gallerybanoo

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

دل خواسته ها


3 مشترك

    مجيد مجيدي

    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 2:50 am

    حسندوست:

    "آواز گنجشک‌ها" شاخص‌ترين فيلم مجيدي است

    تدوينگر فيلم سينمايي "آواز گنجشک‌ها" اين فيلم را شاخص‌ترين اثر در کارنامه مجيد مجيدي دانست.

    به گزارش سايت سينمايي سوره، حسن حسندوست گفت: "فيلم سينمايي "آواز گنجشک‌ها" در همان حال و هواي آثار قبلي مجيدي است و به نوعي مي‌توان آن را شاخص‌ترين اثر وي دانست. آقاي مجيدي و گروه توليد در اين پروژه زحمات زيادي کشيدند تا اثري شاخص و باکيفيت تهيه شود."

    رضا ناجي در "آواز گنجشک‌ها"
    وي درباره تدوين "آواز گنجشک‌ها" و نوع تعامل خود با کارگردان تصريح کرد: "درباره تدوين فيلم قبل از نمايش آن نمي‌توانم صحبت کنم.
    در "آواز گنجشک‌ها" هم مثل فيلم‌هاي قبلي تعامل و همکاري خوبي با مجيدي داشتم و خوشبختانه وي از نتيجه کار راضي است. مجيدي در فيلم‌هايش سعي مي‌کند از حداکثر توان افراد بهره بگيرد و من هم تلاش کردم آنچه مد نظر کارگردان است تحقق يابد."
    حسندوست که اکثر فيلم‌هاي مجيدي را تدوين کرده، درباره همکاري مداوم خود با اين کارگردان گفت: "من شخصا سينماي مجيدي را دوست دارم و خوشحالم که توانسته‌ام در اکثر کارها با او همکاري کنم. خوشبختانه نتيجه اين همکاري مستمر رسيدن به ديدگاههاي مشترک شده و الان دقيقا مي‌دانم مجيدي در هر کار از من چه مي‌خواهد."
    "آواز گنجشک ها" داستان کريم کارگر مزرعه شترمرغ است که به دلايلي از کار اخراج مي‌شود و براي پيدا کردن کاري ديگر به تهران مي‌رود، اما در اين کلانشهر با مسائلي عجيب مواجه مي‌شود. در اين فيلم رضا ناجي، کامران دهقان، حامد آغازي، پويا صالحي، محمدرضا شيخي، شبنم اخلاقي و نشاط نظري بازي کرده‌اند.
    فيلمنامه "آواز گنجشک‌ها" را مجيدي و مهران کاشاني نوشته‌اند و ديگر عوامل فيلم عبارتند از مشاور فيلمنامه: سيدناصر هاشم‌زاده، مدير فيلمبرداري: تورج منصوري، صدابردار: يدالله نجفي، طراح چهره‌پردازي: سعيد ملکان، طراح صحنه و لباس: اصغر نژادايماني، صداگذار: محمدرضا دلپاک و مدير توليد: کامران مجيدي.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 2:52 am

    با سخنان معاون سینمایی و مجید مجیدی، شب‌های فرهنگی اکو با «آواز گنجشکها» آغاز شد
    چهارشنبه, 9 بهمن 1387

    مراسم افتتاحیه‌ی شب‌های فرهنگی اکو با حضور سفیران کشورهای مختلف عضو اکو، معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد و مجید مجیدی کارگردان سینمای ایران، با نمایش فیلم «آواز گنجشکها» برگزار شد.

    به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم، مهندس محمدرضا جعفری‌جلوه در سخنانی ضمن ابراز خوشحالی از حضور درمیان سفیران و نمایندگان بین‌المللی کشور‌های عضو اکو، گفت: بسیار خوشحالم که این میهمانان از حوزه فرهنگی و تمدنی مشترکی که در ریشه‌های فرهنگی، تاریخی و هویتی و حتی زبانی در کنار یکدیگر زیسته و افتخار آفریده‌اند و از فرهنگ و هنر و علم و دستاورد‌های مادی و معنوی بسیار برخوردارند و خود را در قالب یک خانواده با عنوان اکو به جهان معرفی کرده و برای جهان الهام‌بخش بوده‌اند، اکنون برای مردم خود و به‌منظور برقراری همکاری و تعاملی بیشتر در تلاش هستند.


    او که در سینما فرهنگ سخن می‌گفت، ادامه داد: امشب و دراین مراسم شما میهمان سینمای ایران هستید و ما هم در مسوولیت مدیریت این سینما و هم از سوی هنرمندان صاحب‌نام و افتخار‌آفرین این سینما میزبان شما هستیم. شما امشب شاهد یکی از آثار برگزیده و فاخر سال‌های اخیر ایران بودید و بی‌شک از آن لذت بردید. این سینما برای مردم جهان و به‌ویژه کشورهایی که از نظر فرهنگی و زبانی از یک خانواده واحد یاد می‌کنند، سخنان بسیار دارد و بی‌شک باید از طریق سینما بیش از آنچه که تا به امروز از طریق این زبان جهانی به هم معرفی شده‌ایم، باید در شناخت پیشینه‌های خود و این مجموعه به‌هم پیوسته که از یک پیوستگی تاریخی برخوردار بوده بکوشیم.

    او ادامه داد: ممکن است این مجموعه امروز به ظاهر متشکل از اجزایی متفاوت باشد، اما با شناخت بیشتر اجزاء آن می‌توان به شناخت مشترک، نیازهای مشترک و پاسخ‌های مشترکی برای این نیازها وقوف بیشتر پیدا کرد و پس از مجتمع‌شدن، برای جهانی که تشنه فرهنگ ماست سخنی واحد عرضه کرد.

    معاونت سینمایی هم‌چنین خاطرنشان کرد:‌ ما درایران، کشورهای عضو اکو را به‌عنوان اولین مخاطبان خود، می‌دانیم و در تلاشیم تا محصولات فرهنگی را برای آنها درحداکثر مقدور عرضه کنیم. دومین اولویت ما نیز کشورهای جهان اسلامی و اولویت سوم ما، آفریقا، آسیا و آمریکای جنوبی هستند و در سیاست خارجی سینمای ایران این سه رتبه در اولویت و در دستور کار قرار دارند. لکن به خوبی می‌فهمیم که هم خانواده‌های عضو اکو به‌عنوان اولویت اول از جایگاهی ویژه و منحصربه فرد برخوردارند و امیدوارم با گسترش تعاملاتی که میان مدیریت سینمایی کشور و موسسه‌ی فرهنگی اکو ایجاد شده، بتوانیم در برنامه‌ریزی‌های مشترک بهتر و عرضه بیش از پیش آثار موفق باشیم و بتوانیم روزی از سینمای اکو حرف بزنیم. سینمایی که هم در تولید و هم در عرضه محصول مشترک در تلاش خواهد بود.

    جعفری‌جلوه در بخش پایانی صحبت‌هایش نیز با اشاره به قرار داشتن در آستانه جشنواره فجر، این جشنواره را مهم‌ترین جشنواره سینمایی ایران برشمرد و گفت: در سال جاری، برای بیان اهمیت ارتباط فرهنگی و اقتصادی مجموعه کشورهای اکو، این جشنواره‌ پذیرای جایزه مشترک اکو خواهد بود و برای اولین‌بار با داوری خاصی که صورت خواهد گرفت به آثار تولید‌شده در این مجموعه‌ ارزشمند، جوایز ویژه‌ای به نشان اهمیت روابط فرهنگی اهدا خواهد شد، چرا که روابط فرهنگی قوام بخش هرگونه ارتباط اجتماعی، سیاسی و اقتصادی با اهمیتی است که پیش‌روی ما قرار دارد. این جایزه هدیه‌ای است که از سینمای ایران به این مجموعه فرهنگ‌ساز و تحول‌ساز تا جهان را بیش از پیش در پرتو پیام‌های عمیق، انسانی و شریف خود اعتلا بخشند.

    مجید مجیدی کارگردان فیلم «آواز گنجشک‌ها» هم در بخش دیگری از این مراسم به صحبت درباره‌ی فیلم خود پرداخت و در صحبتی کوتاه ضمن تشکر از مسوولان این برنامه و اظهار امیدواری نسبت به استمرار این برنامه گفت: امروز، حضور عراق در اکو باعث خوشحالی ماست و این کشور با توجه به شرایط و پیشینه تاریخی‌اش، قطعا خواهد توانست که در عراق و در کشورهای مجموعه اکو نقشی سازنده ایفا کند.

    او در ادامه به اهمیت هنر و بخصوص سینما در دنیای امروز اشاره کرد و افزود: باتوجه به نقش تعیین‌کننده‌ این هنر در دنیا، امیدواریم که با تولیدات مشترک در کشورهای عضو اکو، بتوانیم حرکتی جدی درگسترش روابط فرهنگی و هنری ایجاد کنیم و در راستای دسترسی بالنده اکو قدم‌هایی جدی برداشته شود.

    این کارگردان در ادامه به پاسخ به برخی پرسش‌ها که درباره‌ی «آواز گنجشک‌ها» مطرح شده بود پرداخت و با تشکر از رضا ناجی، عنوان کرد: ناجی به واسطه‌ی عزت نفس خود به چنین جایگاهی رسیده و قطعا براساس شخصیت و توانمندی‌های او بوده که ما توانسته‌ایم او را مورد استفاده قرار دهیم. من همان زمان که «بچه‌های آسمان» را می‌ساختم فهمیدم که ناجی یکی از استعداد‌هایی است که نمونه‌های او دراین کشور کم هم نیستند و او در ادامه این راه، توانست بزرگترین جایزه‌ی تاریخ سینمای ایران را از آن خود کند و من اکنون به سهم خود از او متشکرم.

    او در مورد حضور شتر مرغ در این فیلم هم گفت: این حیوان در فیلم دارای وجهی کاملا تمثیلی است و نمادی از انسان است که دوپا در زمین و دوبال در آسمان دارد و هم می‌تواند خود را برای پرواز آماده کند و هم می‌تواند اسیر این دنیای خاکی شود.

    در واقع شترمرغ تمثیل انسان امروزی است که گم‌ کرده‌ای دارد و قهرمان فیلم را به نوعی سفر در راستای دستیابی به معرفت و شناخت جدید به نوعی سفر دعوت می‌کند.

    او ادامه داد: هنگامی که قهرمان داستان، موفق به طی این سیر و سلوک می‌شود و به حقیقت وجودی خود پی می‌برد، در واقع نوعی دعوت به خویشتن صورت گرفته است. بسیاری از منتقدان فیلم ، این فیلم را مقایسه‌ای بین سنت و مدرنیته خوانده بودند و عنوان کرده بودند که مجیدی با مدرنیته مشکل دارد، در حالی‌که پیام اصلی این فیلم بازگشت به خویشتن است.

    مجیدی هم‌چنین با اشاره به برخی خصوصیات و آلودگی‌های جوامع شهری، اظهار کرد: اساسا قرار بوده که تکنولوژی و مدرنیته به‌خدمت انسان امروزی درآید، در حالی‌که اکنون این معادله برعکس شده و به نظر می‌رسد که انسان در برابر مدرنیته تسلیم شده و روز‌به‌روز از همه فضایل و ارزش‌های وجودی خود فاصله می‌گیرد. به هرحال این فیلم دعوت به فطرت و فطرت‌های اصلی و تصاویر پاک معرفتی انسان است و در پایان فیلم نیز قهرمان داستان به خویشتن اصلی خویش باز می‌گردد.

    کارگردان «آواز گنجشک‌ها» در ارتباط با عنوان این فیلم هم گفت: گاه سوال می‌شود که چرا نام این فیلم با مضوع آن همخوانی ندارد، اما باید بگویم که ما عادت کرده‌ایم که نام فیلم برگرفته از حس‌وحال فیلم باشد، اما عنوان این فیلم بیشتر حالت تمثیلی و نگاهی شاعرانه دارد و به نوعی حالت پارادوکس دارد، چرا که هیچ‌گاه کسی از گنجشک‌ انتظار آواز قشنگ ندارد و حتی کسی هم طمع نمی‌کند که این حیوان را در قفس بیندازد، اما همین پرنده درون خیلی زیبایی دارد و در عین سادگی بسیار زیبا و صبور است و تمثیلی است از انسان‌هایی که در شرایط اجتماعی ما گمشده هستند و تریبونی برای صحبت ندارند و در هرحال، این فیلم برای من حکایت همان گنجشک‌ است.

    او هم‌چنین عنوان کرد: عده‌ای نیز انتقاد کرده‌اند که چرا این فیلم تا این اندازه از فقر اقتصادی و فرهنگی صحبت می‌کند. من دراین باره یک جمله معترضه دارم و معتقدم روحی که در فیلم جاری است اگرچه ممکن است از نظر ظاهری بیانگر نوعی فقر باشد، اما در کنار آن توانگری این انسان‌ها امری است که درتمام آثار من مورد توجه قرار می‌گیرد و فقر این فیلم‌ها، فقر ذلت باری نیست که افراد تسلیم آن شده باشند، بلکه فقری است که فرد با عزت نفس فضایل خود را حفظ می‌کنند و علی‌رغم تمام مشکلات به هیچ عنوان حاضر نمی‌شوند که ارزش‌های انسانی خود را زیرپا گذارند.

    مجیدی درادامه افزود: این فیلم و این نکات دقیقا نقطه تقابل بین شرق و غرب است، چرا که دنیای غرب بر این باور است که انسان درگیر جبر است، اما در دنیای شرق ما در باورهای فرهنگی و دینی خود معتقدیم که فضایل انسانی است که جوهره انسان را می‌سازد. ما عقیده داریم که انسان اسیر جبر نیست و خود اوست که راه خود را انتخاب می‌کند و در هرشرایطی قدرت دارد بر شرایط بیرونی پیروز شود، البته ممکن است که عده‌ای بگویند این مساله خیلی آرمانی است، اما اساسا در فرهنگ شرقی، نگاه ما به انسان نگاهی انسانی و متعالی است و ارزش‌هایی که در شعر شاعران پارسی‌گوی بوده نیز گواه دیگری براین ادعا است.

    به گزارش ایسنا، در آغاز این مراسم نیز دکتر محمد رجبی به عنوان رییس موسسه‌ی فرهنگی اکو، در صحبتی کوتاه به خوشامدگویی به حاضران پرداخت و ضمن تشکر از همکاری‌های مسوولان معاونت سینمایی، بنیاد فارابی و سینما فرهنگ از برگزاری شب‌های موسیقی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

    او هم‌چنین ضمن اظهار امیدواری نسبت به این شب‌ها در پایتخت‌ها و شهرهای بزرگ دیگر کشورهای عضو اکو نیز برگزار شود، گفت: سال آینده نمایندگانی در کشورهای اکو خواهیم داشت و با همکاری ما و آنها، این شب‌ها درکشورهای دیگر نیز برگزار خواهد شد.

    رییس موسسه‌ی اکو در پایان صحبت‌هایش نیز شناساندن امکانات و ظرفیت‌ها و استعداد‌های مختلف کشورهای عضو اکو به دنیا را ازجمله وظایف اکو برشمرد.

    گفتنی است، در این مراسم که در آن رضا ناجی و علی فرخ‌هاشمی (بازیگر فیلم «بچه‌های آسمان») نیز حضور داشتند، رضا ناجی در صحبتی کوتاه با حاضران اظهار کرد: هرچه که دارم از مجید مجیدی دارم
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 3:56 am

    غیبت نام ایران در پیش‌فهرست نامزدهای بخش خارجی اسکار
    چهارشنبه, 25 دی 1387

    مجيد مجيدي - صفحة 5 A04718021-300x180

    خبرگزاری فارس: پیش فهرست اسامی نامزدهای بخش فیلم‌های خارجی زبان هشتاد و یکمین دوره از رقابت‌های اسکار در حالی اعلام شده است، نام فیلم «آواز گنجشک‌ها» ساخته «مجید مجیدی» در این میان به چشم نمی‌خورد.به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه خبری سی‌بی‌اس، آکادمی علوم و هنرهای سینمایی روز گذشته اسامی 9 فیلم را بعنوان پیش فهرست اسامی نامزدهای بخش فیلم‌های خارجی زبان هشتاد و یکمین دوره از رقابت‌های اسکار اعلام کرد.



    اسامی این فیلم‌ها به شرح زیر است:
    1- فیلم «ضروریات زندگی» به کارگردانی «بنوئت پیلون» از کشور کانادا
    2- فیلم «بین‌ دیوارها» به کارگردانی «لارنت کانته» از کشور فرانسه
    3- انیمیشن سینمایی «والس با بشیر» به کارگردانی «آری فولمن» از فلسطین اشغالی
    4- فیلم «انتقام جویی» به کارگردانی «گوئتز اسپیلمن» از کشور اتریش
    5- فیلم «عقده بادرمینهوف» به کارگردانی «یولی ادل» از کشور آلمان
    6- فیلم «جدا شدگان» به کارگردانی «یوجیرو تاکیتا» از کشور ژاپن
    7- فیلم‌ «این قلب را بیرو بیاور» به کارگردانی «روبرتو اسنیدر» از کشور مکزیک
    8- فیلم «لحظات جاودانه» به کارگردانی «جان تروئل» از کشور سوئد
    9- فیلم «سه میمون» به کارگردانی «نوری بیگل سیلان» از کشور ترکیه
    به گزارش سی‌بی‌اس، فهرست پنج‌ نفره نامزدهای جوایز این دوره از رقابت‌های اسکار، 22 ژانویه توسط آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اعلام خواهد شد.



