگر بیازماید، به نوبه ی خود کاری جسارت آمیز و قابل تقدیر است، ولی با گذشت پنج قسمت از این مجموعه به نظر می رسد تا به اینجا حاتمی کیا چیز زیادی در چنته نداشته است. گفته می شود ماجراهای حلقه ی سبز در هفت شبانه روز می گذرد و از این نظر بدعتی در عرصه ی فیلمنامه نویسی سریال های تلویزیونی به حساب می آید؛ اما طبق قواعد کلاسیک فیلمنامه نویسی، اگر قرار است زمان حجیم سریالی را به یک پروسه ی زمانی فشرده اختصاص بدهیم باید آن قدر در ترسیم صحیح جزییات داستانی و احوال و روابط کاراکترها انرژی و دقتی موشکافانه صرف کنیم تا منحنی حرکت فیلمنامه لحظه ای دچار افت محسوس نشود و جذابیت داستان نزد بیننده محفوظ بماند. متاسفانه تا به این جا در حلقه ی سبز چنین اتفاقی نیفتاده است. ترس کاراکتر گلی (سیما تیرانداز) از مواجهه با روح حسن (حمید فرخ نژاد) می توانست شروعی خوب و کوبنده برای یک مجموعه باشد، اما افراط و تاکید بیش از اندازه ی کارگردان / فیلمنامه نویس بر این موضوع قضیه را تا حد لوث شدن پیش برده است. همچنین در قسمت های دوم و سوم سریال این سوال برای بیننده پیش می آید که با وجود اینکه گلی فهمیده است تنها او قادر به رویت حسن است و می داند که این روح بی آزار نمی تواند به او آسیبی برساند، پس چرا کماکان از رویارویی با او در هراس است؟ یا اینکه چرا شخصیت گلی این قدر منفعل است؟ چرا با دیدن اصرار روح حسن ماندن در این دنیا، تلاشی از گلی برای جلوگیری از عمل پیوند قلب نمی بینیم؟ گویی او کاملا در برابر مقدرات تسلیم شده است. اگر چنین است پس چرا باید از تماشاگر توقع داشت تا با چنین شخصیت سردرگمی همذات پنداری کند؟ حتی در قسمت های بعد مخاطب از اصرار او برای پیوند قلب حسن به آن جوان بیمار (کوروش) کمی متعجب می شود و فراهم کردن انگیزه های مالی برای این شخصیت نیز نمی تواند دلیلی محکم جهت قانع کردن بیننده باشد. با تماشای قسمت های ابتدایی حلقه ی سبز، به نظر می رسد مشکل مجموعه در این است که حاتمی کیای فیلمنامه نویس نتوانسته درام جذاب و نفس گیری از موضوع مهم و حیاتی پیوند قلب خلق کند و اصرار او برای بخشیدن بعدی ماورایی و معنوی به قضیه نیز به پیرنگ ضعیف داستانش کمک شایانی نکرده است و از لحاظ بصری هم می توان اذعان داشت حاتمی کیای کارگردان در جمع و جور کردن این مشکلات بارز داستانی موفق نبوده و این موضوع را می توان از دکوپاژها و میزانسن های نه چندان بدیع او و ریتم بیش از اندازه کند و درونی سکانس ها به خوبی دریابیم. تنها نکته ی قابل ملاحظه ی این مجموعه بازی قوی و فراتر از نقش سیما تیرانداز است که تا به این جا توانسته بار مجموعه را به دوش بکشد. حمید فرخ نژاد هم در ترسیم کاراکتر حسن بد کار نکرده است و طنز همیشه جاری در بازی اش بعد خاصی به پرسوناژش داده است.

    ده سال پیش کیانوش عیاری فیلم ماندگار و کم نقص "بودن یا نبودن" را درباره ی عمل پیوند قلب ساخت که هر چه از زمان ساخت آن می گذرد ارزش های نهفته اش بیشتر آشکار می شود. چه خوب می شد اگر حاتمی کیا نیز به مانند عیاری این موضوع بالقوه خوب را بر بستر فیلمنامه ای درست پایه ریزی می کرد؛ در این صورت شاید او دیگر نیازی به تزریق مسائل ماورایی به داستان سریالش نداشت. البته ریشه ی این مشکل در جای دیگری نهفته است! چند سال است که متولیان و مسئولین سینمایی به موضوعات ماورایی در قالب ژانر جعلی معناگرا توجهی خاص نشان داده اند و اخیرا پای این توجه و عنایت به فیلم ها و مجموعه های تلویزیونی نیز باز شده است، بی آنکه در بطن این موضوع تماشاگرپسند تحقیقات کارشناسی درستی به عمل بیاید. نمونه ی متاخر این قبیل سهل انگاری ها را در ماه مبارک رمضان امسال و در قالب مجموعه ی ضعیف اغما شاهد بودیم. حلقه ی سبز هنوز در ابتدای راه است و در حال حاضر اظهار نظر قطعی در مورد آن کمی دور از انصاف به نظر می رسد. شاید با ورود کاراکترهای جدید به داستان مجموعه و ایجاد خط روایی های تازه مشکلات محتوایی اثر رفته رفته کمرنگ شود. باید صبر کرد و دید. اما آقای حاتمی کیا بدانید انتظار مخاطبان بیشمار آثار شما بیش از این چیزی است که اکنون بر روی آنتن رفته است.

