gallerybanoo

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

دل خواسته ها


3 مشترك

    مجيد مجيدي

    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الأربعاء فبراير 24, 2010 6:38 am

    پدر

    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage


    کارگردان: مجید مجیدی

    فیلم نامه نویس: مجید مجیدی، سید مهدی شجاعی

    مدیر فیلم برداری: محسن ذوالانوار

    صدا: یدالله نجفی

    طراح صحنه: بهزاد کزازی

    عکس: بابک برزویه

    جلوه های ویژه: محسن روزبهانی، علی قرابی، فرشید علی خانی

    تدوین گر: حسن حسندوست

    موسیقی: محمد رضا علیقلی

    طراح گریم: محسن موسوی، نازی حشمتی

    بازیگران: حسن صادقی، محمد کاسبی، پریوش نظریه، حسین عابدی

    تهیه کننده: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

    محصول: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

    سال ساخت: 1374

    زمان: 96 دقیقه

    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage

    خلاصه داستان:

    مهر الله، نوجوانی که پس از مرگ پدرش برای امرار معاش خود و مادر و خواهران خردسالش در بندر کار می کند، با گرفتن نیمی از دستمزد به روستای زادگاهش بر می گردد. لطیف، دوست نوجوان مهرالله، به او خبر ازدواج مجدد مادرش را با یک ژاندارم می دهد و همین نکته باعث می شود مهرالله نزد خانواده اش باز نگردد. او که نظر خوشی نسبت به حضور ژاندارم ندارد، به کمک لطیف، خانه قدیمی شان را باز سازی می کند و خواهرانش را می رباید و به آنجا می آورد. اما ژاندارم نزد آنها می آید و لطیف از ترسش جای اختفای بچه ها را لو می دهد. مهرالله بیمار می شود و ژاندارم او را نزد خانواده اش می برد و چند روزی با مادر و خواهرانش تنهایش می گذارد.

    هنگام بازگشت ژاندارم، مهرالله که بهبود یافته سلاح او را شبانه می رباید و با لطیف به بندر می رود. ژاندارم نیز که از این واقعه به شدت خشمگین شده با موتورش برای یافتن آنها به بندر میرود و پس از جستجو در بندر، پیدایشان می کند. لطیف به روستایش برگردانده می شود، اما ژاندارم به دست مهرالله دستبند می زند تا با خود به روستا برش گرداند. بین یک جاده خاکی، میان کویر، موتور ژاندارم خراب می شود و مهر الله و او سرگردان می مانند. حال ژاندارم از بی آبی رو به وخامت می گذارد، اما مهرالله با یافتن برکه ای در دل صحرا، او را به آب می رساند.


    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الأربعاء فبراير 24, 2010 6:51 am

    تقدیر براي او خوب بود


    سینمای‌ايران- حسين ذوقي:
    مجيد مجيدي از آن دسته كارگرداناني است كه بيشترين جوايز بين‌المللي را كسب كرده است.

    مجيدي كارگردان 47ساله ايراني همزمان با پيروزي انقلاب ايران با دغدغه تئاتر وارد دانشكده هنرهاي دراماتيك شد ولي سرنوشت، برگ ديگري براي او رقم زد؛ مرد جواني، او را ديد و طرح دوستي ريخته شد. او با همان واسطه به حوزه هنري رفت و بازيگر فيلم‌هاي همان جوان شد. آن جوان محسن مخملباف بود و مجيد مجيدي، شد بازيگر ثابت فيلم‌هاي اوليه او. با يكي از همان فيلم‌ها بود كه مجيدي شهرت گرفت. فيلم، «بايكوت» نام گرفت و مجيدي، نقش اول فيلم را بازي كرد. فيلمي كه بنا به حال‌و‌هواي دورانش، رنگ و بويي سياسي داشت. حال و هواي مجيدي هم همين بود. در چند فيلم ديگري هم كه بازي كرد (مثل «ترور») نقش آدم‌هاي سياسي را داشت.

    نخستين محصول سينمايي حوزه هنري، فيلم كوتاهي بود به نام «انفجار» كه با يك دوربين 16ميلي‌متري ساخته شد و مجيدي، سازنده آن بود. پس از آن ولي محسن مخملباف كارگردان شد و مجيد مجيدي بازيگر و اين داستان تا پايان دهه60 ادامه داشت. با آغاز دهه70 مجيد مجيدي هم شروع به ساخت فيلم‌هاي تازه‌اي كرد و «بدوك» نخستين گام تازه او بود. «بدوك» با اقبال مخاطبان مواجه شد و توانست به بخش مسابقه جشنواره فيلم «كن» راه يابد تا مجيدي، جشنواره‌هاي بين‌المللي را از مطرح‌ترين آنها آغاز كند. با اين‌كه فيلم در آن سال جايزه‌اي دريافت نكرد اما باعث شد نام مجيدي به عنوان يكي از كارگردانان مطرح ايراني شناخته شود؛ آن هم در سال‌هايي كه به‌تدريج نگاه سينماگران جهان به ايران معطوف شده بود.

    پس از «بدوك» او «پدر» را ساخت كه در جشنواره فجر با اقبال مواجه شد و جوايز متعددي گرفت. ديگر نام مجيدي به عنوان كارگرداني مطرح و صاحب سبك پذيرفته شده بود.
    فيلم‌هاي بعدي او بدون دغدغه راهي جشنواره‌هاي رنگ به رنگ خارجي شد.
    سرانجام «بچه‌هاي آسمان» او به عنوان نخستين فيلم ايراني در تاريخ سينما توانست خود را ميان 5كانديداي فيلم غيرانگليسي‌زبان در آكادمي اسكار مطرح كند.
    اين روزها قرار است مجيد مجيدي فيلمي با موضوعيت ميزباني المپيك و درباره پكن بسازد. او كودكان چين را محور فيلم خود ساخته و مي‌خواهد سنت، تاريخ، فرهنگ، مدنيت و شهر مدرن پكن را به جهان معرفي كند.

    حالا در روزهاي اخير، 16فيلم بلند و كوتاه سينمايي «مجيد مجيدي» در قالب بزرگداشتي در موزه هنرهاي معاصر تهران به نمايش درآمده است تا او چهره‌اي شود براي مخاطبان صفحه آدم‌ها.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الأربعاء فبراير 24, 2010 6:54 am

    به بهانه 28 فروردین ماه سالروز تولد مجید مجیدی
    از«بدوک» تا «بید مجنون»
    تهران- ایسکانیوز: مجید مجیدی متولد 1338 تهران از فیلم سازانی است که کار خود را در سینما با فیلم«توجیه» (1361 به عنوان بازیگر) شروع کرد، سپس در فیلم استعاذه نقش داشت. او تا سال 70 حدوداً در 10 فیلم سینمایی بازی کرد و سپس به اولین فیلم بلند خود به نام «بدوک» رسید.