    به‌همراه برنده‌ی نخل طلا،«آواز گنجشک‌ها» نامزد بهترین فیلم غیرانگلیسی از جوایز «ایمیج» آمریکا شد
    شنبه, 21 دی 1387

    مجيد مجيدي - صفحة 5 1227562142big-300x185

    فیلم «آواز گنجشک‌ها» ساخته‌ی مجید مجیدی از ایران نامزد بهترین فیلم غیرانگلیسی از جوایز فیلم «ایمیج» آمریکا در سال 2009 شد.به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، انجمن ملی NAACP آمریکا که هرساله از بهترین‌های سینما، تلویزیون، ادبیات و موسیقی تقدیر می‌کند، روز گذشته نامزدهای چهلمین دوره جوایز خود را با حضور یک نماینده از سینمای ایران اعلام کرد.براساس فهرست منتشره از نامزدهای سال 2009، فیلم «آواز گنجشک‌ها» ساخته‌ی «مجید مجیدی» به عنوان یکی از نامزدهای دریافت جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی انتخاب شده است.نماینده سینمای ایران در هشتادویکمین دوره جوایز اسکار در کنار آثار سرشناسی چون «کلاس»، برنده‌ی نخل طلا از فرانسه و نماینده این کشور در اسکار، «کاپیتان ابورائد» از اردن ساخته‌ی «امین مطلقا»، «مغول» و «زیر یک ماه» چشم به دریافت این جایزه دوخته است.به گزارش سایت NAACP، جوایز «ایمیج» که در 35 بخش برگزار می‌شود، همچون جوایز اسکار و«گرمی» برندگان خود را با آراء اعضای خود انتخاب می‌کند. این جوایز که برای اولین‌بار در سال 1969 برگزار شد، برندگان سال 2009 خود را روز 12 فوریه در لس‌آنجلس معرفی خواهد کرد.




    با نمایش آثاری از مجیدی، قبادی، پرتوی و تهمینه میلانی؛ جشنواره‌ فیلم‌های ایرانی در کنتاکی آمریکا برگزار می‌شود
    شنبه, 21 دی 1387

    جشنواره‌ی فیلم‌های ایرانی در «لوییس‌ویل» آمریکا با نمایش آثاری از «مجید مجیدی»، «بهمن قبادی» و «تهمینه میلانی» برگزار خواهد شد.به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جشنواره فیلم‌های ایرانی در «لوییس‌ویل»، بزرگ‌ترین شهر ایالت کنتاکی آمریکا از روز یکشنبه هفته‌ی آینده (18 ژانویه) با نمایش فیلم «بچه‌های آسمان» ساخته‌ «مجید مجیدی» آغاز خواهد شد.این فیلم که در سال 1999 نامزد نهایی بهترین فیلم غیرانگلیسی از جوایز اسکار بود، از سوی دانشگاه لوییس‌ویل و در قالب برنامه‌ مطالعات اسلامی و خاورمیانه به نمایش درمی‌آید.فیلم «رنگ‌ خدا» که در سال 1999 جایزه بزرگ جشنواره‌ مونترال را کسب کرد، دیگر ساخته‌ «مجید مجیدی» است که در این جشنواره نمایش داده خواهد شد.فیلم‌های «دو زن» ساخته «تهمینه میلانی» به‌همراه «لاک‌پشت‌ها پرواز می‌کنند» ساخته‌ «بهمن قبادی» و «کافه ترانزیت» ساخته‌ی «کامبوزیا پرتوی» از دیگر آثاری هستند که در این جشنواره به‌روی پرده خواهند رفت.




    چیزی تا اعلام نامزدهای اسکار نمانده است؛یک پیش‌بینی دیگر به نفع «آواز گنجشک‌ها»
    شنبه, 14 دی 1387

    سینمای ما - تحلیل‌گر سایت وابسته به «لس‌آنجلس‌تایمز» نوشت: «آواز گنجشک‌ها» شانس زیادی برای حضور در رقابت‌های اصلی اسکار بهترین فیلم خارجی سال را دارد و ممکن است نا این فیلم در فهرست نهایی پنج فیلم نامزد شده در این بخش قرار گیرد. «آواز گنجشک‌ها» شانس زیادی برای حضور در رقابت‌های اصلی اسکار بهترین فیلم خارجی سال را دارد و ممکن است نا این فیلم در فهرست نهایی پنج فیلم نامزد شده در این بخش قرار گیرد.تحلیل‌گر سایت سینمایی envelope که وابسته به نشریه معتبر لس‌آنجلس تایمز است، در مقاله‌ای که در ارتباط با بخش رقابت‌های اسکار بهترین فیلم‌ خارجی سال نوشته، 23 فیلم ا مطرح‌تر از بقیه،67 فیلم نامزد شده در این بخش ذکر کرده است و نام «آواز گنجشگ‌ها»ی مجید مجیدی در بین این 23 فیلم دیده می‌شود.


    «آواز گنجشگ‌ها» د راین فهرست در کنار فیلم‌هایی مثل «کلاس» (فرانسه)، انیمیشن «والس بابشیر»، «سه میمون» (ترکیه)، «عقده بادر مانیهف» (آلمان)، و «گومورا» (ایتالیا) قرار گرفته است.
    این در حالی است که فیلم «برف» محصول بوسنی هرزه‌گوین ساخته آیدا بگیک - که در این فهرست حضور دارد - محصول مشترکی است که ایران هم یکی از کشورهای همکار در تولید آن است.
    نام کشورهای اسپانیا، اردن (که برای اولین‌بار در رقابت‌های این رشته اسکار حضور دارد) هلند، بلژیک، نروژ، مکزیک، شیلی، لهستان، قزاقستان و آرژانتین در فهرست تحلیلی envelope دیده می‌شود.
    تحلیل‌گر این مقاله عقیده دارد، فیلم‌هایی که امسال در رشته بهترین فیلم خارجی سال خود را نامزد رقابت‌ها کرده‌اند، همه کارهایی با ارزش و خوش ساخت هستند و انتخاب پنج فیلم از بین ‌آن‌ها کار بسیار مشکلی است.



    مجید مجیدی در ماهنامه «اکو آو اسلام»
    یکشنبه, 8 دی 1387
    مجيد مجيدي - صفحة 5 A0579460-300x180
    خبرگزاری فارس: ماهنامه انگلیسی‌زبان «اکو آو اسلام» با انتشار مطلبی درباره فیلم سینمایی «آواز گنجشک‌ها» طرح روی جلد خود را به مجید مجیدی اختصاص داده است.به گزارش خبرگزاری فارس، این ماهنامه در مقاله‌ای با عنوان «آواز گنجشک‌ها در اسکار» به آخرین ساخته مجید مجیدی، کارگردان ایرانی پرداخته است. فیلم «آواز گنجشک‌ها» به عنوان نماینده ایران در بخش غیرانگلیسی هشتاد و یکمین دوره جایزه اسکار شرکت کرده است. رضا ناجی، بازیگر اصلی این فیلم زمستان سال گذشته توانست خرس نقره‌ای جشنواره بین‌المللی فیلم برلین را در بخش بهترین بازیگر از آن خود کند. ماهنامه «اکو آو اسلام» را که یک نشریه بین‌المللی است بنیاد اندیشه اسلامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از سال 1360 منتشر می‌کند. نگاهی به زندگانی «قیصر امین‌پور»، به وجود آمدن هنر ها ی مربوط به کتاب هنر اولیه اسلامی در ایران زمین ، نگاهی به تاریخ نوآوری موسیقی و میدان نقش جهان از دیگر مطالب این شماره «اکو آو اسلام» است.






    «آواز گنجشک‌ها» پربیننده‌ترین فیلم همایش سینمایی استامبول
    شنبه, 7 دی 1387

    مجيد مجيدي - صفحة 5 A05267501-300x180

    خبرگزاری فارس: فیلم «آواز گنجشک‌ها» ساخته «مجید مجیدی»، بعنوان پربیننده‌ترین فیلم همایش بین‌المللی سینمایی_ تاریخی استامبول در سال جاری معرفی شد.به گزارش خبرگزاری فارس، روزنامه زمان ترکیه فیلم «آواز گنجشک‌ها»ی «مجید مجیدی» را به عنوان پربیننده‌ترین فیلم در میان فیلم‌های شرکت‌کننده در نشست همایش فدراسیون سینمایی و فرهنگ دیداری شنیداری کشور ترکیه (TURSAK) نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد: در طول این همایش یک هفته‌ای که 25 دسامبر به پایان رسید، بیش از 4 هزار و 29 تماشاچی برای تماشای فیلم‌های مختلف به این همایش آمدند که در این میان فیلم «آواز گنجشک‌ها» بعنوان محبوب‌ترین فیلم تماشاچیان، 325 بیننده را به خود جذب کرد. روزنامه زمان در پایان این گزارش افزود: «آواز گنجشک‌ها» آخرین ساخته سینمایی مجیدی است که فیلم دیگر او با نام، «بچه‌های آسمان»، اولین فیلم ایرانی بود که توانست در سال 1998نامزدی در بخش فیلم‌های خارجی زبان مراسم اسکار را بدست آورد. بنا براین گزارش، یازدهمین همایش بین‌المللی سینمایی تاریخی استامبول، از 19 الی 25 دسامبر در ترکیه برگزار شد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:04 am

    مجید مجیدی : حضور ایران در جشنواره های خارجی آسیب شناسی نشده است
    شنبه, 16 آذر 1387

    کارگردان « آواز گنجشک ها »، فیلمی که به عنوان نماینده سینمای ایران به اسکار امسال عرضه شد، درباره حضور سینمای ایران در جشنواره های خارجی گفت : متأسفانه تحلیل درست و اصولی درباره این مسأله وجود ندارد و عموماً این وجه سینمای ایران دستخوش مسایل و نگاه های سیاسی بوده است.
    مجید مجیدی در ادامه سخنانش که در دانشگاه صنعتی شریف ابراز می شد ادامه داد : البته گاهی جشنواره هایی معدود هم شاید سیاسی عمل کرده باشند، اما این مسأله دقیقاً آسیب شناسی نشده است.
    وی افزود : امروز سینمای ایران را به خاطر تأملش در مسایل انسانی و وجهه معرفتی اش می شناسند و متأسفانه در این سال ها به این دستاورد بزرگ بی توجه بوده ایم و از آن درست بهره نبرده ایم. این کارگردان سینمای ایران، در خصوص حضور فقر در فیلم هایش هم گفت : خاستگاه اجتماعی خود من چنین طبقاتی است و من با توجه به شناختم از این طبقات و احساسی که نسبت به این طبقه و این گروه از آدم ها داشتم، تلاش کرده ام آدم هایی را انتخاب کنم که جزو آسیب پذیرترین و پایین ترین طبقات اجتماعی باشند.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:05 am

    حرف‌های مفصل مجیدی درباره فرار مغزها، مسئولان فرهنگی و سه سال میوه‌فروشی؛علاقه‌ای که به شخصیت آقای خاتمی‌ دارم، می‌خواهم بپرسم چرا در زمان ایشان ابتذال در سینما رشد کرد؟
    شنبه, 16 آذر 1387

    مجید مجیدی معتقد است: باید قدری فضای جامعه باز گذاشته شود تا در قالب آن خلاقیت‌ها نیز ظهور کنند، چرا که در هر زمینه‌ای، هنگامی که جلوی خلاقیت گرفته شود، ابتذال رشد خواهد کرد. مجید مجیدی کارگردان سینما روز گذشته ـ دوازدهم آذرماه ـ در ادامه‌ی حضورهای دانشگاهی‌اش همزمان با اکران «آواز گنجشکها» در دانشگاه علامه طباطبایی تهران حاضر شد و به سوالات مختلفی پاسخ داد.
    قطعا آثارم خالی از نقص نبوده‌اند
    مجیدی درابتدای این نشست، درباره‌ی تعریف‌هایی که از سینمای او انجام شده بود، گفت: قطعا آثارم که پیش‌ از این ساخته‌ام، خالی از نقص نبوده اما همواره تلاش کرده‌ام که در هر فیلم یک برگ به نهال فیلم‌هایم اضافه شود، حال این برگ می‌تواند از نظر معرفتی و یا از جنبه‌ی تکنیکی مورد توجه قرار گیرد. او ادامه داد: هر هنرمند، سیروسلوک خاص خود را دارد و خداوند برای من نیز این‌گونه مقرر کرده است. در واقع از خود چیزی نداشتیم و هرآنچه که نصیب ما شده از الطاف الهی بوده است.
    کارگردان «آواز گنجشک‌ها» در ادامه عنوان کرد: گاه اظهار لطف‌ها به‌گونه‌ای است که مرا شرمنده می‌سازد، حال آنکه من کارخاصی انجام نداده‌ام، اما متاسفانه آنقدر کم‌کاری صورت می‌گیرد که به نظر می‌رسد من کار مهمی انجام داده‌ام. باید توجه داشته باشیم که جریان این کشور به قدری عظمت دارد که من در برابر آن مانند قطره‌ای در مقابل اقیانوس هستم. اما متاسفانه ذخایر و گنجینه‌های این کشور هنوز کشف نشده‌اند.

    مجیدی هم‌چنین به ظرفیت جوان کشور اشاره کرد و افزود: همواره یکی از دلخوری‌های من این بوده که با توجه به این حجم جمعیت جوان، که خود بزرگترین دستاورد کشور محسوب می‌شود و ارزش آن به مراتب بیش از هرسرمایه دیگری از جمله نفت است، همواره این جمعیت جدی گرفته نشده‌اند، که این مساله جای تاسف دارد و درموارد متعددی موجب هجرت این جوانان و پدیده فرار مغزها می‌گردد.

    او با بیان این‌که در سفری که چندی پیش به آمریکا داشته، یکی از جوانان موفق ایرانی را آنجا دیده و دلش به درد آمده است، گفت: از این اتفاق‌ها به وفور صورت می‌گیرد و اکثر این هجرت‌ها نیز به‌دلیل بی‌توجهی و نرسیدن‌های ماست. متاسفانه در بسیاری موارد، شرایط دانشجویان ما تاسف‌آور است و امکانات دانشگاه‌ها به هیچ‌ عنوان در شأن دانشجویان نیست. طی بازدید‌های مختلفم، خوابگاه‌هایی را دیده‌ام که به هیچ عنوان در شأن یک دانشجو نیستند و حتی انسان شرم می‌کند که یک دانشجو در آنها ساکن است.

    او هم‌چنین ورود به دانشگاه‌ها را نوعی کابوس دانست و افزود: هنگامی که امکانات و تجهیزات دانشگاه‌های ایران را با سایر کشورها مقایسه می‌کنیم، غبطه می‌خوریم که چرا باید چنین دانشگاهی کابوس جوانان ما باشد و انسان غبطه می‌خورد که چرا نباید این امکانات درکشوری که موج عظیمی از جوانان را دارد، نیز وجود داشته باشد.

    این کارگردان هم‌چنین خاطرنشان کرد: همیشه معتقد بوده‌ام که نباید ما نیز این مسیر را ادامه دهیم، بلکه باید خود مسیری جدید ایجاد کنیم. در سینمای ایران نیز وضعیت به همین شیوه است. اگر امروز قلب سینمای ایران به انحراف دچار شده است، دلیل نمی‌شود که من کارگردان نیز همین مسیر را بروم و دراین جریان قرار گیرم. ما هریک وظیفه و اصالتی داریم و باید به آنها پایدار بمانیم و از نظر من پایداری یکی از رمزهای موفقیت است.

    مجیدی در ادامه صحبت‌هایش نیز ابزار امیدواری کرد که ضمن رشد کمی‌وکیفی دانشگاه‌ها، قدر نیروی جوان این مملکت بیش از پیش دانسته شود.

    نه سینمای دینی داریم، نه اجتماعی

    کارگردان فیلم سینمایی «بچه‌های آسمان» در بخش دیگری از این نشست نیز به وضعیت فرهنگی کشور اشاره کرد و گفت: از نظر من، درحال حاضر، نه سینمای اجتماعی داریم و نه سینمای دینی. چرا که سینمای اجتماعی نیازمند آستانه تحمل است، اما متاسفانه درهیچ یک از ارکان کشوری ما چنین تحملی وجود ندارد. هنرمند در هر حوزه‌ای که بخواهد دخول کند، قطعا یکی از این افراد به مخالفت با او خواهد پرداخت و به‌طور کل می‌توان گفت که اساسا نگاه مومنانه‌ای به این مساله وجود ندارد.

    او ادامه داد: متاسفانه ورود به فضای سینمای اجتماعی بسیارسخت شده و ممیزی‌ها و تغییرات مدیریت نیز مشکلات متعددی را برسر راه این سینما قرار می‌دهد. البته این حرف به آن معنا نیست که جریان فرهنگی حاکم برکشور به دست مدیران هدایت می‌شود. جریان فرهنگی _ هنری کشور امری ناپیداست و هرفردی در هر حوزه‌ای به خود اجازه می‌دهد که وارد این فضا شود. درنهایت هم‌ همین مساله موجب می‌شود فیلمساز جسارتی که لازمه و ذات کار اوست را از دست بدهد و با فضایی محتاط مواجه شود.