    منبع : سینمای ما
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:43 pm

    آخرین خبر و عکس از سریال حاتمی‌كیا

    تدوین مجموعه تلویزیونی «حلقه سبز» به كارگردانی «ابراهیم حاتمی كیا» از نیمه گذشت.

    تدوین مجموعه تلویزیونی «حلقه سبز» در حال حاضر توسط «مهدی حسینی وند» در حال انجام است و این مجموعه در نیمه دوم سال از شبكه سوم سیما پخش خواهد شد.

    بنابر این گزارش،این مجموعه تلویزیونی به تهیه‌كنندگی «محمد پیرهادی» ساخته شده و بازیگرانی چون حمیدفرخ نژاد،سیما تیرانداز، محمد حاتمی،حمیرا ریاضی،آتش تقی پور،نسیم ادبی، بهرام علیان ،محمد علی ساربان، حسین افشار و سیروان اسدنژاد در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند.

    قصه سریال حلقه سبز از زبان یك روح گفته می شود، از زبان روحی كه دچار مرگ مغزی شده و علاقه ندارد قلبش به شخص دیگری اهدا شود.او در طول قصه قصد دارد با همه توان تلاش كند تا دوباره به زندگی بازگردد كه این رفتار ماجراهای پیچیده ای را به دنبال خواهد داشت.

    سایر عوامل این مجموعه تلویزیونی عبارتند از:

    مجری طرح:موسسه فرهنگی هنری «حك فیلم»، برنامه ریزان و دستیاران اول كارگردان:حجت ذیجوری ،علیرضا شمس شریفی، بازیگردانان:محمدحاتمی،شكر خدا گودرزی،طراح صحنه :داریوش پیرو،مدیر تصویر برداری:سیروس عبدلی،طراح گریم :محمد رضا قومی،صدا بردار:اصغر آبگون، صدا گذار:مهرداد جلو خانی،جلوه های ویژه رایانه ای:رضا فخاریه، منشی صحنه: مینا زرپور، دستیاران دوم كارگردان:مجید كرباسیان، علی مردانه، عكاس: اسماعیل حاتمی‌كیا،مدیر تولید:ابراهیم اصغری،دستیار تولید:محمدرضا پیرهادی.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:45 pm

    سه شنبه 20/9/1386

    نظر تعدادی از مخاطبان درباره‌ی آغاز سریال‌ها


    انتظار بیشتر از حاتمی‌كیا...جذابیت كار فخیم‌زاده به خاطر موضوع روز ...و مخاطبان پیگیر شناخت از «شهریار» تبریزی

    برخی از بینندگان تلویزیون درباره‌ی قسمت‌های اول برخی سریال‌های در حال پخش معتقدند كه «حلقه‌ی سبز» شروع جذابی نداشته است.«بی‌صدا فریاد كن» به علت پرداخت به موضوعات روز جامعه، جذاب آغاز شده است. «شهریار» نیز با توجه به پرداخت به یكی از شخصیت‌های تاریخ معاصر، توانسته نظرمخاطب را به خود جلب كند.

    یك بیننده‌ی زن كه كارشناس ادبیات نمایشی است درباره‌ی «حلقه سبز» معتقد است: این سریال شروع پر كششی نداشت. بنابراین مخاطب در قسمت‌های بعدی فقط به خاطر حاتمی كیا سریال را دنبال كرده است.

    او در زمینه‌ی «بی صدا فریاد كن» می‌گوید: این سریال مانند كارهای پیشین فخیم‌زاده است.البته به تصویر كشیدن یك پلیس زن فعال، از همان قسمت اول بسیار جالب بوده است.

    این بیننده می‌افزاید: دستیار كارگردان این سریال می‌گفت كه در«بی صدا فریاد كن»با پلیس زن،با دیدی نمایشی برخورد نكرده‌ایم و واقعا پلیس زن در ایران كارایی زیادی دارد.

    مردی كه كارشناس علوم ارتباطات است، «حلقه سبز»را در قسمت اول جذاب برای مخاطب نمی داند و معتقد است كه انگیزه و هدف داستان این سریال ‌ در قسمت اول و هم‌چنین قسمت‌های بعدی مشخص نشده است.

    وی درباره‌ی «بی صدا فریاد كن»می گوید:بیننده از قسمت اول متوجه می شود كه این سریال قصد پرداختن به موضوعات روز جامعه را دارد و در كل «بی صدا فریاد كن»سریالی جذاب برای جوانان است.

    زنی كه در رشته‌ی معماری تحصیل می‌كند، معتقد است كه در قسمت اول «حلقه‌ی سبز»شخصیت پردازی، شخصیت اصلی «حلقه ی سبز»خیلی یكنواخت بود. علاوه بر آن داستان كند پیش می رفت و موضوع داستان روشن نبود.

    به اعتقاد این بیننده «شهریار» به علت پرداخت به داستان یك شخصیت، مخاطب را از همان قسمت اول به خود جذب كرده است؛ چراكه این سریال با به تصویر كشیدن حوادث قبل از به دنیا آمدن شهریار آغاز شده و به یكباره به زندگی او نپرداخته است.

    وی« بی صدا فریاد كن»را مانند كارهای قبلی فخیم‌زاده می‌داند و می‌گوید: این سریال از همان قسمت اول، غیر واقعی شروع شد و بیننده با دیدن سارا خویینی‌ها درنقش یك پلیس زن جا خورد.

    بیننده‌ای مرد كه كارشناس اقتصاد و پژوهشگر است، در باره‌ی «حلقه سبز»می‌گوید: پخش این سریال پس از «اغماء»موجب تكراری به نظر آمدن موضوع «حلقه ی سبز»شده است.