    به گزارش روز دوشنبه گروه علمی فرهنگی ایسکانیوز «بدوک» قصه خانواده ای است در سیستان و بلوچستان که به خاطر خشکسالی روستایشان، همه اهالی، ولایت را ترک می کنند و فقط حیدر با پسرش جعفر و دخترش جمال در روستا می مانند. حیدر به خاطر ریزش چاه آب می میرد و جعفر و جمال راهی شهر می شوند. در راه، راننده آن ها را می رباید و جعفر را به عبدالله که قاچاقچی اسلحه است می فروشد و جمال را به یک دلال پاکستانی. در ادامه این فیلم، جعفر به دنبال خواهرش می گردد.
    روایت اصلی مجیدی و دغدغه آشکار او بیان مشکلات و رنجهای افرادی است که زیستن آن ها با مشقت همراه است و برای ماندن، باید از جانشان مایه بگذارند. از این فیلم به بعد، رگه های معنویت و ایمان و قدرتی فراتر از توان انسانی در فیلمهای مجیدی ریشه می دواند. در فیلم "پدر" که در سال 1374 ساخته می شود، قصه شکل کودکانه ای به خود می گیرد. به این معنا که دغدغه های کودکان به طور مشخص تری در این فیلم خود را نشان می دهد. "مهرالله" نقش کودک خانواده، دربندر کار می کند و وقتی به شهرش بازمی گردد متوجه می شود مادرش با یک ژاندارم ازدواج کرده است. او سر مخالفت با ژاندارم می گذارد و با ترمیم خانه پدری، خواهرانش را می رباید. ژاندارم پس از این موضوع چند روزی "مهرالله" و مادرش را تنها می گذارد تا آنها به لحاظ روانی آمادگی زندگی دوباره باهم را پیداکنند و سپس به یک زیستن مشترک می رسند.
    در این فیلم است که منتقدان سینمایی ایران، مجید مجیدی را به عنوان کسی که دغدغه ی ساختن فیلم با محوریت قرار دادن کودک دارد به رسمیت می شناسند.
    مجید مجیدی در این فیلم توانست شکلی دیگر از توانمندی های خود را به منصه ظهور بگذارد. شاید یکی ازمشخصه هایی که در فیلم مجیدی به آن توجه کرده اند، عنصر آب است که در این فیلم نیز در انتها "مهرالله "خودش را در آب می اندازد. وانگار این طور وارد زندگی تازه ای می شود.
    "بچه های آسمان" دیگر فیلم مجیدی است که در سال1375 ساخته شد.
    "بچه های آسمان" باز دغدغه های مجیدی است برای زیستن. علی و خواهرش زهرا در خانواده ای فقیر زندگی می کنند . علی کفش خواهرش زهرا را در مسیر بازگشت از کفاشی گم می کند و به دلیل این که توان خرید کفش دوباره وجود ندارد او و خواهرش که در دو شیفت متفاوت به مدرسه می روند از یک جفت کفش مشترک استفاده می کنند که متعلق به علی است.
    این مساله در فیلم بسیار تاثیرگذار و دردناک است.
    علی به خاطر زهرا، خواهرش، در مسابقه دو ومیدانی شرکت می کند تا جایزه دوم این مسابقه که کفش کتانی است نصیب او شده و به خواهرش هدیه دهد.
    سراسر فیلم درگیری و نگاه مجیدی است به لایه های آشکار و پنهان جامعه و کودکانی که در این لایه و طبقات اجتماعی زندگی می کنند.
    در این فیلم هم پسر، پس از دویدن بسیار پاهایش را در حوض می گذارد ماهی قرمز های حوض دور پاهایش می گردند و او از این کار احساس رضایت می کند.
    در فیلم «رنگ خدا» محمد، کودک نابینایی است که در یک مجتمع شبانه روزی زندگی می کند. با فرا رسیدن تعطیلات، او به آغوش خانواده اش باز می گردد. او به مادر بزرگش بسیار وابسته است و چون مادر ندارد، پدرش سعی می کند مادربزرگ را قانع کند که برای سر و سامان دادن به زندگی، ازدواج مجدد کند و ...
    در این فیلم نگاه جستجوگر مجیدی را برای پیدا کردن موضوعات بکر و تازه شاهد هستیم، نگاهی که او را از «بدوک» به اینجا کشانده بود. او در سال 1377 که رنگ خدا را ساخت، دیگر یک فیلم ساز شناخته شده و صاحب نام بود و با این فیلم توانست نگاه منتقدان سینمایی ایران را بیش از پیش به خود جلب کند. نگاه مجیدی کماکان مستقیم به کودکان وابسته بود و می کوشید فضاهایی را به تصویر بکشد که در آن ها همه چیز حول محور دغدغه های کودکان و نوجوانان است.
    فیلم دیگر مجید مجیدی که در سال 1379 ساخته شد، «باران» بود. فضای فیلم باران اگر چه شبیه فضاهایی بود که از مجیدی می شناختیم و جنس نگاهش به هستی و پیرامونش همان بود که دیده بودیم اما در این فیلم از عشقی حرف زده شده بود که بسیار تاثیرگذار و حسی بود. این عشق در ایجاد حس دراماتیک فیلم و روایت دلدادگی ای که در فیلم وجود داشت موثر بود.
    دختر یکی از افغانی هایی که در یک ساختمان کار می کرد، به جای پدر که کمرش آسیب دیده، وارد کار می شود، بدون اینکه کسی بداند او دختر است، اما در فصل های میانی، یکی از کارگران ایرانی متوجه این قضیه شده و دلداده او می شود. این دلدادگی آن قدر ادامه می یابد که پسر از کار دست برداشته و به دنبال دختر که دیگر در ساختمان کار نمی کند، می رود ...
    این قصه در فضایی متفاوت اتفاق می افتد. مجیدی این بار عشقی را دست مایه کار خود قرار می دهد که بین دو جوان اتفاق می افتد. همان جوان هایی که کودکی شان با فقر گذشته و خود او این فقر را در «بدوک»، «پدر» و «بچه های آسمان» ترسیم کرده است.
    آخرین ساخته مجید مجیدی، «بید مجنون» بود. مردی نابینا که بینا می شود و این چشم بصیرت! دیری نمی پاید.
    این فضا اگر چه در ابتدا کاملاً ساده و روایتی مستقیم می نماید اما در عمق خود پیام های متعددی دارد. آدم هایی که پس از نعمت موقعیت های خود را فراموش می کنند و ...
    مجید مجیدی این روزها دیگر فیلم سازی است که دیدگاهش برای همه شناخته شده است.
    تولد 48 سالگی مجید مجیدی را به سینمای ایران و کودکانی که روزگاری اشک چشم هایشان را ترسیم کرد تبریک می گوییم
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الأربعاء فبراير 24, 2010 7:21 am

    حميد اكرمي


    سينمايي به نام سينماي مجيدي



    سال‌ها در گذر بود و نوجوانان اهل ذوق و علاقه‌مندان به هنر در تلاش بودند تا باب تازه‌اي را بگشايند و راهي متفاوت در پيش گيرند. تازه انقلاب شده بود و روحيه انقلابي نوجوانان و جوانان پر تلاش بود كه عطش‌وار به دنبال تحول مي‌گشتند و بر همين باور عاشقانه پاي در سراي هنري نهادند كه از پيش هم به آن دلبستگي داشتند. حوزه انديشه و هنر ردپايي از گرايش اوليه و ورود و حضور اين واله‌هاي دل‌سپرده دارد و از آن پس با تاسيس سازمان تبليغات اسلامي، حوزه هنري اين سازمان متولي امور هنر اسلامي جامعه‌اي گرديد كه هنر در آن متوقف شده بود. خاصه در بخش سينما و تئاتر كه ركود كاملاً خودنمايي مي‌كرد و سرانجام با ساخت اولين كارها توسط محسن مخملباف نخبه اين گروه مستعد با عنوان‌هاي توبه نصوح، استعاذه و 000 بارقه‌هايي از عشق به سينماي ديني و يا به عبارتي معناگرا در حوزه هنري متجلي گرديد.



    ياران اوليه اين قافله مجيد مجيدي، محمد كاسبي، سعيد كشن‌فلاح، جعفر دهقان، تاجبخش فنائيان و000 به اشتياق تكامل هنر ديني، پرانرژي به پيش مي‌تاختند و مجيد مجيدي تنگاتنگ در كنار مخملباف با او همراه بود تا اينكه فيلم بايكوت و شخصيت پردرخشش مجيدي در نقش اصلي فيلم000 و از آن پس تمركز به نوشتن و ساختن و در نهايت هم «بدوك» كه كاري سخت و پرماجرا بود و اگرچه در آن مقطع زماني مجيدي در رابطه با كار با حوزه درگيري‌هايي داشت اما سرانجام با همت و قوت كار را به پايان رساند كه بسيار هم مورد توجه بود. يادم نمي‌رود آن روز وقتي با اشتياق از يك سوژه بسيار جالب و دردانگيز به نام بدوك سخن مي‌گفت و بحث لايه‌هاي پنهانش. اكنون قابليت‌هاي مجيدي در ميان اهالي هنر به او وجهه‌اي جهاني داده است. اكنون جايگاهي كه او بر آن تكيه دارد، پشت به دامنه‌اي نهاده كه نگاهش پدر، تبلورش باران و وسعتش رنگ خدا خواهد بود و اگر باز وسواس ژرف‌تر پيشه كند، ريشه‌ها در انديشه‌هاي زيرين باز خواهد ماند.

    صحنه‌هاي بديعي چون بوسه ماهي بر پاي آبله كودكي فداكار در درون حوض ‌آب، انتظار براي لرزش پنجه‌هاي كودكي نابينا در آغوش پدر براي اطمينان از حيات دوباره او، به جاي ماندن لنگه كفش دختري افغان در ميان بارش باران و در حضور معشوق بي‌تابش و... ده‌ها صحنه اثرگذار ديگر، هديه مجيد مجيدي به سينماي ايران است.

    صحنه‌هايي ماندگار كه از ذهني لطيف و متفاوت سرچشمه مي‌گيرد. تا نزديك به ‌پايان دهه شصت كه سينماي ايران بي‌ستاره بود مجيدي نماينده خاصي در بازيگري سينماي ايران محسوب مي‌شد، بازيگري كه براي حضورش حريم و جايگاه ويژه‌اي تعريف شده بود، بازيگر نماينده سينماي اسلامي و انقلابي. اين تصور كه هنرمندان فراواني كه با جنبش انقلابي آغازين حوزه هنري پايگاه يافته بودند در پايان دهه شصت هيچكدام آدم‌هاي پيش از آن نيستند، در آن برهه درباره مجيدي صدق نمي‌كرد. حتي مجيدي با يكي از كارگردانان اصلي اين جنبش كه خود در آغاز ايفاگر نقشهاي اصلي آثارش بود بابت انديشه‌هاي تازه‌اش به چالش افتاد. آدمهاي اين جنبش برخي مثل محسن مخملباف سرنوشت پرفراز و فرودي يافتند. برخي در جرگه هنرمندان ميانمايه قرارگرفتند و از عرصه به آرامي حذف شدند و كساني مثل محمدرضا هنرمند و رسول ملاقلي‌پور همچنان براي ارتقاء جايگاهشان تلاش مي‌كنند. اما اين تصور كه در آن ميان مجيد مجيدي ناگهان يك پديده شود، آنهم در عرصه‌اي متفاوت از فعاليت اصلي خود براي هيچكس قابل انتظار نبود. قابل باور نبود كه اولين نامزدي اسكار سينماي ايران را مجيدي رقم بزند. حتي قابل تصور نبود كه فيلمهاي كوتاه مجيدي و در پي آن «بدوك» و «پدر» منجر به فيلمي همچون «بچه‌هاي آسمان»، «رنگ خدا» و «باران» شود.