    مجیدی درادامه به شرایط شکل‌گیری فیلم‌های «بدوک» و «بچه‌های آسمان» اشاره کرد و گفت: شاید اگر حمایت‌های رهبر معظم انقلاب از فیلم «بدوک» صورت نمی‌گرفت، من دیگر هیچ‌گاه موفق نمی‌شدم، فیلم بسازم. اما مقام رهبری پس از این‌که فیلم را دیدند به حمایت از آن پرداختند و حتی برخی مدیرانی که به مخالفت با آن پرداخته بودند را نیز برکنار کردند.

    او درباره‌ی «بچه‌های آسمان» هم گفت: این فیلم، هم فیلمی اجتماعی بود و از آنجا که دید من نسبت به انسان، دیدگاهی متعالی است، در آن فقر و موضوعات دیگر اصالت ندارد و اصالت با انسان است. اما با این حال، هیچ نهادی در کشور نبود که فیلمنامه این فیلم را رد نکند. البته این مساله برکاتی هم در پی‌داشت که می‌توان به بیرون آمدن من از حوزه‌ی هنری به‌عنوان یکی از این برکات یاد کرد. اما همین فیلم هنگامی که به اسکار رفت، همه مسوولان با آن عکس یادگاری گرفتند، حال آنکه این عکس نه‌تنها در قاب‌ها بلکه هیچ‌گاه در دل من هم جای نگرفت.

    مجیدی هم‌چنین عنوان کرد: یکی از مشکلات فضاهای فرهنگی ما این است که همه می‌خواهند دیگران را شکل خود سازند. از سویی باید دراین جامعه فضایی ایجاد شود تا آستانه تحمل این جامعه مورد ارزیابی قرار گیرد تا در پی آن فضاها و معابری برای ورود به این فضا ایجاد شود.

    این فیلم نیز فضایی را باز کرد تا بگوید درفیلمی که به موضوعاتی مانند فقر که معمولا مورد ممیزی قرار می‌گیرند را مورد توجه قرار می‌دهد هم می‌توان مسائل ارزشمندی مانند کرامت انسانی را مطرح کرد.

    او در بخش دیگری نیز به رخت بربستن اخلاقیات از جامعه اشاره کرد و عنوان کرد: متاسفانه اکنون این بحث‌ها از خیلی از خانواده‌ها رخت بربسته و ما از آنجا که خود درست زندگی نکرده‌ایم، نمی‌توانیم شیوه درست زندگی‌کردن را به فرزندانمان بیاموزیم. فضای هنر باید به نوعی به کالبد شکافی این مساله بپردازد، اما اگر نگاه‌های تنگ‌نظرانه و موشکافانه و سلیقه‌ای وجود داشته باشند، هنرمند هیچ‌گاه نخواهد توانست به این مهم دست یابد.

    مجیدی هم‌چنین اظهار کرد: اگر من نمی‌توانستم فیلم «بچه‌های آسمان» را بسازم، قطعا مسیر زندگی من دستخوش تغییر می‌شد و همین اتفاق هم برای دوره‌ای افتاد. من به‌مدت 3 سال حرفه سینما را رها کردم و به سراغ میوه‌فروشی رفتم. واقعا مگر هنرمند از چه آستانه تحمل برخوردار است و روزی این تحمل به پایان می‌رسد. اگر این فیلم ساخته شده، این حاصل همین رنج‌ها بوده است. اما اگر ما بخواهیم به هنرمندان بگوییم تنها در مسیری خاص حرکت کنند، هیچ‌گاه شاهد خلاقیت‌های آنان نخواهیم بود.

    اگر جلوی خلاقیت گرفته شود، ابتذال رشد می‌کند

    مجیدی درادامه افزود: لازم است فضایی برای بروز خلاقیت‌ها فراهم آوریم و توجه داشته باشیم که با دوفیلم هیچ دولتی از بین نمی‌رود، چرا که ما اعتقاد داریم پایه‌های این انقلاب بسیار محکم است و بزرگترین زلزله‌ها هم نخواهند توانست آن را ویران کنند. تجربه جنگ نیز این مساله را به خوبی اثبات کرده است، لذا بهتر است نگران نباشیم و کمی فضا را باز بگذاریم تا نسل‌های بعد هم بیایند و حرف بزنند. کنار این حرف‌هاست که خلاقیت‌ها بروز می‌کنند و اگر در هر زمینه‌ای جلوی خلاقیت‌ها گرفته شود، بلافاصله ابتذال رشد خواهد کرد.

    این کارگردان هم‌چنین عنوان کرد: یکی ازگله‌های من به آقای خاتمی هم همین مساله بود، چرا که علی‌رغم علاقه‌ای که به شخصیت ایشان دارم، باید بگویم که در دوره‌ی ایشان هم علی‌رغم فضای آزادی که وجود داشت چیزی جز ابتذال نصیب سینما ما نشد.

    کارگردان «آواز گنجشک‌ها» درباره‌ی حوزه ی فیلم‌های دینی نیز گفت: جوهر دین اسلام محبت و دستگیری کردن است و در قرآن نیز بارها براین مضامین تاکید شده است. ما نیز اگر بخواهیم فیلم دینی بسازیم باید همین شرعیات دینی را تبیین کنیم. اما متاسفانه فیلم‌های دینی ما نیز وارد حوزه‌های خاصی شده‌اند و در آنها شاهد جن وپری هستیم، حال آنکه این چه دینی است که من مخاطب نمی‌توانم با آن ارتباط برقرار کنم.

    او ادامه داد: اگر به طور مثال برخی تعالیم ساده دینی درباره‌ی خمس و زکات را رعایت کنیم، جامعه امنیت اصلی خود را خواهد یافت و دیگر مستضعفی نخواهیم داشت. اما این‌که بخواهیم فرمولی خاص دراین زمینه ارائه کنیم و مثلا بخواهیم با ماهی 70‌هزار تومان جامعه را مصون کنیم، امکان‌پذیر نخواهد بود.

    درابتدای این مراسم نیز، صدر از اساتید این دانشگاه به ذکر صحبت‌هایی درباره‌ی سینمای مجیدی پرداخت و گفت: مجیدی فطرت پاک سینمای ایران است. اگر مرحوم حاتمی را سعدی سینمای ایران بدانیم، من ابایی ندارم که بگویم مجیدی هم فطرت پاک و انسانی سینمای ایران است.

    او‌هم‌چنین عنوان کرد: مجیدی دربسیاری از فیلم‌هایش دغدغه مسائل دینی و اجتماعی را داشته و برخلاف تصور غلطی که از سینمای دینی وجود دارد، در فیلم‌هایش به بسیاری ارزش‌های پاک انسانی توجه کرده است.

    صدر افزود: متاسفانه علی‌رغم این‌که در جمهوری اسلامی زندگی می‌کنیم، افراد انگشت‌شماری را داریم که در زمینه‌ی فیلم‌های دینی خوب کار کرده باشند و اگر این مساله را مورد توجه قرار دهیم به خوبی متوجه می‌شویم که در آشفته بازار فعلی سینما که عده‌ زیادی برای ساخت فیلم‌های فارسی دست‌وپنجه می‌زنند، فردی مانند مجیدی اصالت خود را حفظ کرده است.

    صدر مطرح کرد: به‌نظر می‌رسد درحال حاضر دست ناپیدایی در مقابل سینمای دینی ایستاده و این سینما و افرادی که در آن کار می‌کنند را نشانه گرفته است.

    رضا درستکار منتقد حاضر دراین جلسه نیز درصحبتی کوتاه، خطاب به صحبت‌های صدر عنوان کرد: این‌که بخواهیم فیلمسازی مانند مجیدی را مصادره به مطلوب کنیم ظلم بزرگی درحق او است. اکنون بسیاری سعی می‌کنند مجیدی را به‌ خود نسبت دهند اما این‌گونه تعابیر ظلم به اوست.

    او هم‌چنین عنوان کرد: هفته گذشته نیز طی مراسمی که در دانشگاه شریف برپا بود، عده‌ای عکس سروش را بردست داشتند و به طرح سوالاتی دراین باره پرداختند و مجیدی هم با مناعت طبع پاسخ داد. باید توجه داشته باشیم که همه ما تنه یک درخت هستیم و ممکن است این درخت درجهات مختلف ساقه‌هایی داشته باشد اما درنهایت کل ریشه آن درخاک است.

    گفتنی است: این نشست که از سوی بسیج دانشگاه علامه طباطبایی و خانه شهریاران جوان برگزار می‌شد، درقالب سومین دوره جشنواره‌ «فکری جوان ایرانی، پرسش امروزی» (جای پا ) با موضوع به نقد سینمای اجتماعی و دینی برگزار شد که قرار است برنامه‌های این جشنواره در دانشگاههای دیگر با موضوعات مختلف ادامه پیدا کند.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:07 am

    حرف‌های مجیدی در برخورد با دانشجوهایی که عکس سروش در دست داشتند
    دوشنبه, 11 آذر 1387

    سینمای ما - «این شور و هیجان شما قابل درک است. من هم در جوانی از این هیجانات برخوردار بودم، اما دوره ما با انقلاب مصادف بود و هیجان های ما در آن مسیر حرکت کرد. اشکال ندارد از کسی طرفداری کنیم، اما باید فرق دوغ و دوشاب را تشخیص دهیم و بدانیم حقیقت کجاست.» این جملات مجید مجیدی خطاب به دانشجویانی است که با عکس هایی از دکتر عبدالکریم سروش در جلسه سخنرانی او در دانشگاه صنعتی شریف حضور داشتند. او در تکمیل حرف ها و توجیه جملات قبلی اش می گوید؛«خدا شاهد است اگر آن طرف دنیا هم زندگی می کردم، پای اصول و اعتقاداتم می ایستادم و حرف هایم هیچ ربطی به مسائل و جریانات روز ندارد. من نماینده پیامبر یا جمهوری اسلامی نیستم و در جایگاهی نیستم که حکم کافر بودن و از دین خارج شدن برای کسی صادر کنم، بنده افکار خودم را نسبت به باورهای ایشان مطرح کردم و از حقیقتی دفاع و صحبت کردم.» سپس دانشجویان درباره آخرین ساخته سینمایی مجیدی و نماینده اسکار ایران سوالاتی را مطرح کردند.


    او درباره حضور شترمرغ در این فیلم این گونه توضیح می دهد؛«شترمرغ تمثیلی از خود بازیگر فیلم است که دو پا بر زمین دارد. ولی با دو بالی که برای پرواز دارد، تمثیلی از باطن او و انسان است که می تواند با طی طریق بر بلندای جای گیرد.» او در پاسخ به پرسشی درباره حضور سینمای ایران در جشنواره ها می گوید؛ «متاسفانه تحلیل درست و اصولی درباره این مساله وجود ندارد و عموماً این وجه سینمای ایران دستخوش مسائل و نگاه های سیاسی بوده است، البته گاهی جشنواره هایی معدود هم شاید سیاسی عمل کرده باشند، اما این مساله دقیقاً آسیب شناسی نشده است. امروز سینمای ایران را به خاطر تاملش در مسائل انسانی و وجهه معرفتی اش می شناسند و متاسفانه در این سال ها به این دستاورد بزرگ بی توجه بوده ایم و از آن درست بهره نبرده ایم.» کارگردان «بچه های آسمان» در خصوص حضور فقر در فیلم هایش می گوید؛ «خاستگاه اجتماعی خود من چنین طبقاتی است و من با توجه به شناختم از این طبقات و احساسی که نسبت به این طبقه و این گروه از آدم ها داشتم بنابراین همیشه تلاش کرده ام آدم هایی را انتخاب کنم که جزء آسیب پذیرترین و پایین ترین طبقات اجتماعی باشند.»
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:09 am

    فیلم شاعرانه «آواز گنجشک‌ها» یکی از شانس برتر رقابت‌های اسکار
    شنبه, 9 آذر 1387
    مجيد مجيدي - صفحة 5 A0388444-300x180
    خبرگزاری فارس: اسکرین دیلی در تحلیل خود از 67 فیلم شرکت کننده در این دوره از رقابت‌های اسکار نوشت: فیلم شاعرانه «مجید مجیدی» با نام «آواز گنجشک‌ها» از جمله شانس‌های برتر جوایز اسکار امسال است.به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سایت سینمایی اسکرین دیلی، در سال 2007 کمیته زبان‌های خارجی در اقدامی جدید برای انتخاب نامزدهای اسکار، این کار را طی دو فاز انجام داد، آنچنانکه در فاز اول پیش فهرستی از 9 فیلم برتر در این بخش را انتخاب کرد و در فاز دوم هیاتی متشکل از 30 نفر پنج نامزد نهایی آن دوره از رقابت‌ها را انتخاب کردند ولی با کمال شگفتی شاهد حذف فیلم برنده نخل طلای کن، «4 ماه و 3 هفته و 2 روز» از همان دور اول از انتخاب‌ها بودیم که در بازتاب عظیمی در رسانه‌ها داشت.


    در پی بوجود آمدن چنین مشکلی امسال این کمیته وظیفه انتخاب تنها 6 فیلم از این 9 فیلم را داشته و سه فیلم دیگر را اعضای کمیته اجرایی زبان‌های خارجی متشکل از 20 نفر کارشناس خبره انتخاب خواهند کرد تا بدین ترتیب کیفیت نحوه انتخاب بالا برود.
    به گزارش اسکرین دیلی، علاوه بر فیلم‌های صاحب نام و موفقی چون «کلاس»، «گومورا» و «والس با بشیر» که نام آنها در میان 67 فیلم شرکت‌کننده در بخش فیلم‌های خارجی زبان رقابت‌های اسکار به چشم می‌خورد، وجود فیلم دیگری چون فیلم شاعرانه «مجید مجیدی» با نام «آواز گنجشک‌های»، فیلم آلمانی «عقده بادر ماینهوف» ساخته «اولی ادل»، فیلم سوئدی «لحظه‌های جاودانی» ساخته «یان تروئل»، فیلم اتریشی «انتقام» ساخته «گتس اشپیلمان»، فیلم آرژانتینی «لانه شیر» ساخته «پابلو تراپرو»، فیلم بوسنی و هرزگوینی «برف» ساخته «آیدا بگیچ»، فیلم برزیلی «174 آخرین توقف» ساخته «برونو بارتو»، فیلم اردنی «خلبان ابو رائد» ساخته «امین مطالقه»، فیلم نروژی «اهورتن» ساخته «بنت همر» و فیلم لهستانی «حیله‌ها» ساخته «آندره یاکیمووسکی» کار را برای انتخاب کمیته‌های رای دهنده بسیار مشکل خواهد کرد.
    به گزارش خبرگزاری فارس، نامزدهای هشتاد و یکمین دوره از رقابت‌های اسکا، 22 ژانویه سال 2009 اعلام شده و اسامی برندگان نهایی این رقابت‌ها نیز 22 فوریه در سالن کداک هالیوود، لس‌آنجلس اعلام خواهند شد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:09 am

    مجيد مجيدي - صفحة 5 A0537603-300x180

    نمایش «آواز گنجشک‌ها» و «دبلیو» در جشنواره فیلم دوبی
    سه شنبه, 5 آذر 1387

    خبرگزاری فارس: فیلم جنجال‌برانگیز «دبلیو» به کارگردانی «الیور استون» 11 دسامبر در افتتاحیه پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دوبی به نمایش درخواهد آمد و فیلم «آواز گنجشک‌ها» نیز در این جشواره اکران می‌شود.به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سایت سینمایی ورایتی، «الیور استون» که آخرین بار با فیلم «مرکز تجارت جهانی» در جشنواره فیلم دوبی حضور یافته بود، امسال با آخرین فیلم خود «دبلیو»، در افتتاحیه پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم دبی حضور خواهد یافت. دیگر فیلم‌های مشهور و موفقی که قرار است از 11 الی 18دسامبر در این جشنواره به نمایش درآید، عبارتند از «میلیونر اسلامداگ» ساخته «دنی بویل»، «انارها» ساخته «نجوا نجار» و «آواز گنجشک‌ها» ساخته «مجید مجیدی».
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:10 am

    “آواز گنجشک‌ها و امنیت اجتماعی” از نگاه فرمانده نیروی انتظامی؛سردار احمدی‌مقدم: «پلیس واقعی باید در نهاد انسان‌ها باشد و نه در قوانین سخت‌گیرانه»
    سه شنبه, 5 آذر 1387

    سینمای ما - سردار اسماعیل احمدی‌‌مقدم در مطلبی تحت عنوان “آواز گنجشک‌ها و امنیت اجتماعی” تازه‌ترین فیلم مجید مجیدی را از نگاه خود ارزیابی و تحلیل کرده است.
    متن کامل یادداشت کوتاه فرمانده نیروی انتظامی بر فیلم مجیدی به این شرح است: شب جمعه موفق شدم در یکی از سینماهای تهران شاهد فیلم “آواز گنجشک‌ها” باشم. یاد حدود سه سال پیش افتادم؛ روزی که دیداری با آقای مجیدی داشتم.
    در آن روز بحث از فیلم پلیسی بود و من دیدگاه خود را مطرح کردم؛ اینکه اغلب فیلم‌های پلیسی به دنبال ترسیم اقتدار پلیس و کارآمدی هستند، ولی سازگاری کمتری با فرهنگ دینی و ملی ما دارند و اگر هدف این فیلم‌ها آموزش‌های اجتماعی و پیشیگری از وقوع جرم باشد، بعضا نتیجه معکوس حاصل می‌شود، چرا که بدآموزی‌های فراوانی نیز در خلال آن به نمایش درمی‌آید.