    وی این سریال را متفاوت از كارهای قبلی حاتمی‌كیا می‌داند و تصریح می‌كند: از همان ابتدا بیننده متوجه این نكته می‌شود .البته او توقع بیشتری از حاتمی كیا دارد.

    وی «بی صدا فریاد كن» را متناسب با نیازهای روز مخاطب توصیف و اظهار می‌كند: موضوع این سریال از مسایل مبتلا به جامعه انتخاب شده است. البته «بی‌صدا فریاد كن» تقریبا مثل كارهای دیگر فخیم‌زاده است .

    زنی- حسابدار- درباره‌ی «حلقه ی سبز»می‌گوید: شخصیت حسن گلاب(با بازی حمید فرخ نژاد) جذاب است كه ماورایی شدن كل سریال را موجب شده است.

    به اعتقاد وی سریال«حلقه سبز»خیلی معمولی شروع شد و مثل سایركارهای حاتمی كیا نبود.البته چون همه آثار او جالب تمام می شود؛مخاطب همچنان به دیدن این سریال ادامه می دهد.

    وی هم‌چنین موضوع«حلقه سبز»تكراری توصیف می كند.

    مردی- دانشجوی ژنتیك ـ درباره‌ی سریال«شهریار»می گوید: حال و هوای احساسی قسمت اول این اثر باعث شد كه بیننده تا آخر این قسمت با آن همراه شود.

    وی «حلقه سبز»را خیلی نامفهوم و برای بیننده عام، سنگین می داند و اظهار می كند:این سریال در رابطه با موضوع اهداء‌عضو بد آموزی دارد. چون روح فردی كه برای اهدای عضو در نظر گرفته شده است، از این كار ناراحت است.البته باید منتظر پایان این سریال باقی ماند.

    زنی معلم كه در رشته‌ی كارشناس جغرافیایی طبیعی تحصیل كرده است، شروع «شهریار» را خوب ارزیابی می كند و می گوید: در قسمت اول لباس، گویش و فرهنگ مردم آن زمان زیبا و موثق به تصویر كشیده شده بود و در كا به گونه ای درست به مقطع تاریخی سریال پرداخته شده است .

    وی درباره ی «حلقه ی سبز»معتقد است كه قسمت اول این سریال به گونه ای ساخته نشده بود كه مخاطب را به دیدن قسمت های دیگر ترغیب كند اما نكته مثبت این سریال این است كه زندگی را بهتر دوست داشته باشی.

    این بیننده«بی صدا فریاد كن»را سریالی نوآورانه می داند كه همانند فیلم و سریال های پلیسی قدیمی نیست.

    وی معتقد است:این سریال چون به مسائل جوانها می پردازد، از نظر اخلاقی می تواند برای آنان مفید باشد.

    زنی خانه دار و دیپلمه درباره‌ی «شهریار» می‌گوید:‌ این سریال بهتر بود با ازدواج پدر و مادر شهریار شروع نمی شد.با این حال شروع سریال به این شیوه، به جذابیت آن كمك كرد.در كل در قسمت اول«شهریار» اتفاق خاصی نیفتاد و در بیننده كششی برای تعقیب اتفاقات این سریال ایجاد نكرد.

    به اعتقاد وی پخش این سریال باعث می شود ‌،شهریار را بهتر بشناسیم.

    مردی كه كارشناس ارتباطات است درباره ی ‌«حلقه سبز»می گوید: قسمت اول این سریال خوب بود و از قسمت دوم به بعد به اوج رسید.

    وی معتقد است كه شروع «بی صدا فریاد كن»خوب نبود .اما با ورود فخیم زاده در قسمتهای بعدی، این سریال جذابتر شد از سوی دیگر پلیس زن «بی صدا فریاد كن» خیلی قابل باور نبوده است.

    در پایان زنی كه كارشناس فلسفه است درباره ی« حلقه سبز»می گوید: قسمت اول این سریال گنگ بود اما مخاطب فكر كرد به علت كارگردانی حاتمی كیا،اتفاقی در سریال خواهد افتاد .به همین دلیل«حلقه سبز»را دنبال می كرد.

    منبع : ایسنا
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:47 pm

    دوشنبه 16/7/1386

    سریال «حاتمی‌كیا»؛ پس از عید فطر در شبكه 3

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 7116211897761627867117849178243230578
    پیرهادی: 10 قسمت «حلقه سبز» تحویل تلویزیون شد

    تهیه‌كننده مجموعه‌ تلویزیونی «حلقه سبز»، ساخته ابراهیم حاتمی‌كیا ضمن اشاره به تحویل 10 قسمت از این مجموعه به تلویزیون، از زمان پخش این كار پس از عید فطر خبر داد.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 24171911421997211689130258413223390113198
    محمد پیر هادی اظهار داشت: تاكنون 10 قسمت از كار آماده و تحویل سازمان صدا و سیما شده است.

    وی افزود: همچنین میكس، صداگذاری و مراحل فنی سریال به اتمام رسیده و 8 قسمت باقی مانده در حال طی كردن مراحل نهایی است.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 2411228156382051757514220625022673234219145
    بر این اساس، مجموعه تلویزیونی «حلقه سبز» كه تبلیغات آن چندی است از تلویزیون آغاز شده، قرار است در 18 قسمت از شبكه سوم سیما پخش شود.