    سينماي مجيدي تعريف ديگري را در ارائه تصوير از معنا و معنويت رقم زد. تصويري كه بنظر مي‌رسيد لااقل سالها يا در اختيار آثار ساده و متعارفي همچون توبه نصوح و استعاذه مخملباف باقي خواهد ماند و يا در نهايت به دنياي فلسفي و پيچيده فيلمهايي همچون «نار و ني» سعيد ابراهيمي‌فر و «هبوط» محمدرضا معتمدي گام خواهد نهاد.

    جهاني كه مجيدي بر روي سينماي معناگراي ايران گشود ويژگي منحصر به فرد خود را داشت. بينش او از ساده‌انگاري ارائه كلي مفاهيم در قالب پند و اندرز و طرح صريح نتايج اعمال انساني در اين جهان و آن جهان بدور بود، با ارائه مفاهيم عميق فلسفي و عرفاني در قالب گذر انسان از مراحل سلوك عارفانه و استدلال عاقلانه نيز ميانه‌اي نداشت.

    مجيدي به عرضه معنا و احساس معنوي در زندگي روزمره آدمها پرداخت بي‌آنكه تلاش او در جهت پرداخت و عرضه انديشه‌اش، سرنوشت‌هاي عجيب و غريب ديالوگهاي اخلاقگرا، نصيحت‌گونه و فقيهانه پديد آورد.

    گرچه در فيلمهاي مجيدي همچون «خدا مي‌آيد» مي‌شد ردي از آثار ارزشمند او «رنگ خدا» و «بچه‌هاي آسمان» را يافت اما «بدوك» و پس از آن «پدر» به لحاظ ساختار و محتوا مسير ديگري را نشان مي‌دادند. دغدغه‌هاي اجتماعي پررنگ در بدوك و پدر اين ذهنيت را براي مخاطب آثار او فراهم مي‌آورد كه مجيدي گام در ژانر سينماي اجتماعي گذاشته است و در اين مسير سعي دارد از سوژه‌هايي جسورانه و نامتعارف بهره بگيرد. «پدر« به نسبت «بدوك» پيشرفتي براي مجيدي محسوب نمي‌شد، اما فيلم «بچه‌هاي آسمان» اثري بود كه به ناگاه اولين جلوه‌هاي سينماي ويژه او را بروز داد. اين فيلم مانند تمامي آثار پيشين او به زندگي كودكان و نوجوانان مي‌پرداخت و حتي مي‌شد جلوه‌هاي روشني از آثار پيشين او مانند فقر و معضلات اجتماعي را در آن يافت اما اين بار همه چيز براي يك پايان متفاوت طراحي شده بود يك پايان متافيزيك كه در كمال واقعگرايي ارتباط ملموس و زيبايي را بين انسان و فراطبيعت نمايان مي‌ساخت. اين پايان آغازي بود براي آثار ماندگار او «رنگ خدا« و «باران». «رنگ خدا» كمال دريافت مجيدي از پيوستگي ساختار و محتوا در سينماي اوست. در نقطه مقابل بينايي پسربچه فيلم رنگ خدا جان و طبيعت جهاني بسيار پرمعنا، زيبا و هوس‌انگيز جلوه مي‌كند. و مجيدي به زيبايي راهكار دريافت اين نابينا از آن را در پروسه‌اي هنرمندانه به نمايش مي‌گذارد به شكلي كه مخاطب در صحنه‌هاي پاياني فيلم احساس مي‌كند كه در دريافت جلوه‌هاي اين زيبايي و كمال طبيعت از پسربچه نابيناي فيلم جا مانده است. استفاده هنرمندانه از صدا و رنگ و كشف و ارائه امكانات و ظرافت‌هاي بازي هنرمندانه پسربچه نابيناي در كنار فيلمنامه موثر و هارموني مناسب تصاوير و توانسته است ماندگارترين اثر مجيدي را رقم بزند.

    «رنگ خدا» نتيجه ثمربخش تلاشي است كه بسياري از كارگردانان ايراني دردهه شصت براي درك سينماي تاركوفسكي و پاراجانف و ارائه سينمايي به آن ميزان معنوي و معناگرا به كار برده بودند و عملاً بي‌نتيجه مانده بود با اين تفاوت كه «رنگ خدا» عناصر و ساختار ويژه و ايراني خود را نيز به جهان عرضه نمود.

    دغدغه‌هاي اجتماعي مجيدي و دريافت‌هاي تازه او از سينما بار ديگر او را به طرح سوژه‌اي اجتماعي سوق داد. اگر فقر و اختلاف طبقاتي در رنگ خدا كاملاً در پس زمينه فيلم محو شده بود و اثرمنديش در تركيب با ديگر عناصر جلوه‌گر مي شد اما بار ديگر در «باران» اين بعد از تمركز مجيدي خود را نمايان ساخت، باران تلاش داشت تا با اشاره به فطرت عاطفي و عاشقانه انسان بستري فراهم آورد تا دشواري برخورد با خشونت بي‌كسي و فقر را با ملايمت و تجلي عشق تحمل پذير نمايد.

    جالب است كه در پايان بنظر مي‌رسد كه اين معجزه به وقوع پيوسته است. دختر افغاني با آنهمه تحقير و تلاش طاقت‌فرسا و زندگي فلاكت‌بارش در هنگام رفتن مظلومانه و تاثرانگيزش، به يك معشوقه تبديل مي‌شود و چيزي جز اين جلوه زيبا از او باقي نمي‌ماند. به گونه‌اي كه لنگه كفش او شكل تقدس بخود مي‌گيرد، بي‌آنكه هدف اين تقدس‌زايي چيزي جز افزايش ارزش و اعتبار معنوي انسان باشد.

    باران نمايانگر دريافت‌هاي والاي انساني و اخلاقي مجيدي است كسي حضورش با سينماي آرمانگرا رقم خورده است. سينمايي شايد در آغاز دهه شصت آرمانهايش ورود بسياري از ظرايف و لطايف انساني را در حيطه خود نمي‌پذيرفت اما آرام آرام گسترش يافت و محل تجلي اعتبارات فربه انساني شود.

    اما آخرين گام مجيدي در سينماي ايران از نظر نگارنده نااميد كننده بود. دليل آن هم فاصله گرفتن از ظرايفي است كه مجيدي طي آثار قبلي خود به نمايش گذاشت، سوژه «بيد مجنون» سوژه درشت و زمختي است. مثل يك حادثه روزنامه‌اي يا يك واقعه كلان كه براي يك مخاطب تعريف مي‌شود، مردي كه بينائيش را باز مي‌يابد و اسير شهوات و غرايز سرخورده و پنهان خود مي‌شود. اين خط داستاني براي اينكه بتواند در جايگاه ديگر آثار مجيدي آثار متاخر او قرار مي‌گيرد بايد بشدت نرم مي‌شد به گونه‌اي كه سوژه درشت آن به راحتي براي تماشاگر آن در يك خط قابل تعريف نباشد. آنچه مجيدي از هوسناكي و غرايز يك نابينايي بينا شده به نمايش مي‌گذارد فاقد ظرافت‌هاي لازم است به گونه‌اي كه موضوع و ساختار و حتي پاساژهاي آن براي تماشاگر قابل كشف بنظر مي‌رسد.

    بدين معنا كه تماشاگر معمولي و غيرهنرمند نيز تا حدود زيادي اين فرايند را هم در شكل كلي آن و هم جزئيات پيش بيني مي‌كند.

    بيدمجنون از سوي ديگر بازگشت به شيوه متعارف سينماي عرفاني ايران است. عناصر و پيامها شكلي كلان و نصيحت‌گونه به خود مي‌گيرد و آدم فيلم به نتيجه اعمال خود مي‌رسند.

    فاصله گرفتن مجيدي از دنياي كودكان و نوجوانان و ورود او به زندگي پيچيده آدمهاي بزرگ تا حدود زيادي طراوت و سرزندگي آثار گذشته را در آخرين اثر او كمرنگ كرده است.