    ما باید فیلم‌هایی بسازیم که راههای نفوذ شیطان و همچنین روش‌های دفاع و مقابله با آن را یاد بدهیم و به عبارت دیگر به زبان هنر و روش‌های جدید و نافذ، امر به معروف و نهی از منکر کنیم و اگر مطلوب پلیس یک جامعه پاک است، باید آن را در نهاد انسان‌ها مستقر کرد نه اینکه آنان را از قدرت پلیس و هزینه‌های جرم مرعوب نماییم.

    در “آواز گنجشک‌ها” با زبانی ساده و همه‌فهم و به زیبایی مضامین قرآنی و دینی و ملی ما به تصویر درآمده است. اینکه تلاش زیاد در جهت مال‌اندوزی بدون توجه به حلال بودن کسب، موجب افزایش روزی نمی‌شود، همان کلام خداست که “ان الله یبسط الرزق لمن یشاء و یقدر: آیا ندیدید خداوند روزی را برای هر کس بخواهد گسترده یا تنگ می‌سازد؟” (آیه 52 سوره زمر).

    یا تعبیر همان مثل ایرانی است که “بادآورده را باد می‌برد.” آنجا که گوجه‌سبز از مال شبهه‌ناک در راه می‌ریزد و به خانه نمی‌رسد یا آنجا که کریم از فروش یخچال امانتی صرف نظر و به وسوسه شیطان غلبه می‌کند و پس از آن شترمرغ و کار از دست‌رفته به او بازگردانده می‌شود که همان تعبیر “من جاء بالحسنة فله عشر امثالها: هر کس کار نیکی بجا آورد، 10 برابر آن پاداش دارد” است (سوره انعام، آیه 160).

    مال‌اندوزی و طمع، ‌عقل و دل و چشم انسان را کور و رابطه او را با خود و جامعه تضعیف و او را منزوی می‌کند. “اکثر مصارع العقول تحت بروق المطامع: در بیشتر جاهایی که عقل به خاک افکنده می‌شود، زیر برق طمع‌هاست.” (نهج‌البلاغه، خطبه 219). در کل می‌توان گفت دستاوردهای تمدن جدید ناشی از غرب که منجر به تشکیل جوامع بی‌هویت و پرزرق و برق شده و اولین قربانی آن انسان و معنویت اوست، در این فیلم به خوبی به نمایش گذاشته شده است.

    اومانیسم با تاکید بر اصالت دنیاگرایی و تردید به حیات اخروی موجب گسترش خودپرستی، لذتجویی افراطی، مال‌اندوزی، حرص و طمع، اسراف، مصرف بی‌رویه، فردگرایی و انزوای از “نوعدوستی” و “دیگردوستی” شده است. در آنجا انسان‌ها به ظاهر در جوامعی متراکم زندگی می‌کنند، ولی دل‌هایشان فرسنگ‌ها از هم دور است؛ با عجله و شتاب به سوی مقصدی نامعلوم یا ناکجاآباد می‌دوند و اصلا فرصت اندیشیدن به راه و اطراف ندارند. در این جوامع انسان موجودی است سرگردان، گیج، گمگشته و بی‌هدف.

    اگر هدف امنیت اجتماعی ایجاد جامعه‌ای دور از ظلم و تجاوز و جرم و گناه باشد، باید گفت نمی‌توان حقیقت آن را در وجود “پلیس قدرتمند” و “قوانین سختگیرانه” یافت، بلکه باید این پلیس در درون نهاد انسان‌ها مستقر شود و همانگونه که در این فیلم، کریم در کشمکش بین وسوسه‌های دنیایی و وجدان انسانی یا به عبارت دیگر در جدال بین نفس اماره و لوامه موفق و سربلند بیرون آمد، باید به مردم آموخت چگونه با شیطان نفس مبارزه کنند و با رجوع به فطرت خدایی خود از مسیر صلاح خارج نشوند.

    چرا که تعالیم دینی نه فقط ضامن رستگاری در آخرت بلکه موجب رفاه حقیقی در دنیای ما خواهد بود. آری حقیقت امنیت اجتماعی بازگشت به خویشتن و توجه به پیامدهای دنیوی و اخروی گناه است که در این صورت امنیت و آرامش حقیقی به فرد، خانواده و جامعه بازمی‌گردد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:12 am

    تور دانشگاهی «مجید مجیدی» با «آواز گنجشک‌ها»
    دوشنبه, 4 آذر 1387

    خبرگزاری فارس: «مجید مجیدی» از روز شنبه 9 آذر ماه تور دانشگاهی خود را با فیلم سینمایی «آواز گنجشک‌ها» آغاز می‌کند. به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، مجیدی در راستای حضور پررنگ‌اش در محافل دانشگاهی، پس از بازگشت از آمریکا روز شنبه 9 آذر ماه در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف خواهد بود. بنا بر این گزارش، وی روز سه‌شنبه 12 آذر ماه نیز به دانشگاه علامه طباطبایی می‌رود. براساس این گزارش،مجیدی همچنین با فیلم تازه خود روز شنبه 30 آذر به دانشگاه تربیت معلم کرج خواهد رفت. وی پیش‌تر نیز در چند دانشگاه از جمله در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) حضور یافت و به پرسش‌های آنها پاسخ گفت.




    بازیگر فیلم آواز گنجشک‌ها:به‌خاطر مردم ایران از راهیابی «آواز گنجشک‌ها» به اسکار خوشحال شدم
    دوشنبه, 4 آذر 1387
    مجيد مجيدي - صفحة 5 A05521741-300x180
    خبرگزاری فارس: بازیگر فیلم آواز گنجشک‌ها گفت: فکر نمی‌کردم این فیلم به اسکار برود و زمانی که فهمیدم، به خاطر مردم ایران از این اتفاق خوشحال شدم.مریم اکبری بازیگر نقش اول زن فیلم آواز گنجشک‌ها در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبری فارس (توانا) گفت: برای تمرین لهجه ترکی آقای ناجی بسیار کمکم کردند و من ممنون ایشان هستم. من ترکی نمی‌توانستم صحبت کنم و در دوره‌ای با آقای ناجی تمرین کردم. وی افزود: بسیار خرسندم که بیگانگان نمی‌توانند ایران را در خیلی موارد پس بزنند.
    اکبری که از سال 1369 کار تئاتر انجام داده است، تاکنون فعالیت سینمایی حرفه‌ای جز آواز گنجشک‌ها در کارنامه‌ای خود نداشته است.


    مجیدی و پولمن در جشنواره فیلم دنور تقدیر می‌شوند
    دوشنبه, 27 آبان 1387

    مجید مجیدی در سی و یکمین جشنواره فیلم دنور استارز SDFF در آمریکا تقدیر می‌شود و بیل پولمن بازیگر آمریکایی جایزه جان کاساوتیس را می‌گیرد. به گزارش خبرنگار مهر، اسکرین دیلی اعلام کرد جشنواره دنور 2008 از 13 نوامبر (23 آبان) با نمایش فیلم “برادران بلوم” به کارگردانی رایان جانسن آغاز شد و 23 نوامبر (سوم آذر) با “آخرین شانس هاروی” با بازی داستین هافمن و اما تامپسن به پایان می‌رسد. در جشنواره امسال مجیدی به همراه ولی فیستر فیلمبردار فیلم‌هایی مانند “شوالیه تاریکی” و “پرستیژ” و توماس ایمباک فیلمساز سوئیسی برای “تاثیر دیرین بر سینما” مورد تقدیر قرار می‌گیرند.ریچارد جنکینز بازیگر آمریکایی نیز جایزه “برتری در بازیگری” را دریافت می‌کند. “میلیونر اسلامداگ” دنی بویل، “کلاس” لورن کانته، “والس با بشیر” آری فولمن و “دو عاشق” جیمز گری از فیلم‌های مطرح جشنواره دنور امسال هستند و “آواز گنجشک‌ها” مجیدی نیز پخش می‌شود




    گزارشی از استقبال مردم تبریز از رضا ناجی؛ناجی: رقیب اصلی‌ام ایرانی بود
    شنبه, 2 آذر 1387
    مجيد مجيدي - صفحة 5 95-300x191
    سینمای ما - محمد تاجیک: رضا ناجی بازیگر سینمای ایران که هم اکنون به بازیگر شناخته شده ای در ایران و دنیا تبدیل شده است پس از دریافت دو جایزه از جشنواره های فیلم آسیا پاسیفیک و دمشق ُ روز پنج شنبه هنگام ورود به شهر تبریز(محل سکونت و زادگاه خود)مورد استقبال خوب مردم ومسئولان این شهر قرار گرفت . به گزارش خبرنگار «سینمای ما» ناجی پیش از این برای دریافت جایزه جشنواره فیلم برلین با استقبال جالبی از سوی مردم ومسئولان شهر خودمواجه شده بود. ناجی که برنده سه جایزه جهانی بازیگری است درهنگام ورود به تبریز : جایزه اول بازیگری جشنواره آسیا پاسفیک و جشنواره فیلم دمشق متعلق را به خانواده سینمای ایران دانسته است به گزارش خبرگزاری ها از تبریز، رضا ناجی در گفتگو با خبرنگاران افزوده: برای نخستین بار جایزه بهترین بازیگری نقش مرد به همراه دو دیپلم افتخار و جایزه بهترین بازیگری مرد در جشنواره فیلم سوریه به خاطر ایفای نقش و به بهترین نحو در ارائه پیام‌های بشردوستانه و القای‌ آن به مخاطب نصیب سیمای ایران شد.

    وی ادامه داده: این افتخار به خاطر بازی نقش اول مرد در فیلم آواز گنجشگ‌ها به کارگردانی مجید مجیدی نصیب کشورمان شد.
    ناجی خاطر نشان کرد: سطح جشنواره به خصوص در آسیا پاسفیک استرالیا بسیار بالا بود و معیار اصلی هیئت انتخاب داوران جشنواره نگرش هنری، تخصصی و معیارهای بشردوستانه به فیلم‌ها بود.
    وی افزوده که : بازیگرانی از کشورهای ایران،هنگ کنک، ژاپن و کره جنوبی رقبای اصلی او بوده انند.
    ناجی گفته که : علیرضا آقاخانی بازیگر ایران نیز جزو رقیبان اصلی بود که مایه خوشحالی است که از کشورمان دو نفر نامزد دریافت جایزه آسیا پاسفیک استرالیا بودند. زمانی برای درنگ برای شبکه یک سیما آخرین فیلمی است که ناجی در آن ایفای تقش می‌کند.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:13 am

    انتقاد روزنامه رسالت از فیلم «آواز گنجشک‌ها» و مجید مجیدی:«این‌ها در بهترین شکلش سال‌‌ها پیش توسط مخملباف انجام شده است»
    یکشنبه, 26 آبان 1387
    سینمای ما- روزنامه رسالت در مطلبی نوشته رسالت عبدالحمید ریاحی درباره فیلم «آواز گنجشک‌ها» چنین اظهار نظر کرده است: «همین که شنیدیم فیلم آواز گنجشک‌ ها ، اول به برلین می رود و بعد در ایران نشان داده می شود، نگرانمان کرد که باید مولفه‌ های جشنواره‌ پسند مجیدی بیشتر شده باشد. برای همین است که دیگر از فقر (و فخر آن) و نگاه متعالی به مذهب، آن گونه که در «بچه ‌های آسمان» یا «رنگ خدا» بود، کمتر نشان می بینیم. بنا بر این درنمی یابیم که چرا آن خانواده ثروتمند شمال شهری جلوی کریم که درست رفته جلوی در خانه آنها (و نه کمی این طرف‌ تر یا آن طرف‌ تر) نماز می خواند، شربت می گذارند؟ یا چرا باید فضای رئالیستی اثر را با سکانس‌ هایی چون در شمایل شترمرغ رفتن با آن نمای هلی شات همراه کرد؟ یا برای پسند جشنواره ‌ها، فضای صمیمی آن روستا را با نماهایی مثل حمل در توسط کریم (و باز هم از نمای بالا) همراه کرد؟ که در بهترین شکلش سال‌ ها پیش توسط مخملباف انجام شده است.
    یا چگونه باید هضم کرد رقص شترمرغ‌ ها را در انتهای روایت؟ چرا که مشقات کریم در این روایت، هیچ گاه به گامی به سوی جلو تبدیل نخواهد شد و این زندگی تا انتها می تواند ادامه یابد. همچنین تلاش بچه‌ ها برای تبدیل آب ‌انبار به استخر ماهی و آن تلاش شان برای زنده ماندن ماهی‌ ها که در تاثیرپذیر ترین شکل خود در سینمای کانونی دهه 50 تولید شده ‌اند. همچنین است تاکید کریم بر داشتن آنتن تلویزیون که باز هم ارجاعی است به همان سینمای کانونی پیش گفته. می ماند سخن گفتن از فقر، آن هم از نوع جهان سومی اش که اگر نباشد، گویی باید درب تمام جشنواره‌ های فرنگی را ببندند. »
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:14 am

    هشدار خبرگزاری رسمی دولت به مجید مجیدی؛بین انتقاد از سروش تا حمایت از فیلمساز مورد حمایت پنتاگون تفاوت از زمین تا آسمان است
    شنبه, 25 آبان 1387
    مجيد مجيدي - صفحة 5 1226617880big-300x285
    “مجید مجیدی” کارگردان سینما که این روزها از ضرورت تحول در سینمای ایران و ارتقای محتوای تولیدات سینمایی درمحافل مختلف سخن می گوید، در یک محفل دانشگاهی از حضور “مخملباف” ها در ایران برای ادامه فیلمسازی حمایت کرد. به گزارش روزچهارشنبه خبرنگار ایرنا، کارگردان فیلم “آواز گنجشک ها” در نشستی در دانشگاه اصفهان و در پاسخ به پرسش یک دانشجو که چرا مخملباف در کشور فیلم نمی سازد، گفت: مخملباف فیلمساز خوبی است.مجیدی در گفت‌وگویی با اعتماد ملی می‌گوید: من در دانشگاه اصفهان در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان گفتم که ایران وطن مخملباف است و او باید بتواند در کشور خودش فیلم بسازد. مجیدی در سخنرانی خود در اصفهان به نیکی از مخملباف حرف زده است و به نظر می‌رسد به نوعی ادای دین به فیلمسازی کرده باشد که با بازی در فیلم‌هایش به چهره‌ای شناخته‌شده تبدیل شده است.البته خبرگزاری‌های مهر و فارس که اظهارات اخیر مجیدی در دانشگاه اصفهان را مخابره کرده‌اند به هیچ عنوان به این بخش مهم از اظهارات مجیدی اشاره نکرده‌اند. البته بالطبع مجیدی فیلمسازی است که همانند بسیاری دیگر با روند فیلمسازی سال‌های اخیر مخملباف موافق نبوده است ولی اظهارات اخیر او با توجه به جایگاهی موجه مجیدی قابل‌توجه و مهم به نظر می‌رسد .
    سینماگران واکنش مثبت مجیدی به این کارگردان خارج نشین را به نوعی ادای دین این کارگردان که روزگاری در برخی آثار مخملباف به عنوان بازیگر حضور داشته، تلقی کرده اند.
    مخملباف که چند سالی است به همراه خانواده اش و پس از سقوط طالبان، فضا و بازار کار را برای فیلمسازی به سبک خود در افغانستان مساعد دید، ابتدا به این کشور و ادامه کار را در تاجیسکتان و هند دنبال کرده است.
    ساخت فیلم های سطحی، بی محتوا و پرداخت به مباحث به ظاهر جنجالی و ماندن به هر قیمت در جشنواره “چشم آبی ها”، مخملباف ها را در ظاهرسرپا ، اما در اصل کله پا کرده است.
    به هر حال مجیدی ارزش گرا باید یک بار برای همیشه تکلیف خود را با اصولش روشن کند . چه اینکه از حمله به سروش تا حمایت از سینماگر مورد تایید پنتاگن تفاوت از زمین تا آسمان است !
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 4:17 am

    با اعلام اسامی برندگان؛«رضا ناجی» بهترین بازیگر مرد جشنواره «آسیا پاسفیک» شد
    چهارشنبه, 22 آبان 1387
    مجيد مجيدي - صفحة 5 27-300x200
    خبرگزاری فارس: اسامی برندگان دومین جشنواره سینمایی «آسیا پاسفیک» اعلام شد و «رضا ناجی»، بازیگر فیلم «آواز گنجشک‌ها»، جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد این جشنواره را به دست آورد.به گزارش خبرگزاری فارس، دومین جشنواره بین‌المللی فیلم آسیا پاسفیک امروز در حالی به کار خود پایان داد که فیلم کمدی «لاله» ساخته «سرگئی دیورتسووی» از کشور قزاقستان که چند ماه پیش در بخش نوعی نگاه جشنواره فیلم کن به نمایش درآمد و جایزه این بخش را از آن خود کرد، برنده جایزه بهترین فیلم سال شد.
    به گزارش رویترز، «رضا ناجی»، بازیگر فیلم «آواز گنجشک‌ها» ساخته «مجید مجیدی» نیز برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد شد، او چند ماه پیش از این نیز در جشنواره برلین در این بخش از جوایز توانست خرس طلا را از آن خود کند.جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن نیز به «هیام عباس»، بازیگر اسراییلی فیلم «درخت لیمو» رسید.