    به گزارش فارس، پیش تولید این مجموعه تلویزیونی از تیرماه 84 آغاز شد و اواخر مهر ماه سال گذشته تصویر برداری‌اش به پایان رسید.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 1002306117122820716411731154147892098183159
    حمیدفرخ نژاد، سیما تیرانداز، محمد حاتمی،حمیرا ریاضی، آتش تقی‌پور، نسیم ادبی، بهرام علیان، محمدعلی ساربان، حسین افشار و سیروان اسدنژاد بازیگرانی هستند كه در این سریال به ایفای نقش پرداخته‌اند.

    قصه «حلقه سبز » از زبان یك روح گفته می شود، از زبان روحی كه دچار مرگ مغزی شده و علاقه ندارد قلبش به شخص دیگری اهدا شود.او در طول قصه قصد دارد با همه توان تلاش كند تا دوباره به زندگی بازگردد كه این رفتار ماجراهای پیچیده‌ای را به دنبال خواهد داشت.

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 189232991401728474901521731288515713720393
    تبلیغات تلویزیونی «حلقه سبز» نیز از دو روز گذشته آغاز شده است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:48 pm

    سه شنبه 1/11/1387
    تاريخ :

    گفتگوی تند و تیز حمید فرخ‌نژاد


    بیرنگ و بو کردن «حاتمی کیا» افتخار نیست!

    عبدالله خلیلی: حمید فرخ‌نژاد متولد 1348 آبادان و فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در رشت کارگردانی تئاتر است. فعالیت خود را به عنوان دستیار کارگردان و با ساخت چند فیلم کوتاه و نمایشنامه دانشجویی آغاز کرد

    . فرخ نژاد در سال 1378 برای بازی در فیلم «عروس آتش» از جشنواره فجر، سیمرغ بلورین دریافت کرد. تندیس جشن خانه سینما برای «عروس آتش» بهترین بازیگر مرد جشنواره «کارلووی وادی» جمهوری چک و بهترین بازیگر جشنواره مسکو برای فیلم «طبل بزرگ زیر پای چپ» از دیگر افتخارات او در سینماست.



    حمید فرخ نژاد امسال با چند فیلم در جشنواره فجر حضور خواهد یافت؟

    - قرار است با فیلمهای «پوسته» مصطفی آل ا حمد، «حریم» رضا خطیبی، «آتشکار» محسن امیریوسفی و «به رنگ ارغوان» ابراهیم حاتمیکیا در جشنواره حضور یابم، اما این که فیلمها به نمایش در بیاید یا نه؟ نمیدانم!



    چرا دست اندرکاران سینما، امسال با قاطعیت از به نمایش درآمدن فیلمهایشان در جشنواره سخن نمیگویند؟

    - به خاطر روند گزینشی است که صورت میگیرد، دو فیلم از چهار فیلمی که نام بردم چون دیدهام میدانم فیلمهای با کیفیتی است ولی الان یکی 5 سال و دیگری 3 سال است که بلاتکلیف ماندهاند.


    منظورتان از 5 سال در مورد «به رنگ ارغوان» حاتمی کیا است؟

    - بله، الان همین بلا هم دارد سر «آتشکار» میآید.



    سوالی که مطرح است، این که چرا فیلمها همواره پس از ساخت دچار مشکل میشوند، مگر فیلمنامه ها تصویب نمیشوند؟

    - من یک نکته جالب بگویم هم «به رنگ ارغوان» هم «آتشکار» هر دو پروانه نمایش دارند، اما آن چیزی که من نمیدانم این است که چرا اجازه نمایش ندارند! هیچ کس هم رسماً اعلام نمیکند که من گفتم جلوی این فیلمها را بگیرند، مکانیسم نظارت در سینمای ما معلوم نیست وقتی به قوانینی که وضع کردهایم، احترام نمیگذاریم و ارزش آن را پایین میآوریم همین میشود که میبینیم! نکته مهم این که «خانه سینما» که صنف من است، هم پاسخگو نیست!

    من در سختترین شرایط در ارتفاعات فیروزکوه و با هزار و یک امید کار کردم و مثل بعضیها تن به سادگی ندادم و نرفتم فیلمهای سطحی بازی کنم، چرا با «حاتمی کیا» این گونه رفتار میشود؟

    برای کدام مدیر فرهنگی مملکت افتخار است که «حاتمی کیا» دیگر فیلمهای دلخواه خود را نسازد و فیلمهایی تهیه کند که در سطح او نیست. این برای کدام مدیر افتخار است که بگوید من «حاتمی کیا»یی ساختم که بیرنگ و بو شده است! یک وقت به آدم میگویند آقا! فلان فیلم شما، فلان مشکل رادارد و اجازه نمایش نگرفته است.

    «سفر سرخ» را که خود من ساختم در بخش مسابقه جشنواره قبول شد اما هنوز که هنوز است یک نفر از تلویزیون به من نگفته دلیل عدم پخش «سفر سرخ» چیست؟ هیچ کس حاضر نیست گردن بگیرد، در این میان وزارت ارشاد هم حاضر نیست پشت فیلمها بایستد.
    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 2412279143191195241051422549342222197240213

    این روند اگر ادامه پیدا کند جشنواره فجر اعتبارش را از دست خواهد داد .

    دلیل غیبت برخی بزرگان در جشنواره امسال هم همین است؟

    - خوب وقتی قوانین رعایت نمیشود، باعث دلسردی میگردد، یک نفر دقیقه 90 میآید و برای عاقبت فیلمها تصمیم میگیرد و ماهیت رقابتی جشنواره را زیر سوال میبرد.