    اما سينمايي به نام سينماي مجيدي شكل گرفته كه حتي خود او نيز قادر نخواهد بود بن‌مايه‌هاي آن را تخريب نمايد. از مجيدي مي‌توان باز هم انتظار آثار و انديشه‌ها فاخرتري را داشت.



    يكشنبه 27 خرداد 1386
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 3:55 am

    بچه های آسمان


    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage

    نویسنده و کارگردان: مجید مجیدی

    مدیر فیلمبرداری: پرویز ملک زاده

    صدا: یدالله نجفی مقدم نژاد

    طراح صحنه: اصغر نژاد ایمانی

    عکس: هاشم عطار

    تدوین: حسن حسندوست

    موسیقی: کیوان جهانشاهی

    طراح صحنه: اصغر نژادایمانی

    چهره پرداز: محسن موسوی، نازی حشمتی

    بازیگران: میرفرخ هاشمیان، محمد امیرناجی, فرشته سرابندی، بهاره صدیقی

    تهیه کننده: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

    محصول: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

    سال ساخت: 1375

    تاریخ نمایش: 1376

    زمان: 90 دقیقه



    خلاصه داستان:

    علی که کفش کهنه و تعمیر شده خواهرش زهرا را از کفاش محل گرفته، آن را در بازگشت به خانه گم می کند. او برای آن که این اتفاق در زندگی نامطلوب اقتصادی شان خللی ایجاد نکند، مخفیانه با خواهرش قرار می گذارد تا نوبتی از کفش کتانی خودش استفاده کنند. در همین گیر و دار علی عزمش را جزم می کند تا در مسابقه دو و میدانی مدارس شرکت کند و به جایزه نفر سوم (یک جفت کفش ورزشی) دست یابد.

    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage

    جوایز:

    برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375

    برنده سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375

    برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375

    برنده سیمرغ بلورین بهترین تدوین از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375

    کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375

    کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375

    کاندیدای سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری از پانزدهمین جشنواره فیلم فجر 1375


    اين مطلب آخرين بار توسط catuyoun در الخميس فبراير 25, 2010 4:11 am ، و در مجموع 1 بار ويرايش شده است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 4:05 am

    بچه های آسمان!!!

    خاطره ها, سینما و هنر


    امروز وقتی خبر چاپ داستان زیبای «بچه‌های آسمان» اثر «مجید مجیدی» ؛ ساخته شده درسال 1375به عنوان یکی از متون درسی کتاب آموزش زبان انگلیسی، دوره دبیرستان در ژاپن رو دیدم ؛ حسابی حال کردم و خوشحال شدم…به نظر من فیلم بچه های آسمان یه فیلم بی نظیره…درسته ساده هست ولی پر از معنی و مفهوم….
    وقتی خبر رو خوندم ، یاد خاطره خودم با بچه ها تو کلاس ادبیات وقتی به این درس رسیدیم افتادم…
    یادش بخیر معلم خیلی باحالی داشتیم…آقای بنکدار…یادش بخیر…چندی حال گیری کرد…دلم واسه حال گیریاش یه ذره شده!!
    داشتم می گفتم…رسیدیم به درس بچه های آسمان و معلم به علی صداقت دوست یکی از بچه های کلاس گفت بخون….
    همون طور که می دونید اسم پسر بچه ای که تو این فیلم ؛ قهرمان داستانه، علی هست.
    خلاصه اونی هم که قرار شد داستان رو بخونه اسمش علی بود….
    اینقدر قشنگ و با احساس این داستان رو خوند که انگار داشتیم صحنه رو قشنگ تو سینما تماشا می کنیم….
    بعضی جاهاش اینقدر با احساس می خوند که همه بچه ها رو تو سکوت فرو برده بود…
    از اون صحنه ای که علی پاشو می ذاره تو حوض خیلی خوشم اومد…این صحنه از اون صحنه های به یادماندنی بود…حالا چرا دیگه اینو باید از خودتون بپرسید!
    پس می شه گفت با توجه به دقتی که ژاپنی‌ها در انتخاب متون درسی دارند بیانگر مضامین عمیق و والای انسانی در این اثر ایرانی بوده.
    راستی تو ژاپن اسم داستان رو تغییر دادن به «یک جفت کفش» و در ده صفحه همراه با عکس‌هایی از این فیلم چاپ شده ؛ ولی به نظر من نباید اسم داستان رو عوض میکردن….
    ولی خوب شاید از یک نظر هم حق داشته باشن؛ چون ما از آسمان تعبیرهای خوبی داریم چون مسلمونیم ولی ژاپنی ها که نمیدونن چرا اسم این فیلم بچه های آسمان هست.
    خلاصه داستان:
    علی که کفش کهنه و تعمیر شده خواهرش زهرا را از کفاش محل گرفته، آن را در بازگشت به خانه گم می کند. او برای آن که این اتفاق در زندگی نامطلوب اقتصادی شان خللی ایجاد نکند، مخفیانه با خواهرش قرار می گذارد تا نوبتی از کفش کتانی خودش استفاده کنند. در همین گیر و دار علی عزمش را جزم می کند تا در مسابقه دو و میدانی مدارس شرکت کند و به جایزه نفر سوم (یک جفت کفش ورزشی) دست یابد و
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 4:08 am

    کفش بچه های آسمان بر فرق خوابگرد زمین

    دکتر سید نعمت الله عبدالرحیم زاده

    17 اسفند 1386


    در سینمای ایران و برای اهل آن مشکلات زیادی از قبیل کنترلها ، ممیزی ها و سانسورها، سالنهای خالی از تماشاچی، ضعف تکنیکی و هنری فیلمسازان و ... وجود دارد که با وجود چنین مشکلاتی، سینما به تنگی افتاده است.

    اما به نظر می رسد که در مورد این سینما باید گفت؛ «گل بود به سبزه نیز آراسته شد.» مشکلات سینما کم نبود که اکنون، در مقام فتوا و اجتهاد، حکم تکفیر از آن صادر می شود.

    ماجرا از محفلی آغاز می شود که انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان به مناسبت تقدیر از برگزیدگان جشنواره فیلم فجر برپا کرد. آقای مجید مجیدی در این محفل لوح تقدير و سكه‌هاي بهار آزادي را به خاطر برخورداري از عدالت و معنويت در فيلم «آواز گنجشك‌ها» از آن خود کرد. مجیدی در قرائت متن نوشته اش ضمن دفاع از فیلم خود در برابر منتقدانی که آن را تکرار گذشته دانسته بودند، تکراری بودن اثرش را پذیرفت و آن را تدوام نگرش معنوی گرای خویش در فیلمسازی قلمداد کرد.

    سخنان مجیدی چه درست و چه نادرست، حداقل بازگوی نگرش فیلمسازی در مورد آثارش است و تا اینجای کار مسئله ای در میان نیست، اما ایشان پا را فراتر برداشت. او گفت: «كسي كه ادعاي مولوي‌شناسي مي‌كند، و براي او بيش از معصومان ارج و اعتبار قائل است، بداند كه به حكم مُرادش مولوي، كافر است.» آیا مجید مجیدی به عنوان یک فیلسماز حق دارد حکم تکفیر کسی را دهد تا چه رسد که آن کس سالها دست به قلم داشته و خاک کلاس و تدریس را خورده است؟!

    گذشته از هر چیز، دکتر سروش کسی است که در این دو دهه گذشته چالشهای فکری بسیاری را به وجود آورده و تا همین مقدار، کاری بس سترگ و در خور احترام انجام داده است. عطاء الله مهاجرانی قضاوت منصفانه خود را در مورد سروش چنین بیان می کند: «باید سپاسگزار سروش بود که با طرح مساله موجب برانگیخته شدن اذهان و اندیشمندان می شود. گویی اگر گه گاه سروش سخنی نمی گفت، در ساحت نقد و اندیشه در کشور ما دیگر سخنی نبود تا ناقدان جلوه کنند و متاع خویش به بازار آورند.»


    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage


    سخن بر سر تایید یا رد گفته های سروش نیست، بلکه سخن بر سر انصاف و بی انصافی است. اگر انصافی در کار باشد، باید اقرار کرد که سروش حقی سنگین بر گردن اهل اندیشه و اندیشیدن در عرصه کنونی ما دارد. این حق چنان سنگین است که باز باید از سر انصاف گفت؛ یک فیلمساز را آنقدر قد و قامت نیست که بتواند بر آن تکه پاره تکفیرش را بیاندازد و کفش را از پای بچه ها آسمان خود درآورد و بر سر دیگری، هر چند یک خوابگرد، بکوبد.

    از سوی دیگر، باز باید انصاف داشت و گفت؛ این بار سروش زبانی تیزتر یافته و سخنانی بدان می راند که به هزاران اغماض نمی توان از آن گذشت. جای آن است که در نوشته مختصر حاضر فقط به چند اشاره بسنده شود.