    همچنین جایزه ویژه هیات داوران نیز به فیلم چینی «The Red Awn» و فیلم هندی «زندانی» اعطاء شد.
    برندگان دیگر بخش‌های این دوره از رقابت‌ها نیز عبارتند از:
    فیلم «والس با بشیر» برنده جایزه بهترین انیمیشن سال
    فیلم کره‌ای «63 سال صدرنشینی» برنده جایزه بهترین مستند سال
    فیلم استرالیایی «بالون سیاه» برنده جایزه بهترین فیلم کودک سال
    «نوری بیلگه سیلان»، کارگردان ترکیه‌ای برای فیلم «Uc Maymun» برنده جایزه بهترین کارگردان سال شد
    «لی موگائه» برای فیلم کره‌ای «خوب بد عجیب و غریب» برنده جایزه بهترین فیلمبرداری سال شد
    به گزارش فارس، در این دوره از رقابت‌های آسیا پاسفیک، در مجموع 32 فیلم از 17 کشور جهان از جمله «قزاقستان»، «کره»، «ایران»، «ترکیه» و «چین»، توانستند به بخش فینال راه یابند.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:42 am

    «آواز گنجشک‌ها» منتخب داوران جشنواره دمشق شد؛ «رضا ناجی» سومین جایزه بازیگری خود را گرفت
    چهارشنبه, 22 آبان 1387

    خبرگزاری فارس: «رضا ناجی» در حالی که در مراسم اختتامیه جشنواره «آسیا پاسفیک» جایزه بهترین بازیگر را دریافت کرد،در جشنواره دمشق نیز منتخب شد. به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، در راستای حضور پررنگ فیلم «آواز گنجشک‌ها» در جشنواره‌های جهانی «رضا ناجی» سومین جایزه بازیگری خود را برای ایفای نقش در فیلم سینمایی «آواز گنجشک‌ها» در شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم دمشق دریافت کرد.
    ناجی پیش از این جایزه خرس نقره‌ای جشنواره برلین و جایزه بهترین بازیگر مرد جشنواره آسیا پاسفیک از آن خود کرده بود.
    براساس این گزارش،در جشنواره دمشق همچنین «آواز گنجشک‌ها» جایزه ویژه هیأت داوران را دریافت کرد.
    شانزدهمین جشنواره سینمایی دمشق از 11 تا 20 آبان ماه با حضور بیش از 300 فیلم از 44 کشور برگزار شد.
    «مجید مجیدی» در موزه بوستون جایزه آیلکس را گرفت
    دوشنبه, 20 آبان 1387

    خبرگزاری فارس: «مجید مجیدی»، برای فیلم «آواز گنجشک‌ها»، در موزه‌ هنرهای زیبای بوستون با کسب جایزه آیلکس مورد قدردانی قرار گرفت.به گزارش خبرگزاری فارس، جمعه گذشته فیلم «آواز گنجشک‌ها» در موزه هنرهای زیبای بوستون به نمایش درآمد و با استقبال فراوان مخاطبان روبرو شد و در پی آن جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.پس از نمایش این فیلم مسئولان این موزه با اعطاء جایزه «ILEX» از مجیدی به عنوان کارگردان برتر سینمای ایران تقدیر کرد. بنا براین گزارش، چهارشنبه (12 نوامبر) نیز «مجیدی» به شهر دنور واقع در ایالت کلورادو آمریکا سفر خواهد کرد تا در سی و یکمین جشنواره فیلم دنور استارز شرکت کند و جایزه افتخاری این دوره از رقابت‌ها را از آن خود کند. «مجیدی» در روزهای حضورش در بوستون مورد استقبال سینمادوستان آمریکایی قرار گرفته است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:42 am

    انتقاد شدید و بی سابقه جواد شمقدری از مجید مجیدی:«این نخستین بار نیست که وی در اظهارنظرهایش، موضع مخالف دولت گرفته است»
    دوشنبه, 20 آبان 1387

    سینمای ما- به نقل از روزنامه خراسان جواد شمقدری از اظهارنظرهای مجید مجیدی، طی روزهای اخیر، در محافل فرهنگی و دانشجویی انتقاد کرد . مشاور هنری رئیس جمهور، در پنجمین نشست «کانون یاران انقلاب» که جمعه شب گذشته در محل مسجد حضرت عباس(ع) مشهد، با حضور جمعی از خانواده های شهدا، جانبازان و اقشار مختلف مردم برگزار شد، گفت: به تازگی آقای مجید مجیدی، پس از نمایش جدیدترین فیلم شان -«آواز گنجشک ها»- در محافل فرهنگی- هنری، درخصوص سینما و دولت نهم ،سخنانی ابراز کرده اند که نشان از مخالفت و تقابل ایشان با دولت دارد. وی افزود: البته سخنان مجیدی برای ما، به عنوان مسئولان هنری- فرهنگی، تازگی چندانی ندارد، زیرا این نخستین بار نیست که وی در اظهارنظرهایش، موضع مخالف دولت گرفته است. شمقدری با اشاره به صحبت های اخیر مجیدی، در مراسم اختتامیه جشنواره فیلم دینی «رویش» در مشهد، اضافه کرد: البته من در جریان مخالفت اخیر دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) نسبت به سخنان ایشان، واکنش منفی آن ها و حتی برخوردهای تند برخی دانشجویان، در برخی محافل فرهنگی که ایشان در آن جا به ایراد سخن پرداخته هستم.


    شمقدری با بیان این که مجیدی در جدیدترین اظهاراتش، تحت تاثیر یک نوع جریان سیاسی که در تقابل با دولت می باشد قرارگرفته است، گفت: البته ایشان پیش از این اظهارات تند دیگری هم نسبت به «سینما» و «دولت» داشته اند. شمقدری در پاسخ به پرسش یکی از حاضران در جلسه، مبنی بر این که چرا وی به عنوان مشاور هنری رئیس جمهور، نسبت به اقدام غیرقانونی مسئولان جشنواره «سینما حقیقت»، در پخش آثاری با مضامین ضدانقلاب اسلامی و مغایر با ارزش های انقلابی، واکنشی نشان نداده است، اظهار داشت: من چندان در جریان ریز و جزئیات این جشنواره نبودم. اما خبرهایی به گوشم می رسید که در این رخداد سینمایی، چند فیلم که مضامین آن ها در مغایرت با نظام و انقلاب اسلامی بود، به نمایش درآمده است. وی در پاسخ به این که چرا به عنوان مشاور هنری رئیس جمهور در برابر این مسئله اقدام خاصی انجام نداده است، اضافه کرد: من برخلاف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما که تشکیلات عریض و وسیعی دارند، به عنوان یک مشاور، نمی توانم به تنهایی در جریان تمامی اخباری که درخصوص سینما و هنر رخ می دهد، قرار گیرم. حتی اگر از جریانی هم آگاه شوم، وظیفه ام حکم می کند که قضیه را صرفا با شخص رئیس جمهور در میان بگذارم. البته در حد توان تلاش دارم به عنوان یک مسئول پی گیر خبرها باشم. اما متاسفانه مشغله کاری اجازه چندانی نمی دهد که پی گیر همه موارد باشم.وی در پاسخ به این پرسش که آیا قصد ندارد به اقدام غیرقانونی مسئولان جشنواره «سینماحقیقت» رسیدگی کند، گفت: تنها کاری که می توان کرد این است که قضیه را با رئیس جمهور در میان بگذارم و نامه ای در اعتراض به این اقدام، به جناب «صفارهرندی» بنویسم. در پایان این نشست به سبب کمبود وقت و پرسش های فراوان حاضران ، شمقدری از آنان خواست، تا پرسش هایشان را پس از پایان جلسه با وی در میان بگذارند.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:43 am

    مجیدی: سینمای ایران نیازمند تحول است
    شنبه, 18 آبان 1387

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Img633616668720156250-300x203

    آنکارا- “‌مجید مجیدی” کارگردان ایرانی گفت: سینمای ایران نیازمند تنوع و تحول است.مجیدی که در آنکارا بسر می برد، روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: برای داشتن قابلیت رقابت با سینمای جهان، لازم است سینمای ایران نیز به جهت تکنیکی، نوع زبان و ساختاری تنوع داشته باشد چرا که با فقدان این تنوع، رقابت کردن سینمای ایران با سینمای جهان دشوار می شود.
    این کارگردان برجسته همچنین با اشاره به این که در کل جهان سالانه نزدیک به 10 هزار فیلم تهیه می شود، گفت: لازمه رقابت و حضور داشتن در عرصه های مختلف هنر و فرهنگ بخصوص در عرصه سینما، نگاه جدید و تنوع در زمینه های مختلف است.
    وی برای نمونه به وضعیت سینمای هالیوود اشاره کرد و گفت: سینمای آمریکا یک سینمای متنوع است و این تنوع هم در سینمای “نگاه گرا و هم گیشه ای” به چشم می خورد و از دید من این نیز از جمله رموز موفقیت سینمای آمریکا و حضور مطرح آن در سطح جهان است.


    مجیدی با خاطر نشان ساختن این که یکی از مشکلات سینمای ایران نبود تنوع موضوعات در سینما است، گفت: ما در سینما باید دغدغه داشته باشیم ، سینما را نمی توان صرفا یک کار محسوب کردچرا که به اعتقاد من سینما یک هدف در این مسیر است.
    این کارگردان صاحب نام با اشاره به این که امکان انتقال بسیاری چیزها از طریق سینما موجود است، گفت: از طریق سینما ، ما امکان انتقال موضوعات زیاد از جمله مطالب اعتقادی را به مخاطبین خود بخصوص مخاطبین داخلی داریم.
    مجیدی با تاکید بر این که ” فرهنگ و هنر را نباید سیاسی کرد ” تصریح کرد : سیاسی شدن فرهنگ و هنر از جمله سینما ، ضربه سنگینی بر پیکره این هنر است .
    وی با عنوان این که هنوز فرهنگ در ایران نهادینه نشده است و برخوردهای سلیقه ای در این زمینه صورت می گیرد و بدین لحاظ نمی توان مرزها را بدرستی تدوین کرد ، افزود : هم اینک با لحاظ این مساله در بر خی زمینه ها ، از ایران انتقادهایی تند در جهان بعمل می آید.
    مجیدی در ادامه به ممیزیهای موجود در سینما اشاره کرد و با تاکید بر این که سانسور در بسیاری نقاط جهان موجود است گفت: متاسفانه تصویری که در این زمینه از ایران نشان داده می شود بسیار ” بد ” است . در کشور چین فضای کار بسیار سخت و شرایط بسیار تنگ است اما حرفی از آنها در میان نیست و بنظرم این بدلیل عملکرد ” بد ” ماست و من معتقدم برخوردهای سلیقه ای در این زمینه راه را بر ما می بندد.
    این کارگردان در مورد وضعیت فعلی سینمای ترکیه نیز گفت: سینمای ترکیه بخصوص سینمای معناگرای این کشور در سالهای اخیر گامهای روبه رشدی برداشته است.
    وی ” نوری جیلان ” و ” سمیح کاپلان اوغلو ” را از جمله کارگردانان خوب ترکیه خواند و گفت: با توجه به فیلمهای خوبی که در سالهای اخیر در ترکیه ساخته شده است،از دید من یک سینمای نوین در ترکیه در حال رشد است.
    مجیدی که عازم سفر آمریکا برای دریافت دو جایزه بزرگ سینمایی است، در این باره نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در شهر بوستون جایزه مخصوص ” فیلم ساز برگزیده و منتخب ” از سوی موزه هنری مرکز فیلم بوستون به من اعطا می شود و علاوه بر این ، جایزه ” یک عمر فعالیت هنری ” را از جشنواره فیلم “دنور” هم در این سفر به من تعلق خواهد گرفت.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:44 am

    فیلم ایرانی “آواز گنجشکها” در دمشق مورد استقبال قرار گرفت
    شنبه, 18 آبان 1387

    دمشق - فیلم “آواز گنجشکها” ساخته “مجید مجیدی” که عصر جمعه در بخش مسابقه شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم دمشق به نمایش درآمد، مورد استقبال تماشاگران قرار گرفت.تماشاگران در محل نمایش این فیلم در مرکز فرهنگی و هنری دارالاسد، در گفت و گو با خبرنگار مرکز دمشق ایرنا، این اثر را از نظر فنی و محتوایی کار شاخصی دانسته و خواستار نمایش عمومی آن در سینماهای سوریه شدند. آواز گنجشکها که فیلمنامه آن توسط مجید مجیدی و مهران کاشانی به نگارش درآمده است، داستان “کریم که کارگر مزرعه پرورش شترمرغ است را روایت می کند. وی در حاشیه شهر و خانه کوچکش زندگی خوبی دارد، حوادثی در مزرعه منجر به خروج کریم از کار می شود و او برای انجام کاری به شهر می آید و در آنجا اتفاقاتی زندگی اش را دستخوش تغییر می کند…


    رضا ناجی ، مریم اکبری ، حامد آغازی ، شبنم اخلاقی ، نشاط نظری و کامران دهقان در این فیلم به ایفای نقش پرداخته اند.
    “روعه عصاصه” لیسانس رشته زبان و ادبیات انگلیسی از سوریه، گفت: از فیلم بسیار خوشم آمد. کارگردانی، محتوا، فیلمبرداری و نورپردازی بسیار عالی بود.
    وی افزود: بازیگر نقش اول و حتی چند پسر بچه نقش خود را بسیار خوب به نمایش گذاشتند. از همه فیلمهایی که تاکنون در جشنواره دیدم، بهتر و جذابتر بود.
    عصاصه با اشاره به پیشرفت سینمای ایران در چند سال اخیر، تاکید کرد: این فیلم نشان داد که سینمای ایران بسیار پیشرفته و در سطح سینمای اروپاست.
    وی ادامه داد: در گذشته نیز فیلم “رنگ خدا” را دیدم که بسیار عالی و محتوای آن کاملا انسانی بود.
    “کروان کحیل” دانشجوی فوق لیسانس هنر از دانشگاه “البعث” نیز گفت: کارگردان به شکلی بسیار ساده اما پیشرفته مشکلات اجتماعی و حقایق جامعه را بیان کرد که این امر نشان می دهد این سینما قادر است نقش مهمی در هنر جهان ایفا کند.
    کحیل، حضور بیشتر فیلمهای ایرانی در جشنواره دمشق را خواستار شد.
    “زهرا حسین دوست” دانشجوی ایرانی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه دمشق، گفت: فیلم با پردازشی زیبا، داستان مردی را بیان کرد که برای راحتی فرزندانش می کوشد.
    وی ادامه داد: البته ما ممکن است این فیلم را متوسط بدانیم اما خارجیها بسیار از آن استقبال کردند.
    وی با کم دانستن پخش یک فیلم از ایران در جشنواره، بر حضور بیشتر فیلمهای ایرانی در جشنواره های بین المللی و منطقه ای تاکید کرد.
    “کیتامو گائو” دانشجوی ژاپنی مرکز آموزش زبان عربی در دمشق نیز گفت: هر کارگردانی نمی تواند زندگی روزمره را به تصویر بکشد. چنین امری هنر بالایی می خواهد که مجیدی آن را در این فیلم نشان داد.
    وی افزود: مجیدی در فیلم آواز گنجشکها با نشان دادن تصاویری بسیار ساده اما انسانی مانند شکستن بشکه ماهی قرمز، تلاش کودکان برای نجات دادن جان ماهیها و یا تلاش مردی که پایش شکسته بود برای باز کردن در اتاق تا گنجشک بتواند خارج شود، در واقع ارزشهای اخلاقی را به نمایش گذاشت.
    گائو با اشاره به اینکه برای دومین بار است در جشنواره دمشق شرکت می کند، خاطرنشان کرد که تاکنون فیلمهای زیادی را از کارگردانان ایرانی، مشاهده کرده است.
    این دانشجوی ژاپنی، پرهیز از قهرمان سازی، نبود صحنه های زد و خورد و کاذب، پرداختن به مسائل انسانی و مضمون ساده را از مهمترین امتیازات فیلم برشمرد.
    “حسن محمد یوسف” هنرمند عرصه سینمای سوریه، فیلم را دارای گامی جدید در عرصه سینمای انسانی و رویکرد انسانی دانست.
    وی افزود: در این فیلم شاهد دیدگاه عمیق کارگردان به شخصیت یک انسان عادی و یک خانواده فقیر در ایران معاصر هستیم که به رغم فقر مادی، دارای طبع بلند و غنای روحی معنوی هستند.
    به گفته حسن محمد، فیلم آواز گنجشگها، یک قصیده بلند سینمایی است که با اصطلاحات زندگی روزمره در یک جامعه روستایی ایران سروده شده و شخصیت انسان عادی اما دارای ارزشهای انسانی را می ستاید.
    وی این فیلم را یکی از اجزای سینمای ارزشی و مردمی دانست که به رغم ساده بودن، اندیشه های بلندی را مطرح می سازد.
    این هنرمند سوری تاکید کرد: امتیاز فیلم صداقت ، هنر عالی ، توانمندی در انتقال و تشریح شخصیت یک ایرانی فقیر معاصر است که به رغم شرایط دشوار زندگی، از مناعت طبع بالایی برخوردار است.
    وی گفت: سینماگران سوری باید از تجربه ایران برای ساخت این گونه فیلمها استفاده کنند.
    حسن محمد با اشاره به اینکه آثار زیادی از فیلمسازان ایرانی را تاکنون مشاهده کرده است، سینمای ایران را بی نظیر توصیف کرد و گفت: امتیاز این سینما آن است که انسان و انسانیت را محور قرار داده است.
    وی افزود: متاسفانه سینمای غرب در اکشن، زد و خورد و ابتذال فرو رفته و کمال انسانی، روابط اجتماعی و انسانیت را فراموش کرده اما سینمای ایران توانست ارزشهای اخلاقی، انسانی، اجتماعی و معنوی را زنده کند.
    آواز گنجشکها با جمع بندی هیات انتخاب فیلمهای ایرانی، به عنوان نماینده سینمای ایران در اسکار معرفی شده است.
    این فیلم مجیدی از میان چهار فیلم انتخاب شده این هیات برای شرکت در هشتاد و یکمین دوره نامزد شده بود.
    به غیر از “آواز گنجشکها”، فیلمهای سینمایی “اتوبوس شب” به کارگردانی کیومرث پوراحمد، “به همین سادگی” ساخته رضا میرکریمی و “فرش ایرانی” به کارگردانی 15 فیلمساز ایرانی، از نامزدهای هیات انتخاب فیلم ایرانی برای اسکار بودند.
    شانزدهمین جشنواره سینمایی دمشق از 11 آبان ماه آغاز به کار کرده و تا بیستم این ماه ادامه خواهد داشت.
    در جشنواره فیلم دمشق، بیش از 300 فیلم از 44 کشور برای نمایش شرکت دارد.
    ایتالیا، اسپانیا، استرالیا، اتریش، چک، فرانسه، الجزایر، مصر، ایران، ژاپن، آلمان، کلمبیا و سوریه ازجمله کشورهایی هستند که آثار آنان به این جشنواره راه یافته است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:44 am