    توصیه شما برای اعتمادسازی در جشنواره چیست؟

    - مشکل سینمای ما این است که فرمول ندارد و تابع سلیقه است الان هم ابلاغ تصمیمات شفاهی شده و نوشته دست شما نمیدهند، میگویند برو این را ببین، آن را ببین.
    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 1480218454119882212361972511106823780167

    سینمای ما شده این را ببین و آن را ببین! باید بروی و یک واسطه پیدا کنی، این قشنگ نیست. تا لابی نکنی اموراتت پیش نمیرود. «خانه سینما» هم در این میان غایب است. آدمهایی که اهل سینما هستند باهوشند و اینها را میفهمند. ماحصل این گونه اقدامات این است که جشنواره از اعتبار میفتد. در برخی جشنوارهها با این که با فیلمی از نظر محتوا مشکل دارند، عادلانه برخورد میکنند و این بر اعتبار جشنواره شان میافزاید. برعکسش هم وجود دارد و این اتفاقی است که کمکم دارد گریبان جشنواره فجر را میگیرد، تعارف که نداریم.

    یک زمانی مردم میگفتند برویم جشنواره و مثلاً فلان فیلم مخملباف را ببینیم چون ممکن است بعداً حک و اصلاح شود اما الان فیلمهایی به جشنواره میآید که چلانده شده اند. سینما را نباید دستخوش اراده های شخصی کرد چرا که حاصل آن یک سینمای بیرنگ و بو است که نمیتواند پذیرای فیلمهای صاحب فکر شود.

    منبع خبر : امید جوان
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:56 pm

    دوشنبه 20/12/1386

    روحی كه به جای شلمچه از جنگل های شمال سر در آورد


    حاتمی كیا سرانجام ناگفته‌هایش درباره "حلقه سبز" را بازگو كرد.

    او در مستند "مسیر سبز" از ایده اولیه سریالش گفت: زمانی كه ساخت مجموعه‌ای با محوریت پیوند اعضا و مرگ مغزی به من پیشنهاد شد گروه گروهی را برای كارهای تحقیاتی دور هم جمع كردم تا تحقیقات میدانی را شروع كنند؛ اما در این میا ن آنچه كه بیش از هر چیز فكر مر ا به خودش مشغول كرده بود وضعیت روح كسی بود كه دچار مرگ مغزی می شود . بر اساس باورهای مذهبی تا زمانی كه جسم به خاك سپرده نشده روح به شكل كامل از دنیا نرفته و به نو عی سرگردان است، همین روح سرگردان و بلا تكلیف خط محور قصه مرا روشن كرد.

    اما این تمام ماجرا نیست حاتمی كیا روح سرگردانش را با تعلقات خاطرش درباره جنگ با هم در می امیزد و فیلمنامه ای می نویسد ، كه پس از هفت قسمت از ادامه نگارش آن صرف نظر می كند : در فیلمنامه اولیه كسی كه دچار مرگ مغزی می شود فرزند یك شهید مفقود الاثر است، دغدغه او در زمان حیات این بود كه بداند پدرش كجا شهید شده و جسدش كجاست. زمانیكه دچار مرگ مغزی می شود روحش به دنبال جسد پدر می رود وشروع به جست وجو می‌كند، كه با این محور حدود 7 قسمت از سزیال را نوشتم ، اما حس كردم با این داستان باز هم به سراغ همان مولفه های آشنای خودم میروم و این نمی توانست برای من تجربه ای تازه باشد. از ایجا به بعد این قصه را كنار گذاشتم و به داستان حسن گلاب رسیدم.

    و اما در قصه جدید آگاهانه در پی آن بودم كه ابتدای قصه سریال جنایی به نظر برسد و مخاطب نوعی فكر كند كه گویی تصویر ما از روح، ضمیر شخصی فرد است. در این قسمت‌ها می‌بینیم كه یك روح كه خودش نمی‌داند روح شده، بابت این ندانستن، نوعی احساس گناه یا عذاب وجدان -از این بابت كه به نظرش می‌آید كسی را كشته- همراه خود دارد؛ در اصل خودش را به این وضع دچار كرده اما تصور می‌كند كه اتفاقی خارج از خودش دارد اتفاق می‌افتد. این تفكیك صورت گرفته و روح نسبت به جسم تصوری پیدا می كند كه من زمانی را در حدود یك قسمت و نیم برای درآوردن این قضیه گذاشته بودم و آنگاه، شخصیت ما تازه می‌فهمید كه روح است و جسم نیست.

    حاتمی كیا سپس درباره استفاده از قاصدك در روایت بصری این مجموعه گفت: قاصدك در فرهنگ ما خبرآور است. گویی از جایی دیگر می‌آید. از عالم معنا... انگار رمز و راز دارد. قاصدك با آن نرمش، كرشمه و نوع آمدنش، بی‌صدا آمدنش، بی‌وزن بودنش و... همیشه برای ما خبررسان بوده و من لازم داشتم با این احساس بازی كنم. این كه آیا وقتی روحی با یك قاصدك بازی می‌كند، می‌تواند وزنش را بازی دهد؟ در واقع یكی از چیزهایی كه در «حلقه سبز» خوب جلوه كرد، همین قاصدك‌ها بود كه به‌ظرافت، طراحی شد و دقیق هم كار شد. البته من نمی‌دانم اهل فن نظرشان روی قاصدك‌های «حلقه سبز» چه خواهد بود، ولی من با عامه مردم نگاه می‌كنم واز آن‌ها لذت می‌برم. این احساس را دارم و فكر می‌كنم این قاصدك‌ها هم واقعی است هم غیر واقعی.