    اول- سروش در مصاحبه با مجله هلندی زم زم (ZemZem) و در آستانه انتشار دوباره «بسط تجربه نبوی» توسط انتشارات بریل، نظراتش را در مورد قرآن و پیامبر اکرم (ص) بیان کرده است. علاوه بر نظر عطاء الله مهاجرانی مبنی بر مطامع سیاسی خبرنگار، مهم توجه به این نکته است که سروش با مجله ای هلندی مصاحبه کرده است.

    در حقیقت، هلندیها چندان بیگانه با گفته های سروش نیستند و او سخنی تازه به آنها نگفته است. حدود سه قرن پیش، باروخ اسپینوزا در کتاب «دین و دولت» خود همانند این مطالب را مطرح کرده اما با انسجام و هماهنگی فکری و فلسفی. اسپینوزا در این کتاب به صورتی نظام مند ، موضوع دخالت پیامبران در کتبی را بیان کرده که در عهد عتیق به نام آنان اشاره شده است. در واقع، دکتر سروش در مصاحبه خود تنها کاری کرده این است که ادعای غربی ها را به غربی ها بازگردانده است.

    دوم- شاید ادعای اسپینوزا در مورد عهد عتیق درست باشد اما نمی توان آن را در مورد قرآن مجید تکرار کرد. باید توجه داشت که ادعای قرآن با ادعای دو عهد عتیق و جدید و حتی دیگر کتب دینی موجود متفاوت است. بر اساس متن عهد عتیق، تنها چیزی که دلالت بر وحی به معنای نزول آن از سوی خداوند دارد، همان فرمان های ده گانه هستند.

    اساسا می توان گفت که وحی به معنای کلام نازل شده از سوی خداوند بر انسان، خاص قرآن کریم است و خصیصه اصلی آن را تشکیل می دهد. سوای قرآن کریم، چنین ادعایی پایه و بنیان دیگر کتب دینی را تشکیل نمی دهد، به گونه ای که اناجیل چهارگانه از بنیاد ، روایتهای چهار حواری مسیح (ع) هستند. آنچه که آقای سروش از اساس متوجه آن نیست مدلول «قل» یا «اقراء» در قرآن مجید است که دلالت بر خطاب خداوند به انسان دارد.

    سوم- بر اساس مطلب فوق می توان گفت؛ ادعای آقای سروش از اساس در مقابل و نقیض نص صریح قرآن مجید است و باید توجه داشت که نص قرآن مجید قابل تفسیر و توضیح نیست و به بیان امروزی، قرائت دیگری جز ظاهر خودش ندارد.

    در این کتاب آسمانی ، بارها تاکید شده که این کلام نه محصول بشری بلکه نزول کلام خداوند بر بشر است. در حقیقت، روح قرآن کریم مبتنی بر خطاب خداوند به انسان است و هر گونه فرض دخالت انسان در این خطاب به صراحت رد شده است.

    در حقیقت، ادعای سروش به دلیل آن که نقض نص قرآن است، خارج از متن قرار می گیرد و از این رو بر متن صدق نمی کند. ادعای وی هنگامی می تواند قابل بررسی باشد که بتواند پایه نظری در متن قرآن مجید بیابد و به واسطه آن، تفسیر وی از قرآن مجید ، تفسیر متن باشد.

    لازم به یادآوری است که این امر به معنای اشاره سروش به آیه ای از آیات قرآن برای توجیه نظر خود نیست، بلکه مسئله روش کار است. روش سروش ، روشی خارج از متن است که نمی تواند متن را بر اساس متن تبیین کند و از این رو نظر ایشان همواره در حد یک ادعا باقی می ماند و نتیجه بخش نخواهد بود. به عبارت روشن تر، اگر ادعای سروش درست هم باشد باز اصولا ربطی به قرآن مجید ندارد و نمی تواند چیزی درباره آن بگوید تا چه رسد به آن که نتیجه ای را اثبات کند.

    چهارم- ادعاهای سروش در نهایت به پاره ادعاهایی می مانند که بی انسجام گرد آمده اند و از نظام مندی نظری ، بی بهره اند. ادعای یگانگی وحی با الهام ، ادعایی است که معلوم نیست با چه مبنای معرفت شناسی بیان شده است. روشن است که به لحاظ معرفت شناسی ، کشف با الهام متفاوت است و نهایت چیزی که آقای سروش می تواند بگوید یگانگی وحی با کشف است. در این صورت، دخالت انسانی پیامبر تنها در حد تنزه وجودش برای کشف پیام الهی است تا آنچه را که کشف کرده به دیگران انتقال دهد نه آن که «مانند یک شاعر، این الهام را به زبانی که خود می‌داند» بر دیگران بخواند.


    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage


    آقای سروش نظریه الهام پیامبر را بر اساس الهی بودن نفس پیامبر عنوان کرده است. به نظر وی؛ «این الهام از «نَفس» پیامبر می‌آید و «نفس» هر فردی الهی است. اما پیامبر با سایر اشخاص فرق دارد؛ از آن رو که او از الهی بودن این نفس آگاه شده است. او این وضع بالقوه را به فعلیت رسانده است. «نفس» او با خدا یکی شده است.»

    هر چند که وی این اتحاد را به «محدود به قد و قامت خود پیامبر» دانسته، اما باز جای این سخن باقی است که چنین نظری جز بر فرض، هیچ تکیه گاه معرفتی دیگری نمی تواند داشته باشد. در واقع، نه از راه تجربه و نه از راه عقل نمی توان چنین ادعایی کرد و نقل هم نقیض آن است و اساسا موید ادعای الهام پیامبر نیست.

    از سوی دیگر، اگر فرض الهام پیامبر و حدود بشری آن هم پذیرفته شود، باز نمی توان از آن نتیجه گرفت که وی «آفریننده قرآن» است و همچنین نمی توان «دخل و تصرف» او را نتیجه گرفت. بر اساس فرض سروش می توان گفت، پیامبر بنابر «اتحاد معنوی با خدا» هر آنچه را که از خداوند الهام گرفته بدون هیچ دخل و تصرفی به دیگران انتقال داده است. این موضوع از آن نتیجه ای که ایشان گرفته مقبول تر است و معلوم نیست که چگونه می توان نتیجه گرفت پیامبر در بیان الهام الهی خود تصرف کرده است.

    اگر گفته شود که بیان قرآن به زبان زمان پیامبر اکرم (ص) ، نیاز به دخل و تصروف وی در آن دارد، باز سخنی بی بنیاد و صرف فرض است. اگر مبنای اراده خداوند در اصل الهام پذیرفته شود که فرض آقای سروش نیز مبتنی بر آن است، اراده خداوند در بیان این الهام نیز باید پذیرفته شود و دیگر معنا ندارد که تصرف پیامبر وجهی داشته باشد. به عبارت دیگر، بر اساس فرض وی قابل قبول است که زبان پیامبر به اراده خداوند الهام الهی را بیان کرده و از این رو، نمی توان دخل و تصرف پیامبر را در بیان الهام الهی نتیجه گرفت.

    ضعیف ترین ادعا همان است که غایت نظری آقای سروش را تشکیل می دهد؛ خطاپذیر بودن قرآن. آنچه که در نظر ایشان مورد غفلت واقع شده تمایز حوزه معرفتی قرآن با دیگر حوزه های معرفت است. اگر در برخی حوزه های معرفت انسانی ، اصل خطاپذیری مقبول باشد، نمی توان با یک توسیع بی بنیاد ،آن را به تمام حوزه ها تسری داد.

    برای مثال؛ فرض شود که در روایت قرآن کریم از ماجرای سرانجام فرعون، آمده که او غرق شده است. از سوی دیگر، از الواح و تصاویر معابد مصری ثابت شود که فرعون زمان موسی (ع) غرق نشده و بعد از هجرت بنی اسرائیل به حکومت خود ادامه داده است. آیا بر اساس این مدرک تاریخی می توان نتیجه گرفت که روایت قرآن غلط بوده و در نتیجه این قرائت پیامبر از داستان موسی (ع) و فرعون بوده که در آن به غلط مرگ فرعون ذکر شده است؟

    پاسخ این است که اصولا بر اساس هیچ مدرک تاریخی نمی توان روایت قرآن را نه نفی و نه اثبات کرد. یک مورخ مسلمان محق است که بنابه مدرک تاریخی نتیجه ای بگیرد، اما بنابه اعتقاد و ایمان دینی خود ، معتقد به نقیض آن باشد و این به معنای تعارض با خود نیست. دلیل این است که اصولا در اینجا دو حوزه متفاوت معرفت وجود دارد که روش و نتیجه هر کدام خاص و متمایز از دیگری است. بنابراین، معلوم نیست که آقای سروش به چه دلیل مصر به تسری اصل محبوب خطاپذیریش به هر حوزه انسانی است.