    مجیدی از دانشجویان امام صادق چفیه هدیه گرفت
    چهارشنبه, 15 آبان 1387
    مجيد مجيدي - صفحة 5 A0399983-300x180
    در نشست فیلم «آواز گنجشک‌ها» در دانشگاه امام صادق(ع):مجیدی از دانشجویان امام صادق چفیه هدیه گرفت.خبرگزاری فارس: مجیدی در دانشگاه امام صادق(ع) پس از دریافت چفیه از سوی دانشجویان این دانشگاه گفت: من چفیه را یادگار شهدا و افرادی می‌دانم که جان خود را برای دفاع از این کشور فدا کردند و بدون هیچ گونه چشم داشتی به جبهه‌ها رفتند.به گزارش خبرنگار سینمایی فارس،جلسه نمایش و نقد فیلم سینمایی «آواز گنجشک‌ها» با حضور مجید‌مجیدی(کارگردان) و جواد طوسی(منتقد) در دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد. براساس این گزارش،در ابتدای این نشست مجیدی ضمن انتقاد از ترافیک و ازدحام گفت: وضعیت ترافیک بسیار سخت شده است .روزی هزاران ماشین را پلاک می‌کنند و این تضاد بوجود می‌آید که مردم به جای اینکه از طراوت باران استفاده کنند،شهر به هم می‌ریزد.حدود 2 ساعت طول کشید تا برای شرکت در این برنامه حاضر شوم.
    در ادامه نشست جواد طوسی با بیان این مطلب که بعد از 30 سال جامعه ما بر اساس سوء تفاهم‌ها ،قضاوت می‌کند،گفت:متاسفانه براساس سو‌ءتفاهم‌‌ها در مورد آدمها قضاوت می‌شود ،به جای اینکه از منظر زیباشناسی جنبه‌های مختلف کارگردانی،موسیقی و … به یک فیلم نگاه شود ، با نگاهی سلیقه‌ای و مضمون‌گرا به فیلمسازان و آثارشان نگاه می‌شود.
    وی درباره افرادی که معتقدند مجیدی فیلمسازی دولتی است،گفت: حتی اگر بر فرض مجیدی فیلمسازی دولتی باشد،این امر نباید خیلی برای ما مهم باشد.اینکه مجیدی در ارتباط با زبان سینما موفق بوده اهمیت دارد تا اینکه دولتی هست یا نیست.
    این منتقد سینما با ذکر این مطلب که در آثار مجیدی هویت‌مندی انسان و کرامت او به خوبی نشان داده شده،گفت:مجیدی قدر و منزلتی برای خانواده قائل می‌شود و تناقض‌ها و عدم توازن سیاسی و اجتماعی جامعه در فیلم‌هایش مشهود است که این یک امتیاز بسیار مثبت برای او است.
    وی تاکید کرد:بهادادن به کانون خانواده و ارزش و حرمت انسانی قائل شدن برای آن از ویژگی‌های مثبت مجید مجیدی است.
    طوسی ادامه داد: مجیدی در فیلم «آواز گنجشک‌ها» بر اساس زاویه دید و دغدغه‌های مذهبی خود انسان را در جامعه گذار را در مواجه با مشکلات نشان می‌دهد. او برای انسان سنتی در پس زمینه سنتی ، قدر و منزلتی قائل است ولی این به معنای نفی مدرنیسم نیست.
    مجیدی نیز در جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به دیدار رئیس جمهور با سینماگران ،گفت:‌ بعد از سه سال اکنون زمان سراغ سینما را گرفتن نیست و این یک دیدار تشریفاتی بود و واقعی و خودجوش نبود.
    وی در مورد وهابیت اعلام خطر کرد و گفت:به جای اینکه به دنبال مسائل سیاسی باشیم ،باید به این مسئله توجه کنیم که اکنون یکی از مهمترین مسائل تبلیغات وهابیت است و اینکه کشورهای عربی بر علیه وهابیت توطئه می‌کنند.
    مجیدی با رد این نظر که مخالف مدرنیته است،گفت: من مخالف مدرنیته نیستم بلکه معتقدم انسان در مقابل مدرنیسم نباید از فطرت پاک و معنویت دور شود و در معرض سقوط قرار گیرد.
    براساس این گزارش،مجیدی در ادامه این نشست گفت:انقلاب ما انقلاب فرهنگی بود ولی ما در عرصه فرهنگی نتوانستیم حتی یک رمان که بتواند دستاورد انقلاب اسلامی را بازگو کند بنویسیم.
    وی تاکید کرد:باید به سینما بها داد و از آن حمایت کرد چون در دنیا به غیر از آمریکا و هند هیچ کشوری سینمای مستقل ندارد. سینما برای مردم واجب است و نیاز به توجه ویژه‌ای دارد.
    کارگردان فیلم «آواز گنجشک‌ها» خاطرنشان کرد:دولت‌ها هیچ موقع فرهنگ برایشان مهم نبوده است،حتی آقای خاتمی که من شخصیتش را دوست داشتم و وقتی از ریاست جمهوری خداحافظی کرد در مراسم ایشان شرکت کردم.من با سیاست‌های فرهنگی ایشان مخالف بودم و علیرغم اینکه یک شخصیت فرهنگی و فرهیخته بودند ولی متاسفانه در دوران ایشان فیلم‌های مبتذل تولید شد و آن انتظاری که از سینما داشتیم برآورده نشد.
    در انتهای این مراسم توسط دانشجویان دانشگاه امام صادق(ع) ،چفیه‌ای به مجیدی اهدا شد، وی پس از بوسیدن این چفیه گفت: چفیه نماد بسیار ارزشمندی است که متأسفانه از سوی برخی به تعابیر نادرستی برداشت می‌شود. من چفیه را یادگار شهدا و افرادی می‌دانم که جان خود را برای دفاع از این کشور فدا کردند و بدون هیچ گونه چشم داشتی به جبهه‌ها رفتند.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:45 am

    پس از فرانسیس فورد کاپولا و مورگان فریمن، «مجید مجیدی» جایزه یک عمر دستاورد هنری را می‌گیرد
    سه شنبه, 14 آبان 1387

    خبرگزاری فارس: پس از مورگان فریمن و کاپولا مجید مجیدی جایزه یک عمر دستاورد هنری را از جشنواره دنور(Denver) دریافت می‌کند.به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، مجید مجیدی روز 14 نوامبر در جشنواره دنور(Denver)جایزه یک عمر دستاورد هنری را دریافت خواهد کرد.
    بر اساس این گزارش، این جایزه که هر سال به یک چهره سرشناس سینمایی داده می‌شود در سال‌های گذشته به فیلمسازان و چهره‌های سینمایی چون فرانسیس فورد کاپولا و مورگان فریمن اهدا شده بود.
    همچنین مجیدی طی سفری که خواهد داشت در روز 7 نوامبر از بنیاد آیلکس(Ilex) وابسته به موزه هنرهای زیبای بوستون جایزه هنرمند تاثیرگذار سینما را دریافت خواهد کرد. این جایزه که برای بار هشتم به یک هنرمند تاثیرگذار در عرصه فعالیت‌های جهانی داده می‌شود امسال از آن مجید مجیدی خواهد بود.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:46 am

    اجازه نمی‌دهم از اعتبارم سوءاستفاده کنند
    دوشنبه, 13 آبان 1387

    خبرگزاری فارس: کارگردان فیلم آواز گنجشک‌ها گفت: در برهه‌هایی از زمان، سازمانی نبود که پروژه ما را رد نکرده باشد و همه دست یاری ما را پس زدند و اکنون هرگز اجازه استفاده آنان از اعتبار خویش را نخواهم داد.به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، مجید مجیدی شنبه شب در حاشیه نشستی با دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان اظهار داشت: اجازه نمی‌دهم هیچ یک از سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی از من سواری بگیرند.

    وی افزود: من محصول هیچ یک از سازمان‌های دولتی نیستم و تمام آثار و فیلم‌های خود را محصول توانمندی و تلاش‌های خود می‌دانم.این کارگردان سینما تصریح کرد: در برهه‌هایی از زمان، سازمانی نبود که پروژه ما را رد نکرده باشد و همه دست یاری ما را پس زدند و اکنون هرگز اجازه استفاده آنان از اعتبار خویش را نخواهم داد.
    وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر ارتباط میان سیاست و هنر اظهار داشت: تا هنرمند وجود دارد، رئیس جمهور چکاره است.
    مجیدی افزود: تمام رئیس جمهوران و مقامات دولتی و سیاسی می‌آیند و می‌روند اما آنچه که باقی خواهد ماند هنرمند و هنر او است.


    وی با انتقاد از برخی کج‌فهمی‌های مسئولان نسبت به نقش هنرمند تصریح کرد: من در پاسخ به شبهات عبدالکریم سروش از کیان، شرف و اعتقادات خود دفاع کردم و این در حالی است که برخی از کج‌فهمان و مسئولان دولتی از من خواسته‌اند که تنها به کارهای هنر بپردازم و از اعتقادات خود دفاع نکنم.
    وی خطاب به برخی از مسئولان دستگاه‌ها افزود: چگونه آنجا که به نفع شما است، دموکراسی را همان طور که دوست دارید ترجمه و تفسیر می‌کنید اما من حق ندارم وقتی کسی به ساحت پیامبر عظیم الشان اسلام توهین می‌کند، پاسخ آن را بدهم.
    وی همچنین با انتقاد از برخی سیاستگذاران حوزه دین و مذهب، اظهار داشت: برخی نااهلان و نابخردان جامعه، آنچنان دین را شاخه به شاخه و تفکیک شده کرده‌اند که امروز بسیاری از جوانان از ارزش‌ها دور شده‌اند.
    وی افزود: نمایش ارتباط نیکوی انسان‌ها با یکدیگر، دستگیری آنها از هم و کمک به مستضعفان و نمایش دیگر فضائل اخلاقی همگی از ارکان مهم دین و متون کتاب‌های دینی و قرآن کریم بوده و با این وجود وقتی سخن از فیلم‌های دینی به میان می‌آید، گویی باید حتما از برزخ و روح و جن در آن فیلم استفاده شده باشد.
    کارگردان فیلم آواز گنجشک‌ها گفت: در سال‌های 64 و 65 و همزمان با اکران فیلم سینمایی بایکوت در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان نسبت به هنر، دو سال از سینما جدا شدم و میوه فروشی کردم.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:46 am

    «آواز گنجشک‌ها» بازگشت به ارزش‌هاست
    دوشنبه, 13 آبان 1387

    مجید مجیدی در جمع دانشجویان اصفهانی:«آواز گنجشک‌ها» بازگشت به ارزش‌هاست.

    خبرگزاری فارس: کارگردان فیلم آواز گنجشک‌ها گفت: طبیعت نمادی از جهان زندگی ما بوده و بازگشت به طبیعت در آواز گنجشک‌ها و دیگر آثار سینمایی‌ام، در واقع بازگشت به ارزش‌هاست.به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، مجید مجیدی شنبه شب در جمع دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر وجوه معرفتی و ارزشمند انسان در دنیای مدرنیته حل شده و انسان به تسخیر مدرنیته درآمده است.
    وی افزود: طبیعت نمادی از جهان زندگی ما بوده و بازگشت به طبیعت در آواز گنجشک‌ها و دیگر آثار سینمایی‌ام، در واقع بازگشت به ارزش‌ها است.


    وی تصریح کرد: فضای مدرنیته ارتباطات انسان‌ها را تحت تاثیر قرار داده و همزیستی انسان را به جدایی و انزوا کشانده که نگاه من نیز در آثار سینمایی تنها نقدی بر این فضا بوده است.
    مجیدی اظهار داشت: بازگشت به طبیعت و اصالت انسان، بازگشت به ارزش‌های فراموش شده‌ای است که باید به آن جلا بخشیده شود و از آنان در زندگی خود استفاده کرد.
    وی با بیان اینکه صحبت از حق و حقیقت و بازگشت به فطرت و معرفت انسان‌ها در هر دوره‌ای از زمان قابل طرح و توجه است افزود: تمام حرف و تلاش آواز گنجشک‌ها دعوت انسان به فطرت و معرفت خویش بوده است.
    وی اظهار داشت: بازگشت به فطرت آدمی از مرز بندی‌های شرقی و غربی مبرا است و ارتباط مخاطبان شرقی و غربی با آثارم یکسان بوده و تفاوتی در درک پیام آن در غرب و شرق نبوده است.
    کارگردان فیلم آواز گنجشک ها در پاسخ به سئوالی مبنی بر علت ساخت چند اثر مرتبط با کودکان تصریح کرد: دنیای کودکان، پلی برای ارتباط با بزرگترها و دنیای آنان است و با ارتباط با دنیای پاک و معصوم کودکان، بسیار راحت‌تر می‌توان وارد فضای بزرگسالان شد.
    وی افزود: در تمام آثار خود سعی کرده‌ام تا همه اجزای فیلم دارای کاراکتری مخصوص به خود باشد و هرگز از اجزای طبیعی و مصنوعی فیلم صرفا برای زیبایی استفاده نکرده‌ام.
    مجیدی همچنین اظهار داشت: بسیاری از بازیگران و فیلمسازان دنیا با خروج از کشورهای خود نتوانستند موفقیت‌های گذشته خود را در بیرون از مرزهای کشور خود دوباره پیاده کنند.
    وی افزود: همیشه امکانات حرف اول و شرط کافی در ساخت یک اثر سینمایی نیست و هنرمند و فیلمساز باید در میان ریشه‌های خود بوده و در میان مردم جامعه خویش منعکس کننده شرایط آنها باشد.
    وی در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان مبنی بر نظر مجیدی در مورد خروج گلشیفته فراهانی از کشور، امتناع کرد و پاسخ نداد.
    وی خطاب به دانشجویان هنر این دانشگاه اظهار داشت: هنر و هنرمند باید همواره چند گام جلوتر و فراتر از مخاطب خود قرار بگیرد.
    وی افزود: اگر چه تحصیلات آکادمیک در رشته هنر، هرگز کسی را به یک هنرمند برجسته تبدیل نخواهد کرد، اما دانستن مطالب علمی و راهکارهای علمی رویارویی با هنر، هنرمند را چند گام از مخاطب خود جلو خواهد برد.
    کارگردان فیلم آواز گنجشک‌ها در پایان گفت: از زمان ارائه و فروش موسیقی فیلم سینمایی آواز گنجشک‌ها، این موسیقی به پرفروش‌ترین موسیقی موجود در کشور تبدیل شده است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 5:47 am

    با نمایش «آواز گنجشکها»، جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم رشد آغاز شد
    شنبه, 11 آبان 1387

    با تقدیر و تشکر از مدیران، دبیران و برگزار‌کنندگان دوره‌های قبلی، سی‌وهشتمین دوره جشنواره‌ی رشد آغاز به‌کار کرد.به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، طی مراسمی که بعد اظهر روز گذشته در سالن شماره 1 سینما فلسطین برگزار شد، 38‌امین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم رشد افتتاح شد.درابتدای این مراسم که باحضور جمعی از مسوولان آموزش و پرورش و فیلمسازان و هنرمندان برگزار شد، حمیدرضا کفاش ودبیر این دوره جشنواره رشد گفت: در سال‌های اولیه پیدایش سینما همگان اعتقاد داشته‌اند که سینما هنر نیست سینما تنها روشی برای ثبت شیوه‌های حرکت دنیوی است. اما در سال‌های بعد با کمک بداهه‌سازی و رویا‌سازی سینما توانست صورت هنری پیدا کند و از همانجا بود که تاثیرات این هنر نمود پیدا کرد و این هنر درعین هنر هفتم بودن تبدیل به هنر اول شد.