    او در ادامه به فصل حساس حضور مادری كه قرار است عضو فرزندش را اهدا كند در بیمارستان اشاره كرد و گفت: این موضوع در زمان نگارش وساخت سریال به قدری پرقدرت بود كه ابتدا من را می‌ترساند. من می‌خواستم جست و خیز تخیلی خودم را داشته باشم و ناگهان به این مادر برخورد كردم كه او را به بیمارستان آوردند و من باید از او بهره می‌بردم و به این می‌رسیدم كه آیا برای آنها این امكان وجود دارد و قبول می‌كنند كه بچه‌ای را كه این وضع برایش ایجاد شده و دچار مرگ مغزی شده، این اهدای عضو در موردش صورت بگیرد؟

    راستش من ابتدا دیدم این صحنه خیلی سنگین است و همانجا وحشت كردم. حتی پیش‌بینی كردم سر میز مونتاژ شاید آن را حذف كنم و به تهیه كننده هم این را گفتم كه می‌ترسم مردم از این حجم فشار سنگین روانی اذیت شوند. در ادامه موقعیت شكل گرفت و آن خانم كه آمد این نقش را بازی كند، به قدری در این نقش خوب فرو رفت كه من دیدم هر رفتاری كه بروز می‌دهد، قشنگ است.

    دیدم وقتی قرآن را تفأل می‌زد، درست انجام می‌داد، راه می‌رفت درست راه می‌رفت، غم را خوب بروز می‌داد. به همین علت دیدم جریان غم و عظمت این لحظه آن‌قدر پرقدرت است كه من هیچ كاری نمی‌توانم بكنم جز این كه با این سیر جاری حركت كنم.

    جلوه های ویژه «حلقه سبز» و مراحل ساخت صحنه هایی مانند حضور نور سبز، قاصدک ها و به تصویر کشیدن صحنه های عاطفی مجموعه هم از مسائلی بود که حاتمی کیا درباره آن صحبت کرد.

    منبع : همشهری
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:56 pm

    سه شنبه 20/9/1386

    حاشیه‌های "حلقه سبز"


    بازی دو سر باخت!

    رویکرد اخیر روابط عمومی مجموعه تلویزیونی "حلقه سبز" در جوابیه دادن به منتقدان و معترضان بیش از هر چیز وارد شدن به یک بازی است که نمی‌تواند نتیجه را به نفع مجموعه رقم بزند.

    اعتراض گسترده به مضامین فیلم‌ها و مجموعه‌های پخش شده واکنشی تازه نیست و البته محدود به ایران و سینمای وطن هم نمی‌شود. اما وقتی اعتراض‌ها قدمی فراتر نهاده و به جزئیات، شخصیت‌پردازی، خاستگاه کاراکترها و ... بسط پیدا می‌کنند، می توان گفت به پدیده ای مخصوص به خود رسیده ایم.

    این پدیده که هر از گاهی بنا به مضامین فیلم ها و مجموعه ها رخ می‌نماید، به نوعی همزمانی هم بازمی‌گردد. پخش مجموعه ماورایی "اغماء" در ماه رمضان به جهت مضمون ماورایی و عینی کردن حضور شیطان و همچنین نمایش برخی کارهای تخصصی پزشکی در اتاق عمل، مورد انتقاد جامعه پزشکان و البته پایگاههای دینی قرار گرفت.

    انتقادها وقتی دامنه‌دار شد، نیاز به تحلیل و بررسی آسیب‌شناسانه را برای مسئولین تلویزیون ایجاد کرد و جلسات متعدد با حضور کارشناسان مسائل دینی درباره تعابیر دینی و نص صریح قرآن درباره حضور شیطان در میان مردم و چگونگی آن برگزار و از تلویزیون پخش شد. هر چند وجه انتقادهای پزشکی مطرح شده اینچنین مورد پاسخگویی روشن قرار نگرفت یا نیاز به آن احساس نشد و تنها برخی عوامل در گفتگوهای خود به برخی موارد برای روشن شدن شبهات اشاره کردند.

    با تمام شدن ماه رمضان و پایان پخش مجموعه های مناسبتی، مجموعه پر سر و صدای ابراهیم حاتمی‌کیا روی آنتن شبکه سه رفت که هم به جهت حضور این فیلمساز و هم مضمون کار، به نوعی جنجال برانگیز بود. "حلقه سبز" با موضوع ماورایی ممانعت یک روح از اهداء اعضا بدن خود به بیماران و ترویج فرهنگ اهداء اعضاء ساخته و از تلویزیون پخش شد.

    مجموعه بنا به دلایل کمی و کیفی از همان ابتدا نتوانست مخاطب خود را پیدا کند و همان تعدادی هم که قسمت اول را به دلیل پخش تیزرهای متعدد، مشاهده حمید فرخ نژاد در گریمی متفاوت و مهمتر از همه نام حاتمی‌کیا دیدند، از قسمت دوم دست از همراهی برداشتند.

    این درست که "حلقه سبز" موضوعی حساس را دستمایه کار خود قرار داده و انتخاب قالب فانتزی برای دراماتیک کردن آن هم به این حساسیت افزوده، اما به نظر می‌آید نکته مهمتر در جذاب نشدن این قصه ماورایی است که نمی‌تواند مخاطب را به روابط فانتزی جذب کند و او را به همراهی وادارد. مسیری که به نظر می آید تنها نقاط احساسی آن مورد بزرگنمایی ناملموس قرار گرفته و حاصل هم دلزدگی مخاطب از این رابطه ناملموس و باورناپذیر است.