    علاوه بر مطالب فوق نکات انتقادی بسیار دیگری وجود دارند که بر نظریه آقای سروش واردند و بحث مفصل و مطولی را می طلبند. فقر تفکر عمیق در سخنان آقای دکتر سروش باعث شده که ادعاهای ایشان تنها در حد مفروضات و نتایج نامرتبط با آنها باقی بمانند. سلوک آقای سروش چون خوابگردی است که به طاعنان و لاعنان جرأت و جسارت داده تا بسیار فراتر از قد و قامت خود بجهند و لنگه کفشی بر سرش بکوبند.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 4:15 am

    يکشنبه 31/3/1388

    "بچه‌های آسمان" برترین فیلم سینمای ایران

    "بچه‌های آسمان" برترین فیلم سینمای ایران لقب گرفت

    مجيد مجيدي - صفحة 2 322393810012112717522684141491702526447188

    "بچه‌های آسمان" برترین فیلم سینمای ایران لقب گرفت ، نشریه آمریکایی اگزماینر سه فیلم از مجید مجیدی را در کنار آثار عباس کیارستمی و داریوش مهرجویی در میان 10 فیلم برتر سینمای ایران معرفی کرده است.

    به گزارش خبرنگار مهر، نویسنده اگزماینر در این مطلب "بچه‌های آسمان" مجیدی را در رده نخست فیلم‌هایی قرار داده که در ایران و درباره ایران ساخته شده‌اند. سومین تجربه مجیدی در مقام کارگردان تنها فیلم ایرانی نامزد اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان تا امروز است و توانسته نام سازنده‌اش را به عنوان فیلمسازی جهانی ثبت کند.

    فیلمساز 50 ساله ایرانی در این فهرست دو فیلم دیگر هم دارد؛ یکی "باران" که در رده سوم ایستاده و دیگری "رنگ خدا" که رده هشتم برترین فیلم‌های ایرانی اگزماینر را از آن خود کرده است. مجیدی دو سال پیش فیلم سینمایی "آواز گنجشک‌ها" را ساخت که در جشنواره فیلم برلین همان سال خرس نقره‌ای بهترین بازیگر را برای رضا ناجی به ارمغان آورد.

    "روزی که زن شدم" نخستین فیلم مرضیه مشکینی در مقام کارگردان که فیلمنامه آن را به همراه همسرش محسن مخملباف نوشته در این فهرست در رده پنجم قرار گرفته و "گاو" داریوش مهرجویی پس از آن قرار دارد. دومین فیلم مهرجویی در مقام کارگردان از مهمترین آثار موج نوی سینمای ایران است.
    نشریه آمریکایی اگزماینر سه فیلم از مجید مجیدی را در کنار آثار عباس کیارستمی و داریوش مهرجویی در میان 10 فیلم برتر سینمای ایران معرفی کرده است.

    "10" به نویسندگی و کارگردانی عباس کیارستمی فیلمساز ایرانی برنده نخل طلا است که در فهرست برترین فیلم‌های سینمای ایران پس از "گاو" در رده هفتم ایستاده و جامعه امروز ایران را از نگاه یک زن روایت می‌کند. مانیا اکبری در "10" نقش راننده‌ای بدون نام را بازی می‌کند که با زنان درون خودروی خود درباره زندگی آنها حرف می‌زند.

    "آفساید" جعفر پناهی از نگاه نویسنده نشریه اگزماینر نهمین فیلم برتر این فهرست پس از "رنگ خدا" است. پناهی در این فیلم تلاش چند دختر جوان را برای ورود به استادیوم آزادی و تماشای یک مسابقه حساس فوتبال از نزدیک روایت می‌کند. "آفساید" هم مثل "دایره" پناهی بیشتر بر شرایط زندگی زنان ایرانی متمرکز است.

    در پایان فهرست نشریه آمریکایی اگزماینر از برترین فیلم‌های سینمای ایران هم "کافه ترانزیت" کامبوزیا پرتوی قرار گرفته است. فیلم داستان زنی تنها و تلاش او را برای اداره کردن یک رستوران در کنار جاده‌ای ترانزیتی به تصویر می‌کشد. زندگی زن پس از آشنایی با راننده‌ای یونانی دستخوش تغییر می‌شود.
    "10" به نویسندگی و کارگردانی عباس کیارستمی فیلمساز ایرانی برنده نخل طلا است که در فهرست برترین فیلم‌های سینمای ایران پس از "گاو" در رده هفتم ایستاده و جامعه امروز ایران را از نگاه یک زن روایت می‌کند. مانیا اکبری در "10" نقش راننده‌ای بدون نام را بازی می‌کند که با زنان درون خودروی خود درباره زندگی آنها حرف می‌زند.

    هفته گذشته نشریه آمریکایی "فارین پالیسی" یا "سیاست خارجی" فهرستی از 10 فیلم برتر سینمای سیاسی ایران ارائه کرده بود که در آن فیلم‌هایی چون "گاو"، "گبه"، "مارمولک"، "نیمه پنهان"، "باشو غریبه کوچک"، "برزخی‌ها"، "آدم‌برفی"، "سنتوری" و "گوزن‌ها" دیده می‌شد.

    تنظیم برای تبیان : مسعود عجمی
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 4:21 am

    روزنامه كيهان > شماره 18940 13/8/86 > صفحه 10
    «بچه هاي آسمان» مجيدي در مدارس آمريكا تدريس مي شود
    فيلم سينمايي «بچه هاي آسمان» مجيد مجيدي در مدارس ايالت نيومكزيكو آمريكا به عنوان يك واحد درسي تدريس مي شود.
    به گزارش كيهان مدارس راهنمايي ايالت نيومكزيكو آمريكا فيلم «بچه هاي آسمان» را به عنوان يك درس تربيتي- اخلاقي براي دانش آموزان پخش مي كنند و در مورد آن به گفت وگو و تحليل مي نشينند.
    فداكاري و از خودگذشتگي بچه هاي ايراني از نكاتي است كه معلم ها به دانش آموزان گوشزد مي كنند.
    بنابراين گزارش دانش آموزان آمريكايي كه از ابتداي سال تحصيلي اين واحد درسي را مي گذرانند، تأثير زيادي از فيلم بچه هاي آسمان گرفته اند و خانواده هاي آنان ابراز خرسندي بسياري از اين تأثيرات بر فرزندان خود داشته اند.

    -----------------------------------------
    فیلمنامه ی بچه های آسمان در ژاپن

    فیلمنامه ی فیلم بچه های آسمان ساخت مجید مجیدی در متون درسی کتاب آموزشی زبان انگلیسی دوره دبیرستان ژاپنن تدریس می شود.
    گنجاندن متن درسی فیلمنامه ی بچه های آسمان در کتاب آموزش زبان انگلیسی دوره دبیرستان ، با توجه به دقتی که ژاپنیها در انتخاب متون درسی دارند ، بیانگر مضامین عمیق و والای انسانی در این اثر ایرانی بوده است.
    داستان بچه های آسمان در کتاب آموزش زبان انگلیسی دوره دبیرستان ژاپن تحت عنوان "یک جفت کفش"و در 10 صفحه با عکسهایی از این فیلم چاپ شده است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 4:23 am