    او درادامه ضمن تشکر از دست‌اندرکاران دوره‌های قبلی این جشنواره به ارایه آماری از تعداد فیلم‌های ارسال‌شده به این جشنواره پرداخت و عنوان کرد: در کل هزار و 27 فیلم از داخل و خارج به‌دست مسوولان این جشنواره رسیده که از این تعداد 772 فیلم از ایران و 255 فیلم از کشورهای دیگر را شامل می‌شد.

    کفاش هم‌چنین چهاربخش داستانی بلندوکوتاه، مستند علمی، انیمیشن و دانش‌اموزی را بخش‌های اصلی این جشنواره دانست و گفت: در بخش داستانی دو داور از ایران و چهار داور خارجی، دربخش مستند علمی 2 داور از ایران و سه داور خارجی، دربخش انیمیشن دو داور ایرانی و دو داور خارجی و در بخش دانش‌آموزی نیز یک داور ایرانی و دو داور خارجی به قضاوت این آثار می‌نشیند و ریاست هیات داوران این دوره جشنواره رشد را نیز اکبر عالمی برعهده دارد.

    ادامه این مراسم، حیدری مشاور وزیر آموزش و پرورش به قرائت پیام وزیر آموزش و پرورش برای این جشنواره پرداخت.

    دراین متن آمده است: «نقش گونه‌های مختلف رسانه‌های تصویری به‌ویژه فیلم، ارزنده و انکار‌ناپذیر و فیلم‌سازان؛ در آمیختن هنر و فناوری اهمیت و جایگاه مهمی را برای فیلم و نقش آن در توسعه و پیشرفت جوامع به‌وجود آورده‌اند. به‌گونه‌ای که در فرآیند تعلیم و تربیت دانش‌آموزان از فیلم به‌عنوان یک رسانه آموزشی نام برده می‌شود و تلاش برنامه‌ریزان درسی همواره این بود که با بهره‌گیری از تاثیر و نقش فیلم در یادگیری فراگیران به‌کار خود ژرفا و ماندگاری بخشند.»

    در بخش دیگری از این پیام می‌خوانیم: «جشنواره بین‌المللی فیلم‌های علمی، آموزشی و تربیتی رشد به‌عنوان دیرپاترین رویداد هنری درزمینه‌ی تولید و نمایش فیلم در کشورمان شناخته شده و تاکنون وزارت آموزش و پرورش به‌صورت سالانه آن را هدفمند، عالمانه و با دقت برنامه‌ریزی و برگزار می‌کند.»

    درادامه این پیام نیز آمده است:«فضای رسانه‌ای جهان، نگاه تخصصی به موضوعات مختلف علمی و آموزشی، توجه و تاکید برنامه‌ریزان درسی به فیلم‌های علمی، علاقه‌مندی دانش‌اموزان به بهره‌گیری از این رسانه آموزشی و اراده‌ آموزش و پرورش بر تقویت حضور فیلم در کنار سایر رسانه‌های آموزشی، اهمیت این جشنواره را افزودن نموده تا آنجا که باجدیت، حضور موثر هنرمندان فیلمساز دریک قالب خوب و سالم درجشنواره رشد از یک‌سو و گسیل فیلم‌های علمی و آموزشی به مدارس و کلاس‌های درسی و استفاده معلمان و دانش‌آموزان از دستاوردهای این جشنواره را از سوی دیگر دنبال می‌کنیم.»

    درادامه این مراسم، حجت‌الاسلام و المسلمین بهرام محمدیان، ریاست سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی ضمن بزرگداشت یاد و خاطره شهدای دانش‌آموز، جشنواره‌هایی چون جشنواره رشد را از مواردی دانست که می‌توانند درسال نوآوری و شکوفایی تصویر‌گر نوآوری‌ها و شکوفایی‌های عرصه تربیت و علم باشند.

    هم‌چنین از این‌که آموزش و پرورش توانسته است علاوه بر رویکرد تفریحی سینما، رویکرد آموزشی آن را نیز مورد استفاده قرار دهد، اظهار خرسندی کرد و جشنواره رشد را پرچمدار استفاده از سینما در امر آموزش و پرورش دانست.

    محمدیان درادامه پایداری فیلم در حافظه را به مراتب بیشتر از روش‌های دیگر دانست و این مورد را از مسائلی خواند که موجب می‌شود اهمیت استفاده درست از سینما آشکارتر شود و بحث کمیت و کیفیت در سینمای آموزشی معنا یابد.

    او ادامه داد: فیلم‌های آموزشی باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که مشکل آموزشی و یادگیری را حل کند و دراین راه لازم است این جشنواره علاوه بر استفاده از تجربیات فیلمسازان داخلی و خارجی، از دیدگاه صاحبنظران عرصه تعلیم و تربیت نیز بهره‌مند شود.

    به گزارش ایسنا، درادامه این مراسم بهرام محمدیان، حیدری، کفاش و عباس صدری به اهدای تقدیرنامه و هدایای دبیران و مدیران کل این جشنواره در سال‌های قبل پرداختند و از زحمات زنده‌یاد احمد مهرپور، مهدی کلهر، کمال حاج سید جوادی، محمدعلی رجبی، محسن چینی‌فروشان، محمود سعیدی تهرانی، سید احمدحسینی، هاشم فردانش، عبدالله فیض‌آبادی، رحمت‌الله محرابی، احمدجولایی و احمد وحدت تربتی قدردانی کردند.

    هم‌چنین، در میان مسوولان اجرایی دوره‌های گذشته این جشنواره نیز عظیم بابازاده، زنده‌یاد حسین صولتیان، فریده فرخنده‌ کیش، هوشنگ خواجه‌نوری، بهروز صمدی‌مطلق، احمد طالبی‌نژاد، میر یونس نوروزیان، مهدی مختاری، غلامرضا قربانیان، حسن بهرام‌زاده، علی رضایی، ایرج محمدی و محمود رضایی‌نژاد مورد تقدیر و تشکر قرار گرفتند.

    هم‌چنین محسن‌ چینی‌فروشان به هنگام دریافت هدایای خود طی صحبتی کوتاه عنوان کرد: در آموزش و پرورش وظیفه داریم از سینمای کودک دفاع کنیم. سینمای کودک بعد از انقلاب خیلی مطرح بوده و در سطح جهانی نیز فیلم‌های متعددی از جمله «آواز گنجشک‌ها» ما را دراین زمینه مطرح کرده است. این سینما اکنون نیازمند حامی است و من تقاضا دارم در کنار این جشنواره برای سینمای کودک نیز آستین بالا بزنیم و فکری جدی‌تر کنیم.

    پس از اعطای هدایا نیز حجت‌الاسلام و المسلمین محمدیان به‌عنوان هدیه قول داد مقدمات سفر به کربلای این افراد را فراهم آورد.

    عباس صدری، مسوول دفتر آیسسکو درتهران نیز ضمن قرائت پیام آیسسکو به تشکر از مسوولان این جشنواره پرداخت و گفت: احساس می‌کنم درحال حاضر نیاز به واژه‌های تخصص مشترک داریم و باید این واژه‌ها را استاندارد کنیم.

    او‌هم‌چنین پیام‌های سینما را از 2 نوع سرد و گرم خواند و با اشاره به خصوصیات این دونوع پیام، پرداختن به پیام‌های سرد که از تاثیر‌گذاری و نفوذ بیشتری برخوردارند را از امور مهمی دانست که باید مسوولان این جشنواره مدنظر داشته باشند.

    اکبر عالمی، رییس هیات داوران این جشنواره نیز دراین مراسم عنوان کرد: به یک رستاخیز آموزشی نیازمندیم. در آستانه قرن حاضر می‌دانیم جهان ما همه روزه در حال دگرگونی است و اگر قرار باشد دو روز ما مانند یکدیگر باشد خطرماندن ما را تهدید می‌کند.

    او هم‌چنین با اشاره به این‌که در مراحل مختلف تعلیم و تربیت فیلم‌های آموزشی ابزاری کمک آموزشی محسوب می‌شوند، گفت: امروزه نرم‌افزار‌های تعامل در امر آموزش و پرورش معجزه می‌کنند، البته معلمان نیز نقش و جایگاه خاص خود را دارند. معلم باید بداند که چگونه می‌تواند پیچیده‌ترین مسائل را به ساده‌ترین زبان ممکن بیان کند.

    عالمی درپایان، ساختن فیلم آموزشی و تدریس را امری ماورایی و الهی وهمسان عبادت دانست و گفت: قطعا تولید فیلم‌های آموزشی ما را از نیاز به دبیر بی‌نیاز نمی‌کند، هرچند که در روزگار فعلی، تصاویر به ذهن انسان شکل می‌دهند و انسان درمحاصره تصاویر است.

    به گزارش ایسنا، نمایش فیلم «آواز گنجشک‌های» مجید مجیدی پایان بخش مراسم افتتاحیه سی‌وهشتمین دوره جشنواره فیلم رشد بود.

    گفتنی است: نمایش فیلم‌های جشنواره رشد در سینما فلسطین و سالن‌های فرهنگسراهای اشراق، بهمن، سالن امام علی (ع) مناطق 5 و 15 و سالن‌های دانشگاه شهید رجایی و علامه طباطبایی تا 17 آبان ماه ادامه دارد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 6:01 am

    رضا ناجی و حکایت «آوازگنجشکها»: 50 سال است، مقابل دوربین کار می‌کنم.
    سه شنبه, 7 آبان 1387

    رضا ناجی و حکایت «آوازگنجشکها»: 50 سال است، مقابل دوربین کار می‌کنم. سینمای ایران را در دنیا با مجیدی می‌شناسن.

    رضا ناجی گفت: بعضی‌ها می‌گویند ناجی تحصیلات دانشگاهی ندارد؛ درحالی‌که من 50 سال است مقابل دوربین هستم و کار می کنم.این بازیگر که این روزها فیلم «آواز گنجشک‌ها» را در حال اکران دارد و تصاویرش با خرس نقره‌ای جشنواره فیلم برلین در سطح تهران خودنمایی می‌کند با حضور در ایسنا و در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران با اشاره به سوابق کار هنری‌اش اظهار داشت: شغل اصلی من مکانیک بود و از سال 41 در خدمت سربازی در ارتش برای امرارمعاش مکانیکی می‌کردم و به بازیگری هم عشق داشتم. سال 43 در پادگان ارومیه نمایشی به نام «غلام یحیی» نوشتم که هم کارگردانی و هم بازی کردم.وی ادامه داد: بعد از سربازی به تهران آمدم و در آموزشگاه‌ها تعلیم رانندگی می‌دادم و وقت‌های خالی هم به استودیوها می‌رفتم و نقش سیاه لشگر بازی می‌کردم. اما بعد از مدتی دیدم این خواسته من نیست و باید بازی کنم که سراغ عباس جوانمرد رفتم و دوره نمایش دیدم. سال 50 استخدام نیروی هوایی شدم و گروه تئاتر در اختیارم گذاشتند و هرسال 2 نمایش اجرا می‌کردم و بعد از تأسیس تلویزیون تبریز به آن‌جا رفتم.


    ناجی فیلم «فرار از جهنم» را اولین کار سینمایی‌اش عنوان کرد و اظهار داشت: سال 74 نقش سه‌دقیقه‌ای در تیتراژ این فیلم به کارگردانی شفیع آقا محمدیان داشتم تا اینکه در سال 75 با «بچه‌های آسمان» به سینمای ایران معرفی شدم. برای این فیلم مجیدی دنبال یک بازیگر آذری می‌گشت که بعد از تست‌گرفتن از 2500 نفر کسی را پیدا نکرده بود و حسن نجفی که مسوول دفتر انجمن سینمای جوانان تبریز بود 60 نفربه ایشان معرفی کردند که در نهایت من انتخاب شدم و در جشنواره 15 فجر هم دیپلم افتخار دریافت کردم و از آن به بعد یک‌به‌یک کار کردم.

    وی «تولد یک پروانه» مجتبی راعی ،«باران» و «بیدمجنون» مجید مجیدی و «پرنده باز کوچک »و «او» رهبر قنبری را از دیگر کارهایش برشمرد.

    این بازیگر با اشاره به حضورش در فیلم «آوازگنجشک‌ها» به ایسنا گفت: معمولا وقتی مجیدمجیدی کاری

    می‌نویسد به من حرف‌هایی می‌زند و برای این کار هم گفت فیلم‌نامه‌ای دارد که شخصیت کاراکترش مانند من است اما سنش به من نمی‌خورد ودنبال یک فرد 45 ساله می‌گشت و گفت اگر پیدا نکنم از تو استفاده می‌کنم و حتی چند نفر را هم خودم معرفی کردم.

    وی افزود: من عاشق کارهای مجیدی هستم و هرکاری بسازد اگر نباشم حسودی نمی‌کنم و آرزو می‌کنم، شخصی هم اگر پیدا می‌شود جنس خودش باشد و مجیدی کار خوبی ارایه دهد. برای این فیلم در حدود 9 ماه 3500 نفر تست دادند تا در نهایت بعد از عید نوروز مجیدی من را صدا کرد و به مزرعه پرورش شترمرغ رفتیم و تست گرفت.

    ناجی ادامه داد: تا آن‌زمان شترمرغ از نزدیک ندیده بودم و از کارگرهای افغانی آن‌جا اطلاعاتی از شترمرغ‌ها گرفتم. از من خواستند به شترمرغ‌ها غذا بدهم و لباس مخصوص پوشیدم و داخل رفتم و حدود 6 دقیقه فیلم گرفتند و همان شب به تهران آمدند و آن تصاویر را در سینما دیدند که فردایش قرارداد بستند و مقابل دوربین رفتم و خدا را شکر روسفید درآمدم.

    ناجی تصریح کرد: مجیدی می‌ترسید بیایم و نتوانم با شترمرغ‌ها ارتباط برقرار کنم و نتوانم موتورسواری کنم. 20 روز با شترمرغ‌ها فیلم‌برداری داشتیم که خیلی سخت بود و صحنه‌هایی داشتیم که از داخل هلی‌کوپتر فیلم‌برداری می‌شد که باد آن دو بار من را با موتور به زمین انداخت و خوشحالم که این سختی‌ها جواب داد و فیلم مورد توجه قرار گرفت. در واقع مردم جنس اصلی را دوست دارند و می خواهند بازیگر خودش باشد و ادای بازیگران را درنیاورد.

    ناجی درباره شیوه کار مجیدی با او گفت: مجیدی فیلمنامه نمی‌دهد. اول چهارچوب را می‌گوید و شخصیت را توضیح می‌دهد و هر روز سکانس موردنظر را می‌داد و بعد از تمرین فیلمبرداری می‌کردیم.

    این بازیگر که با این فیلم موفق به دریافت جایزه خرس نقره‌ای جشنواره برلین شد درباره آن اظهار داشت: قبل از جشنواره گفتم برای جایزه نمی‌روم و می‌روم آن‌جا را ببینم. قبلا آمریکا و ژاپن مرا برای «بچه‌های آسمان» دعوت کرده بودند، اما با توجه به اینکه در ارتش بودم نگذاشتند بروم و بعد از بازنشستگی «بید مجنون» را در فرانسه کار کردیم و برای برلین هم گفتم همه‌چیز مهیا است که برلین را هم ببینم، رفتم استقبال بسیارخوبی از فیلم شد و سرانجام هم قسمت شد و خرس را گرفتیم.

    این بازیگر خاطر نشان کرد: دوست داشتم وقتی از برلین برمی‌گردیم از مجیدی استقبال شود. او در سینمای ایران خیلی زحمت کشیده و مردم و مدیران باید به استقبالش می‌آمدند. در دنیا سینمای ایران را با مجیدی می‌شناسند و همه فیلم‌هایش بسیار مطرح شده است. اما به جز خانواده من وایشان و جواد نوروزبیگی کسی به استقبال نیامد. البته در تبریز استقبال بسیار خوبی از من شد و برایم سنگ تمام گذاشتند.

    وی این جایزه را در روند کاریش بی‌تاثیر دانست وگفت: سعی می‌کنم در سینما کارم را خوب انجام دهم که مردم باورشان شود. من نقش‌های خیلی متفاوتی کار کردم که هیچ‌کدام به هم شباهت نداشته و سعی می‌کنم کارکتری که نوشته می‌شود حرف‌های کارگردان را بگیرم مال خود کنم و در آن نوشته حل شوم تا مردم باور کنند و وقتی مردم باور کنند آن‌وقت خیلی خوشحال و راضی می‌شوم که یک کار درست انجام داده‌ام.