    وجه فرعی‌تر استقبال نشدن از این مجموعه را می‌توان به زده شدن مخاطب از فضای بیمارستان، اتاق عمل و کارهای پزشکی، حضور نداشتن بازیگران آشنا و حرفه‌ای و البته حرکتی کند قصه بر مسیرهای قابل پیش بینی و تکراری نسبت داد. اینچنین است که "حلقه سبز" با وجود تبلیغات فراوان، سه بار پخش در هفته و هزاران حمایت دیگر نتوانسته محبوب خانواده ها شود.


    اما اعتراض‌های این مجموعه در پی پس زدن مخاطب، وجهی است که بیشتر از خاص و حساس بودن موضوع محوری یعنی پدیده اهداء اعضا می‌آید و مجموعه بیشترین ضربه را از نوع نگاه به این پدیده و انعکاسی که از این موضوع در میان مخاطبان ایجاد کرد، پذیرفت.

    در حالی که با تلاش متولیان امر پیوند، روند اهداء اعضا بدن پس از مرگ مغزی رشدی مناسبی داشته و برگزاری مراسم جشن نفس در سالروز تولد حضرت فاطمه (س) سبب شده بود رشدی بی‌سابقه در مشارکت‌های مردمی برای اهداء اعضا به وجود آید، از آغاز پخش مجموعه "حلقه سبز" این روند با افت قابل توجه رو به رو شده است. آمار پشیمانی از ثبت نام برای اهداء عضو که پیش از این به یک مورد در هر دو ماه هم نمی‌رسید، در این مدت به یازده نفر رسیده و کارشناسان معتقدند "حلقه سبز" در این سیر منفی تأثیرگذار بوده است.

    اعتراض به پخش این مجموعه در مجلس شورای اسلامی، نظرات کارشناسی پزشکان درباره سیر پزشکی غلط و غیرواقعی در مجموعه، طرح خواسته‌هایی چون توقف پخش این مجموعه و پخش نکردن آن از شبکه‌های ماهواری و ... امواج منفی ایجاد شده نسبت به مجموعه را شدت بخشید تا جایی که عوامل پروژه را به جای یک راه حل منطقی و کمی حق دادن به معترضان و منتقدان به پاسخگویی واداشت.

    واکنشی که به نظر می آید وارد شدن به یک بازی نگران‌کننده حداقل برای "حلقه سبز" است. به عنوان مثال مجموعه "مدار صفر درجه" با واکنش‌های مشابه و به نسبت گسترده‌تر در همان روزهای آغاز پخش مواجه شد که به علت نشانه رفتن اهداف سیاسی و دینی ایران حتی حساستر هم بود.

    ولی حسن فتحی کارگردان هوشمند مجموعه از وارد شدن به بازی جوابیه و بیانیه صادر کردن پرهیز و تلاش کرد به این شیوه فضای مسموم اطراف مجموعه را آلوده‌تر نکند و اینچنین بود که "مدار صفر درجه" (البته به جهت ارزش‌های بالقوه خود که زیر سایه انتقادها پنهان مانده بود) در فضایی آرام دیده شد و توانست هم مخاطب را راضی و هم تیر منتقدان را بی‌اثر کند و عکس ادعای آنان را به اثبات برساند.

    هر چند جوابیه مجموعه "حلقه سبز" از سوی روابط عمومی کار در سربرگ حک فیلم فرستاده شده، ولی این نکته قابل صرفنظر کردن نیست که همه خروجی‌های این کار پای کارگردان آن نوشته می‌شود. فیلمسازی که تا چندی پیش وارد این حیطه‌ها نمی‌شد و حتی انتقادهای مستقیم را هم با سکوت پاسخ می داد.

    اما حاتمی کیا این روزها بازتابی دیگر دارد. چه به لحاظ کیفیت آثارش، چه به جهت نوع انعکاس خبری کارهایش و چه به جهت منش حرفه‌ای و شخصی که از او سراغ داریم. حاتمی‌کیایی که وقتی در جشنواره‌ای مورد تقدیر قرار گرفت به جای دو دقیقه فرصت که برای حرف زدن داشت، تنها نگاه کرد ... همه را نگاه کرد!

    در جوابیه ای که روابط عمومی مجموعه "حلقه سبز" ارائه کرده به سه نکته پرداخته شده که آموزشی نبودن این مجموعه برای پزشکان جوان، تحقیقات مکتوب و میدانی مجموعه در مورد پیوند اعضا از سال 81 و ایمان نداشتن عوامل این مجموعه به نصیحت کردن و نتیجه گیری های شعاری و تکراری را شامل می شود.

    اینها نکاتی است که می تواند از مختصات تفکری مجموعه محسوب شده و به نوعی توضیح آن چیزی است که باید در روح اثر جاری باشد نه در بندهای یک جوابیه که لحنی موثر هم برای تأثیرگذاری بر مخاطب ندارد. به این دلیل که از انگشت گذاشته شده روی ناآشنایی معترضان و مخاطبان مجموعه با مقوله هنر آن هم به این دلیل که از حریف خود که ناآشنایی عوامل مجموعه با مسائل پزشکی و پیوند را مورد نقد قرار داده، به اصطلاح کم نیاورد و ...