    ۲۷ بهمن ۱۳۸۷

    بچه‌های آسمان، ‌‌برنده ‌‌اسکار

    سال ۱۳۷۶ از راه می‌رسد. سالی که با تحولات سیاسی، اجتماعی و در نتیجه فرهنگی ناشی از رخداد دوم خرداد همراه است و سینمای ایران رادر آستانه ورود به دهه سوم از حیات جدیدش دچار دگردیسی‌هایی می‌کند. نخستین آنها، این است که با روی کار آمدن معاونت سینمایی دولت جدید، آدم برفی (داوود میرباقری)‌ از محاق توقیف می‌رهد و تماشاگران که بیشتر آنها نسخه بی‌رنگ و روی ویدئویی آن را دیده‌اند دوباره به تماشای آن می‌نشینند و آن را به صدر جدول فروش می‌رسانند.
    دیگر فیلم پرفروش «لیلا»ی مهرجویی است. فیلم در ارائه آثار زنانه این فیلمساز به نوعی به بحث تقدیر می‌پردازد و زوج «حاتمی ‌ مصفا» و موسیقی خوب و فضاسازی‌های مناسب آن از «لیلا» اثری پرفروش می‌سازند.
    کیمیایی نیز با جمع‌بندی موفقیت‌هایش در دو فیلم قبلی، هدیه تهرانی را نخستین بار به بازی می‌گیرد و در کنار عرب‌نیای ضیافتش، «سلطان» را به رده سوم پرفروش‌ها می‌رساند. هدیه تهرانی با همین فیلم و آثار بعدی‌اش به مقام مهم‌ترین و پولسازترین ستاره سینمایی بعد از انقلاب ارتقا می‌یابد؛ هر چند تا دیگر هیچ‌گاه در فیلم‌های کیمیایی حاضر نمی‌شود و کیمیایی نیز بعد از سلطان تقریبا دیگر فیلم پرفروش در کارنامه ندارد و با زرنگی‌‌های خاص خودش تنها موفق می‌شود خرج فیلم‌هایی چون مرسدس، اعتراض، حکم و رئیس را دربیاورد.
    اتفاق بزرگ این سال «بچه‌‌های آسمان» است. مجیدی پس از اکران ایران فیلم را به وسیله دستگاه سینمایی کشور به اسکار می‌برد و نخستین بار (و تنها دفعه تا امروز)‌ فیلمی از سینمای ایران، نامزد دریافت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی سال می‌شود، هر چند که این فیلم قافیه را به «زندگی زیباست» و روبرتو بنینی می‌بازد، اما نفس نامزدی یک فیلم ایرانی نیز دارای ارزش‌های فراوانی است.
    سال ۱۳۷۶ در حالی به پایان می‌رسد که نخستین بار دستپخت‌های دولت جدید در زمینه سینما در جشنواره پایان سال ارائه می‌شوند و سینمای تازه‌تری از دل «سینمای جدید ایران» متولد می‌شود؛ سینمایی که به خوبی آن سینمای قبلی نیست، اما در ذات خود دارای ویژگی‌هایی است که آن را واجد برتری‌هایی می‌کند. این سینمای پرنوسان همچنین همان سینمایی است که ما را به امروز رسانده است، سینمایی با آینده‌ای مبهم و نه چندان امیدوارکننده...
    آخرین سال از دومین دهه سینمای پس از انقلاب فرامی‌رسد. چند فیلم قدیمی و نسبتا جدید در این سال از بند توقیف می‌رهند. «حاجی واشنگتن» زنده یاد علی حاتمی. ۲سال پس از درگذشت او و ۱۶سال پس از آماده شدن و نمایش در نخستین جشنواره فجر، یکی از این فیلم‌هاست. «بانو»ی داریوش مهرجویی نیز فیلمی است که او پس از «هامون» آن را ساخته بود و مابین نمایش این دو، «سارا» ،«پری» و «لیلا» قرار داشتند. سومین فیلم «دیدار» محمدرضا هنرمند (برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن «مینا لاکانی» در جشنواره سیزدهم)‌ بود که هر‌‌سه فیلم حداقل به خاطر ممنوعیت چند ساله‌شان با فروش‌های متوسط یا خوب روبه‌رو شدند.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 4:24 am

    نشریه« اگزماینر» انتخاب کرد
    «بچه های آسمان» برترین فیلم سینمای ایران
    : نشریه آمریکایی اگزماینر سه فیلم از مجید مجیدی را در کنار آثار عباس کیارستمی و داریوش مهرجویی در میان 10 فیلم برتر سینمای ایران معرفی کرده است. نویسنده اگزماینر در این مطلب «بچه های آسمان» مجیدی را در رده نخست فیلم هایی قرار داده که در ایران و درباره ایران ساخته شده اند. سومین تجربه مجیدی در مقام کارگردان تنها فیلم ایرانی نامزد اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان تا امروز است و توانسته نام سازنده اش را به عنوان فیلمسازی جهانی ثبت کند. فیلمساز 50 ساله ایرانی در این فهرست دو فیلم دیگر هم دارد؛ یکی «باران» که در رده سوم ایستاده و دیگری «رنگ خدا» که رده هشتم برترین فیلم های ایرانی اگزماینر را از آن خود کرده است. مجیدی دو سال پیش فیلم سینمایی «آواز گنجشک ها» را ساخت که در جشنواره فیلم برلین همان سال خرس نقره ای بهترین بازیگر را برای رضا ناجی به ارمغان آورد.
    «روزی که زن شدم» نخستین فیلم مرضیه مشکینی در مقام کارگردان که فیلمنامه آن را به همراه همسرش محسن مخملباف نوشته در این فهرست در رده پنجم قرار گرفته و «گاو» داریوش مهرجویی پس از آن قرار دارد. دومین فیلم مهرجویی در مقام کارگردان از مهم ترین آثار موج نو سینمای ایران است.
    «10» به نویسندگی و کارگردانی عباس کیارستمی فیلمساز ایرانی برنده نخل طلا است که در فهرست برترین فیلم های سینمای ایران پس از «گاو» در رده هفتم ایستاده و جامعه امروز ایران را از نگاه یک زن روایت می کند. مانیا اکبری در «10» نقش راننده ای بدون نام را بازی می کند که با زنان درون خودروی خود درباره زندگی آنها حرف می زند. «آفساید» جعفر پناهی از نگاه نویسنده نشریه اگزماینر نهمین فیلم برتر این فهرست پس از «رنگ خدا» است. پناهی در این فیلم تلاش چند دختر جوان را برای ورود به استادیوم آزادی و تماشای یک مسابقه حساس فوتبال از نزدیک روایت می کند. «آفساید» هم مثل «دایره» پناهی بیشتر بر شرایط زندگی زنان ایرانی متمرکز است.
    در پایان فهرست نشریه آمریکایی اگزماینر از برترین فیلم های سینمای ایران هم «کافه ترانزیت» کامبوزیا پرتوی قرار گرفته است. فیلم داستان زنی تنها است و تلاش او را برای اداره کردن یک رستوران در کنار جاده ای ترانزیتی به تصویر می کشد. زندگی زن پس از آشنایی با راننده ای یونانی دستخوش تغییر می شود.
    هفته گذشته نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» یا «سیاست خارجی» فهرستی از 10 فیلم برتر سینمای سیاسی ایران ارائه کرده بود که در آن فیلم هایی چون «گاو»، «گبه»، «مارمولک»، «نیمه پنهان»، «باشو غریبه کوچک»، «برزخی ها»، «آدم برفی»، «سنتوری» و «گوزن ها» دیده می شد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 5:09 am

    " بچه هاي آسمان" مجيدي مستند شد



    مستند فيلم سينمايي "بچه هاي آسمان" براي پخش در قالب برنامه "يك فيلم يك تجربه" به كارگرداني محمدرضا آزادگر توليد شد. به گزارش مهر، مستند 66 دقيقه اي "به رنگ آسمان" نحوه ساخته شدن فيلم مجيد مجيدي را روايت مي كند كه سال 1999 به فهرست پنج فيلم نهايي اسكار بهترين فيلم غير انگليسي زبان راه يافت. "بچه هاي آسمان" داستان يك خواهر و برادر فقير است كه وقتي كفش هاي خواهر گم مي شود، ناچار بايد از يك جفت كفش استفاده كنند. آزادگر در اين مستند موضوع "بچه هاي آسمان" را از زوايايي مختلف در گفتگو با احمد طالبي نژاد، مهرزاد دانش، اسفنديار وكيلي هروي استاد دانشگاه، عليرضا شجاع نوري و رضا ناجي بررسي كرده است.

    روزنامه آفتاب يزد > شماره 2496 22/8/87
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 5:11 am

    نسخه هندی «بچه‌های آسمان» هم ساخته می‌شود

    29 مرداد 1387


    ایسنا:نسخه‌ هندی فیلم «بچه‌های آسمان»، ساخته‌ی «مجید مجیدی» اواخر سال جاری در بالیوود اكران می‌شود.

    كمپانی فیلم‌سازی «پرسپت پیكچرز» هند قصد دارد اثری برگرفته از فیلم موفق و تحسین‌ شده‌ «بچه‌های آسمان» به كارگردانی «مجید مجیدی» را بسازد.

    این فیلم كه هنوز نامی برای آن انتخاب نشده است، به كارگردانی «پریا دارشان» ساخته خواهد شد و زمان اكران آن سه‌ماهه‌ی اول سال ۲۰۰۹ اعلام شده است.

    به گزارش سی.ان.ان هند، رییس اجرایی این شركت فیلم‌سازی درباره‌ی اولین نامزد ایرانی اسكار بهترین فیلم غیرانگلیسی گفت: «فیلم «بچه‌های آسمان» برای ما تاریخ‌ساز شده است.

    ساخت یك اثر اقتباسی براساس آن برای تماشاگران هندی بسیار جالب خواهد بود. تصور كنید برج ایفل به هند بیاید. ایده بدی نیست.»

    وی افزود: «ما تمام سال گذشته را به‌دنبال پیداكردن كارگردان برای این فیلم بودیم و اخیرا حقوق ساخت اثر اقتباسی از آن را نیز خریداری كردیم تا اواسط سپتامبر ساخت آن را آغاز كنیم.»
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 10:27 am

    جشنواره دستهای کوچک دعا/
    نامه مجیدی برای "بچه‌های آسمان" ارسال می‌شود
    کارگردان آثار تحسین شده "بچه‌های آسمان" و "رنگ خدا" در تجلیل از جشنواره بین‌المللی دستهای کوچک دعا و تکریم روح بزرگ کودکان شرکت‌کننده در این جشنواره در قالب نامه‌ای با آنها سخن گفته که قرار است دبیرخانه جشنواره این نامه را برای 14 هزار کودک شرکت‌کننده ارسال کند.