    ناجی درباره عضویتش در انجمن بازیگران اظهار داشت: من سال‌ها کار بدلکاری می‌کردم و صدمات زیادی هم دیدم که بعد از«بچه‌های آسمان» عضو انجمن بدلکاران شدم وبعد از جایزه برلین هم دعوتم کردند و ضمن تقدیر، عضو افتخاری انجمن بازیگران شدم که البته هنوز کارت نگرفتم.

    وی که کاندید دریافت جایزه بازیگری آسیاپاسفیک نیز شده است درباره آن گفت: هرکه جایزه ببرد به او تبریک می‌گویم، جشنواره‌های بین‌المللی مثل بعضی جشنواره‌های ما نیست که باندبازی شود و اکثر داوران از کشورهای دیگر انتخاب می‌شوند و انتخاب‌ها درست انجام می‌شود.

    ناجی درباره نقش‌هایی که دوست دارد بازی کند اظهار داشت: نقش شاعرها را خیلی دوست دارم و در فیلم طنزی که پیام‌دار باشد و لودگی نداشته باشد علاقمندم بازی کنم.

    وی با بیان اینکه خوب بودن نقش برایم در وهله اول اهمیت دارد گفت: دوست دارم فیلم‌نامه خوبی بازی کنم. دنبال مادیات هم نیستم و بگوییم جایزه برلین گرفتم و باید 50 میلیون دستمزد بگیرم، این‌گونه نیست و کار خوب باشد مفت هم کار می‌کنم. امسال «پای پیاده» را برای فریدون حسن پور بازی ‌کردم که سه نسل را نشان می‌دهد و خیلی خوشم آمد و هرچه نوشتند قبول کردم.

    این بازیگر با اظهار علاقه به بازی در آثار خارجی اظهار داشت: اگر کشوری از من بخواهد در چهارچوب جمهوری اسلامی قبول می‌کنم با وجود این‌که در اینجا زیاد تحویلم نمی‌گیرند و می‌گویند شهرستانی است اما کشورم را خیلی دوست دارم و در چهارچوب کشورمان دوست دارم همکاری ‌کنم.

    وی افزود: من به مردم دنیا تعلق دارم و استعدادی که خدا به من داده دیگر مال خودم نیستم و سعی می‌کنم کاری ارایه کنم که ملت دنیا از آن استفاده کنند. ما در ایران بهترین بازیگران را داریم که همه می‌توانند جهانی شوند.

    این بازیگر که در تبریز زندگی می کند با بیان اینکه در این شهر بسیار راحت هستم و همه او را می‌شناسند گفت: در تبریز بهترین جا زندگی می‌کنم و اگر بخواهم برای سکونت به تهران بیایم نمی‌توانم خانه مناسبی بگیرم در واقع به خاطر رفت و آمد زیادم دوست داشتم در تهران ساکن شوم که برایم میسر نیست.

    وی همچنین با انتقاد از وضعیت سینماهای تبریز گفت: «آواز گنجشک ها» در تبریز در حال اکران است، اما سینماهای خوبی نیست و کیفیت خوبی ندارد به خاطر همین زیاد استقبال نمی‌شود.

    ناجی که سه فرزند دارد با اشاره به اینکه هر سه فعالیت هنری دارند اظهار داشت: پسرم در تهران موسیقی کار می‌کند و گاهی در تبریز بازی هم می‌کند. دخترم دانشجوی معماری است و دختر بزرگم هم در تبریز موسیقی کار می‌کند به آ نها گفته‌ام که در ایران باید شغل داشت و نمی‌توان از هنر نان درآورد.

    این بازیگر در پیان سخنانش با تقدیر از کسانی که برایش زحمت کشیده‌اند گفت: همیشه گفته‌ام شاگرد عباس جوانمرد و ابراهیم‌ آبادی بودم و استاد سوم من مجید مجیدی است که من را که یک بازیگر شهرستانی بودم کشف کرد و به سینمای ایران و دنیا معرفی کرد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 6:01 am

    واکنش مجیدی به دیدار سینماگران با رئیس‌جمهور
    دوشنبه, 6 آبان 1387

    خبرگزاری فارس: «مجید مجیدی» در نشست فیلم «آواز گنجشک‌ها» در کوی دانشگاه، نسبت به دیدار سینماگران با رئیس‌جمهور، انگ‌هایی که به او می‌چسبانند و برخی بداخلاقی‌های سیاسی، اجتماعی و مطبوعاتی واکنش نشان داد.

    به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، روز گذشته جلسه نقد و بررسی فیلم «آواز گنجشک‌ها» با حضور مجید مجیدی (کارگردان)، مهران کاشانی (فیلمنامه نویس) و علی معلم (منتقد) در کوی دانشگاه برگزار شد.
    بنابراین گزارش، مجید مجیدی با اشاره به دیدار گروهی از سینماگران با رئیس جمهور، اظهار داشت: مثل این که کسانی که از سینماگران برای این دیدار دعوت کرده‌اند، خواب‌نما شده‌اند، چون اگر سینما برای آنان مهم است، چرا پس از سه سال و نیم که از عمر دولت می‌گذرد این کار را کرده‌اند و اگر سینما برایشان مهم نبوده چرا اصلا سینماگران را دعوت کردند؟


    وی افزود: با چنین شرایطی آدم احساس می‌کند که بازیچه شده و شأن و منزلت خود را از دست داده است.
    این کارگردان به دیدار سینماگران با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: دو سال پیش، جمعی از سینماگران با مقام معظم رهبری دیدار داشتند. در این جلسه سخنان کلیدی زده شد و حرف های ایشان به سینما هویت جدیدی داد و رهبری گفتند کلید توسعه کشور در دست سینماگران است ولی در این مدت حتی کلید انباری را هم به ما ندادند.
    کارگردان «آواز گنجشک‌ها» سخنان مقام معظم رهبری را بستر مناسبی برای فعالیت سینماگران دانست و گفت: سخنان رهبری، بستر مناسبی فراهم کرد و فضای خوبی به وجود آورد. آن هم در شرایطی که هجمه‌های فراوانی از سوی جناح‌های مختلف متوجه سینما بود، ولی آیا دولت نباید از این فرصت استفاده می‌کرد؟
    مجیدی ضمن بیان این مطلب که در نشستی که در شیراز داشته، از او پرسیدند که آیا می‌خواهد فیلمی در مورد دولت بسازد؟، گفت: وقتی این سؤال را شنیدم بسیار دگرگون شدم. آیا انتشار این خبر یک گروگان‌گیری و قرار دادن یک فیلمساز در یک عمل انجام شده نیست؟ شأن هنرمند بسیار بالاتر از این است که برای رئیس جمهورها و دولت‌ها فیلم بسازد. من به شأن مردمی رئیس‌جمهور احترام می‌گذارم ولی معتقدم که رئیس‌جمهورها می‌آیند و می‌روند ولی هنرمندان و اثرشان جاویدان است.
    مجیدی از دانشجویان خواست تا از هیجانات کاذب بپرهیزد و همگام با اصول و مبانی انقلاب و اسلام حرکت کند.
    وی در ادامه افزود: بیشترین هدف من در فیلم «آواز گنجشک‌ها» که کمتر مورد توجه منتقدین قرار گرفت، این بود که نسبت به سقوط اخلاقی جامعه هشدار بدهد. آیا سقوط اخلاقی یک جامعه دردناک نیست و نباید دلمان بلرزد که جامعه‌مان به کدام سمت حرکت می‌کند؟
    مجیدی از برخی بداخلاقی‌های سیاسی، اجتماعی و مطبوعاتی انتقاد کرد و گفت: ما در شرایط سخت و طاقت‌فرسایی قرار داریم و به جای اینکه آثار یک هنرمند نقد شود خود هنرمند نقد می‌شود.
    وی در پاسخ به این سؤال که آیا او یک هنرمند دولتی است، گفت: شما چه چیزهایی را از من جمع کرده‌اید و چه اتفاقی افتاده است که می‌گویید مجیدی فیلمسازی دولتی است؟ این سوال از جمله بداخلاقی‌هایی است که روح انسان را مکدر می‌کند. بعضی وقت‌ها با توجه به این بداخلاقی‌ها، فکر می‌کنم که باید سینما را رها کنم.
    مجیدی افزود: این اخلاق بسیار بدی است که به همین راحتی به یک فیلمساز انگ بزنند. ما به راحتی سرمایه‌های ملی‌مان را یک شبه حذف می‌کنیم و متأسفانه اینگونه اخلاق ها در ما بسیار طبیعی شده است.
    علی معلم، منتقد، نیز در ادامه این نشست از سینمای مجیدی سخن گفت.
    او با اشاره به اینکه مجیدی فیلمسازی است که از سوی دو جریان مورد انتقاد قرار می‌گیرد، افزود: یک جریان که می‌گوید مجیدی فیلمسازی دولتی است و می‌خواهد ارزش‌هایی را به صورت کپسوله به مخاطب عرضه کند. از سوی دیگر جریانی که معتقد به سخن گفتن مستقیم از ارزش‌ها هستند و معتقدند که مجیدی جزو جریان‌های جهانی و خودباخته غرب است.
    این منتقد سینما با اشاره به پروژه‌هایی که با پول رسمی و نظریه رسمی ساخته می‌شوند، افزود: این پروژه‌ها اغلب تأثیر معکوسی روی مخاطب دارند مثل همین سریال «حضرت یوسف» که زیباترین داستان قرآن را به سخیف‌ترین شکل ممکن به تصویر کشیده است.
    معلم گفت: مجیدی فیلمسازی است که در آثارش دغدغه‌ها و مؤلفه‌های مشترکی دارد که از «بدوک» تا «آواز گنجشک‌ها» قابل مشاهده است. این تجربیات همراه با قابلیت‌های متنوعی به مخاطب عرضه شده است.
    وی افزود: یکی از این قابلیت‌ها استفاده درست از دستور زبان و گرامر سینما در ارتباط با مخاطب است.
    داریوش مهرجویی، عباس کیارستمی و مجید مجیدی فیلمسازانی هستند که با مدیوم سینما با مخاطبین جهانی ارتباط برقرار می‌کنند.
    مهران کاشانی فیلمنامه‌نویس «آواز گنجشک‌ها» نیز در این نشست ضمن بیان این مطلب که دانشجویان زیرک‌ترین و هوشمندترین اقشار جامعه هستند گفت: من همیشه حضور در محافل دانشگاهی را به دیگر محافل ترجیح می‌دهم.
    وی افزود: کریم استعاره آدمی است که وارد شهر می‌شود و هویت خود را از دست می‌دهد. «آواز گنجشک‌ها» دعوتی به بازگشت به خویشتن است نه به سنت‌ها.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 5 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun السبت فبراير 27, 2010 6:02 am

    سینمای معناگرا سم مهلکی است که به‌‌ خورد مخاطب داده می‌شود
    دوشنبه, 6 آبان 1387

    خبرگزاری فارس: کارگردان فیلم آواز گنجشک‌ها گفت: سینمایی که امروز تحت عنوان سینمای معناگرا ارائه می‌شود، سم مهلکی است که به‌خورد مخاطب داده می‌شود. به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، مجید مجیدی بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران در شیراز افزود: معتقدم اصل این سینما درست، اما راهکارها غلط بوده است.
    این کارگردان سینمای ایران تصویر ارائه شده از سینمای معناگرا را تصویری غلط و خطرناک دانست و گفت: آفتی با عنوان سینمای دینی دامن‌گیر سینما شده و متأسفانه به تلویزیون هم راه‌ پیدا کرده است.
    مجیدی ادامه داد: برداشتی که از سینمای دینی می‌شود این است که در این نوع سینما شاهد فرشته، عزرائیل یا معجزه باشیم، مسائل عجیب و غریبی که حتماً باید ماورایی باشد در حالی که دین در زندگی کاملاً جاری و ساری است.


    کارگردان فیلم رنگ‌خدا گفت: ساخت چنین فیلم‌هایی توسط فیلمسازان جوان و تحت عنوان سینمای معناگرا را ناشی از تصورات غلط دانست و خاطرنشان کرد: پیامبران الهی معجزات زیادی داشتند اما معجزه پیامبر ما قرآن است، او نه کوری را شفا می‌دهد نه مرده‌ای را زنده می‌کند و نه دست به معجزه دیگری می‌زند، معجزه او کتابی است که آن را برای همه بشریت از آغاز خلقت تا انتهای آن آورده است.
    مجیدی با بیان اینکه همه آموزه‌های فردی و اجتماعی در قرآن وجود دارد، ‌گفت: چیزی در قرآن و‌جود دارد که به انسان بسیار نزدیک است و ارتباطی عاطفی با او برقرار می‌کند، همچنان‌که بارها در قرآن انفاق و دستگیری از دیگران به عنوان یکی از مبانی اصلی دین ما توصیه شده است، چرا این انفاق در فیلم‌های ما نشان داده نمی‌شود.
    کارگردان بید مجنون با انتقاد از سریال‌های تلوزیونی خصوصا سریال‌های معناگرا، برخی از موضوعات طرح شده در این سریال‌ها را خرافه دانست و گفت: محبت کردن جوهره اصلی دین اسلام به‌شمار می‌رود اما این روزها با عنوان موضوعات اجتماعی، بداخلاقی‌ترین موضوعات را نمایش می‌دهند، آثاری که در آن آثار خشونت فراوان است.
    مجیدی در بیان علت انتخاب نام آواز گنجشک‌ها، با بیان اینکه یک پارادوکس در این عنوان وجود دارد، گفت: اصلاً گنجشک آواز ندارد اما سادگی و طراوت دارد، مظهر پاکترین پرنده است، مثلا وقتی می‌گوییم دلش مثل گنجشک می‌ماند، این برای من جذاب و قشنگ بود.
    کارگردان آواز گنجشک‌ها اضافه کرد: درون و باطن «کریم» به‌عنوان شخصیت اصلی فیلم، بسیار زیبا است، اگرچه چهره زیبایی ندارد، اما دریا دل است، کسی به چهره او نگاه نمی‌کند، آواز گنجشک‌ها تجلی همه آدم‌هایی است که مناعت طبع دارند.
    این کارگردان سینمای ایران در پاسخ به سئوالی در خصوص ساخت فیلم از سفرهای استانی رئیس‌جمهوری گفت: شان هنر بالاتر از آن است که به هنرمند اجازه ورود به مباحث انتخاباتی و ساخت فیلم‌های تبلیغاتی را بدهد.
    مجیدی خاطرنشان کرد: برخی بداخلاقی‌ها در جامعه به چنین شایعاتی دامن می‌زند،‌ تبدیل شدن یک فیلمساز به تریبونی برای تبلیغ یک جناح سیاسی را به هیچ عنوان قبول ندارم.
    مجیدی با بیان اینکه با شکافتن هر موضوع و پدیده اجتماعی به عوامل سیاسی خواهیم رسید، گفت: به‌نظر من آبشخور فکری هنرمند نباید تفکر حاکم بر یک جناح سیاسی باشد، رئیس‌جمهورها و رجل سیاسی می‌آیند و می‌روند، هنر و هنرمند می‌ماند، بنابراین شان هنر بالاتر از رئیس‌جمهوری است.
    این کارگردان سینمای کشورمان در خصوص مطالب طرح شده توسط شمقدری و ساخت فیلم از سفرهای استانی گفت: گفته بودم این چه نوع حکومت‌داری است که برای تبلیغ خودمان از شان و کرامت انسان‌ها استفاده کنیم.
    مجیدی با اشاره به فیلمی از سفرهای استانی رئیس‌جمهوری که در آن پیرزنی رئیس‌جمهوری را دعا می‌کرد،‌ افزود: به نظر من داشتن خانه جزو حقوق اولیه هر انسانی است و نباید کرامت انسان‌ها را در مقابل دوربین اینگونه شکست و به حراج گذاشت.
    وی با بیان اینکه احتمالا شمقدری از صحبت‌های او اینگونه برداشت کرده که خواهان ساخت فیلم از سفرهای استانی هستم، گفت: معتقدم این نوع فیلمسازی ریاکاری است، شأن رئیس‌جمهوری اجل از این حرف‌ها است که پیرزنی را در بدترین موقعیت ممکن به‌تصویر بکشیم.
    این فیلمساز با بیان اینکه هیچ‌گاه نرد‌بان و پله گروه‌های سیاسی نخواهد شد، جریان ابراز ارادت خود نسبت به خاتمی را مقوله‌ای‌ فرهنگی و شخصی ارزیابی و تصریح کرد: این مسئله ارتباطی به مسائل سیاسی نداشت، در طول هشت سال دولت آقای خاتمی، حتی یک چای هم با او نخورده‌ام اما بعد از آن دوران بارها ایشان را دیده و صحبتم در مورد خاتمی هم کاملا شخصی و راجع‌ به شخص ایشان و ارتباطی با مواضع سیاسی نداشت.
    مجیدی با تاکید بر اینکه امروز در خصوص آینده فیلم‌سازی خود حرفی نخواهم زد، گفت: مانیفست تمام آثار من حتی فیلمی مثل بید مجنون که در راستای وجه معرفتی درونی انسان است، در آواز گنجشک‌ها وجود دارد.

      اكنون الجمعة مايو 17, 2024 12:38 am ميباشد