    وارد شدن به این بازی هم چیزی جز فرستادن مکرر توپ از این زمین به زمین دیگر و در نهایت مسموم کردن فضای اطراف مجموعه نمی‌تواند باشد. کاری که به نظر نمی‌آید در این مقطعی به نفع "حلقه سبز" تمام شود. کاش حاتمی‌کیا مانند همیشه سکوت می‌کرد، صبر پیشه می‌کرد و در یک کلام مانند گذشته خودش بود.

    منبع : خبرگزاری مهر
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 58
    Registration date : 2008-02-27

    ابراهيم حاتمي کيا - صفحة 13 Empty رد: ابراهيم حاتمي کيا

    پست من طرف catuyoun الأحد فبراير 21, 2010 2:59 pm

    پنج شنبه 8/9/1386


    مرده ای كه نمی خواهد بمیرد! ( حلقه سبز )


    اگر بدون هیچ پیش زمینه و آگاهی از مضمون كار جدید حاتمی كیا به تماشای سریال جدید او بنشینیم سكانس افتتاحیه كار می‌تواند حتی نشانه آغاز یك داستان با مضمونی پلیسی باشد اما كمی بعدتر ماجرا ماورایی یا به اصطلاح معنا گرا می‌شود.

    یك نفر معلولی را كه روی ویلچر نشسته است از بلندی به وسط جاده پرتاب می‌كند و همه ماجراها با مصدوم شدن و مرگ مغزی معلول گمنام شروع می‌شود این سكانس نقطه آغاز خوبی برای داستانی با مضمون مرگ مغزی و اهداء اعضا است.

    حمید فرخ نژاد كه دیدنش مخاطب را به یاد بازی‌های حرفه‌ای و ماندگارش در ارتفاع پست و.. می‌اندازد ،حالا در نقش روح این معلول در بیمارستان می‌چرخد و سرگردان است و روایت داستان جوری است كه بعد از یكی دوقسمت و به كندی می فهمیم كه او روح همان معلول مرگ مغزی است و خواسته و هدفش از تعقیب خانم دكتر جوان بازگشت به زندگی است و نمی خواهد با اعلام مرگ، اعضای بدنش را به كس دیگری بدهند.

    چند قسمت اول سریال به معرفی طولانی شخصیت‌ها و موقعیت داستان و فضاسازی ماجرا در بیمارستان می گذرد در اتاقی دربسته روابط و دیالوگ‌های بین دكتر‌ها را می‌بینیم كه با میزانسنی كمی تئاتری اجرا شده اند و هنوز خط اصلی داستان معلوم نیست و حتی تا چند قسمت اول دقیقا نمی دانیم موضع سریال و كارگردان در برابر موضوع مرگ مغزی و پیوند اعضاء چیست.

    ماجرای سریال در این قسمت ها و حتی قسمت های بعدی دوگانگی جالبی دارد كه مخاطب را هم به نوعی در قضاوت درست و غلط بودن جریان اصلی با ظرافت به چالش می‌كشد تاكید بر نجات جوان معصومی از مرگ در اثر نارسایی قلبی از یك سو و به تصویر كشیدن روح معلول مرگ مغزی كه نمی خواهد بمیرد از سوی دیگر كشمكش ظریف و خوبی را نشان می دهد. حسن سریال تا اینجا همین نگاه متفاوت حاتمی كیا به چنین مضمونی است اینكه ما حرفهایی را از زبان روح انسانی كه دچار مرگ مغزی شده است می‌شنویم .

    چیزی كه در عالم واقع هرگز اتفاق نمی افتد و در این شرایط این دیگران هستند كه درباره موجودی انسانی كه در این شرایط به سر می‌برد تصمیم می‌گیرند و تكلیف تعیین می‌كنند این روح كه هنوز بدنش نفس می كشد نمی خواهد او را مرده حساب كنند و نمی‌خواهد اعضایش را ببخشد.

    این دیدگاه جالبی است كه تا امروز در هیچ فیلم و سریال یا حتی متنی به آن اشاره نشده است و هرگز كسی این روی سكه را نگاه نكرده است و صرفاً به جنبه فداكارانه این موضوع توجه می شود بدون در نظر گرفتن تردید در این باره كه شاید این موجود قابل برگشت به زندگی باشد.

    البته چیزی كه مسلم است هنوز خط و ربط دقیق داستان و نتیجه گیری آن معلوم نیست و هنوز زود است و نمی‌توان درباره بازیگران و یا روایت آن در كل، نظر داد .اما مسلما وقتی پای یك سریال امضای كارگردانی مثل حاتمی كیا باشد توقع همه از كل كار صد چندان خواهد شد و همه انتظار دارند با سریالی كاملا بی نقص طرف باشند.

    هنوز برای قضاوت درباره سریال زود است و سریال تازه دارد وارد قالب اصلی ماجرا می شود و روایت آن شكل می‌گیرد و حتی این كه بالاخره سرنوشت جوان و معلول چه می شود تعلیق خوبی به داستان بخشیده است البته باید منتظر ماند تا ببینیم حاصل كار چه می‌شود.

    هر چه باشد این سریال ساخته كارگردان با تجربه‌ای مثل حاتمی كیاست كه تا كنون علاوه بر مدیوم سینما در رسانه‌ای مثل تلویزیون هم موفق عمل كرده است.

    منبع : همشهری

      مواضيع مماثلة

      -

      اكنون الخميس نوفمبر 21, 2024 5:22 pm ميباشد