    به گزارش خبرنگار مهر، مجید مجیدی کارگردان آثاری چون "بچه‌های آسمان"، "رنگ خدا"، "باران" و "آواز گنجشکها" در این نامه آورده است: وقتی گفتگوی شما بچه‌ها را با خالق یکتا خواندم دلم هوای دعا کرد.

    وی در این نامه اضافه کرده است: دعایی از جنس کودکی، بی‌ریا و صمیمی. از خدای بزرگ خواستم دعای همه بچه‌های سرزمین ایران عزیز ما را، نه ... نه... همه بچه های ایران که در هرجای دنیا هستند، نه... نه.. همه بچه‌های دنیا را استجابت کند و گناهان ما بزرگترها را به پاکی روح بچه‌ها ببخشد.

    مجیدی در پایان این نامه آورده است: همه بچه‌ها را دوست دارم ، چون شما بچه‌های آسمانید.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 10:38 am

    کتاب "بچه ها به آسمان می رفتند" نقد و بررسی می شود


    تهران - حیات

    مدیر ادبیات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گلستان گفت: داستان دفاع مقدسی "بچه ها به آسمان می رفتند" شنبه 26 بهمن در این اداره کل نقد و بررسی می شود.
    فاطمه شاهینی در گفتگو با خبرنگار حیات گفت: "غلامعلی نسایی" نویسنده داستان های دفاع مقدسی است که تا کنون کتاب های داستان بسیاری را با موضوع دفاع مقدس نوشته است و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گلستان در راستای حفظ آثار و نشر ارزش های دوران با شکوه دفاع مقدس در نظر دارد تا سلسله جلسات نقد و بررسی کتاب های داستانی با موضوع دفاع مقدس را برگزار کند.
    وی افزود: معاونت ادبیات این اداره کل تصمیم به نقد و بررسی کتاب داستان "بچه ها به آسمان می رفتند" با حضور "غلامعلی نسایی" نویسنده این کتاب و منتقدین ادبی استان گلستان گرفته است.
    شاهینی ادامه داد: مجموعه داستان های این نویسنده تا کنون در مجله "امتداد" به چاپ رسیده است و به همین علت این اداره کل در نظر دارد تا مجموعه داستان های دفاع مقدسی وی را چاپ و منتشر کند تا علاقمندان به این داستان ها بتوانند این داستان ها را مطالعه کنند.
    وی در پایان گفت: جلسه نقد و بررسی این کتاب در سالن اجتماعات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان گلستان و از ساعت 15 تا 17 برگزار می شود.
    پایان پیام
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 10:39 am

    مجیدی به کودکان جهان نامه نوشت


    کارگردان بچه‌های آسمان "وقتی گفت‌وگوی شما بچه‌ها را با خالق یکتا خواندم، دلم هوای دعا کرد؛ دعایی از جنس کودکی، بی‌ریا و صمیمی".

    "مجید مجیدی" کارگردان سینما درحاشیه برگزاری چهارمین دوره جشنواره «دست‌های کوچک دعا» که توسط حوزه هنری استان آذربایجان شرقی برگزار می شود، خطاب به شرکت کنندگان این جشنواره ( که بالغ بر 15 هزار کودک از 20 کشور جهان هستند)، نامه نوشت و دل نوشته خود را آن چنان که خواندید آغاز کرد و ادامه داد: «از خدای بزرگ خواستم همه بچه‌های سرزمین عزیز ایران، نه نه! همه بچه‌های ایرانی که در هر جای دنیا هستند، نه نه! همه بچه‌های دنیا را خدا دعایشان را استجابت کند و گناهان ما را به پاکی روح بچه‌ها ببخشد. همه بچه‌ها را دوست دارم، چون شما بچه‌های آسما‌نید.» کارگردان "فیلم سنمایی بچه های آسمان " ضمن دعوت از دوستدارانی که علاقه دارند در فضای مملو از عشق، معنویت و ایثارتنفس کنند، گفت: « جشنواره بین المللی دستهای کوچک دعا» فرصت خوبی است که ما از پنجره نگاه کودکان به تماشای رحمت خداوندی بنشینیم و گفت وگوی صادقانه و بی ریا آنها را با خداوند به نظاره بایستیم و سعی کنیم روح زنگار گرفته خود را صیقل دهیم."

    او در ادامه افزود: پیشنهاد می کنم این جشنواره ابتکاری، معنوی و زیبا که لذت نیایش و هم کلامی با خداوند را بازگو می کند به تدریج به یک حرکت و جریان ملی و فراملی در عرصه بسط و گسترش فرهنگ دعا و نیکوکاری تبدیل و درقالب یک بنیاد بین المللی دعا به فعالیت مشغول شود ."

    بنا بر این گزارش، ناجی در جواب نامه مجیدی به «جشنواره دست‌های کوچک دعا» نوشت: کاش قطعه قطعه می‌شدم و هر قطعه از وجودم آرزوی کودکی‌ را در این جشنواره بین‌المللی برآورده می کرد. به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، رضا ناجی بازیگر سینما و برنده خرس نقره‌ای جشنواره فیلم برلین در جواب نامه مجید مجیدی به کودکان شرکت کننده در«جشنواره دست‌های کوچک دعا» این گونه نوشته است:

    «آقای مجیدی سلام، من رضا ناجی هستم. همان که با نگرانی در پشت دوربین بارها و بارها به بازی او نگاه کردی و گاه چه خون دل‌ها هم خوردی. ... نامه تو را به بچه‌های جهان خواندم. دوست دارم در تازه ترین اثر تو در زندگی که این بار از دعا و نیایش و خدا حرف می‌زند باز همان رضای ناجی همیشگی باشم. ای کاش ... ای کاش که از دست این کودکان نجیب دنیا باز هم توفیق حاصل شود که من خرس نقره‌ای بگیرم و این بار نه به خاطر سینما بلکه به خاطر تلاش و کوششم برای دلشاد کردن بچه هایی که از آسمان خدا هستند و فرشته های زمین.....

    در این نامه همچنین رضا ناجی نوشته است: « کاش می‌شد. پاکت‌های پست‌ نامه‌ات را بر دوش گناهکارم می‌انداختم و شهر به شهر و کشور به کشور صداقت و صفایت و عرض ارادت به کودکان جهان را می‌بردم. می‌خواهم بگویم آقا مجید تو رو خدا نقشی هر چند کوچک در این «جشنواره دست‌های کوچک دعا» برایم کنار بگذار. انشاءالله که از نقش آفرینی من راضی باشی.»

    شایان ذکر است «جشنواره دستهای کوچک دعا» به کوشش حوزه هنری استان آذرباییجان شرقی و همکاری کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، آموزش و پرورش، سازمان منطقه ای آزاد ارس، وزارت امور خارجه در شمال غرب کشور، شبکه جهانی سحر و شبکه دوم سیما 15 تیر ماه با حضور کودکانی از20 کشور جهان ( از جمله بلژیک، فرانسه، کانادا، آمریکا، قزاقستان، روسیه، باکو، عراق و.... در تبریز برگزار می شود.
    ۱۳۸۸/۰۲/۱۷
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 10:53 am

    13 اکتبر 2006
    ترکیب بدیع فیلم سازی ایرانی با موسیقی افغانی

    برگزاری مراسم "عظمت هنر اسلامی" در موزه هنر متروپولیتن نیویورک

    نیویورک – تمامی تماشاچیان در نیویورک، هنگام تماشای صحنه پایانی فیلم "بچه های آسمان" که در آن علی، پسر بچه 9 ساله، پشت خط پایان مسابقه دو، بر زمین می خورد – او با تمام وجود می خواهد که مقام سوم این مسابقات را کسب نماید تا بتواند برنده یک جفت کفش ورزشی شود – نفس هایشان در سینه حبس شده بود.

    علی این کفش ها را برای خواهرش می خواست؛ او کفش های خواهرش را که برای تعمیر به یک کفاشی سپرده بودند، پس از تحویل گرفتن، گم کرده بود و او و خواهرش نمی خواستند که پدرشان از این موضوع باخبر شود، زیرا می دانستند که او استطاعت خرید یک جفت کفش نو را ندارد. هنگامی که در فیلم، علی پس از زمین خوردن، برمی خیزد و با تمام قدرت شروع به دویدن می کند، موجی از شادی سالن نمایش را در بر می گیرد.

    فیلم بچه های آسمان در تاریخ هشتم اکتبر و به عنوان قسمتی از برنامه "عظمت هنر اسلامی" در موزه هنر متروپولیتن نیویورک به نمایش در آمد. این فیلم که به زبان فارسی و با زیرنویس انگلیسی نمایش داده می شد، اولین فیلم ایرانی می باشد که در سال 1998، در قسمت بهترین فیلم خارجی، کاندیدای دریافت جایزه اسکار شده بود و مورد تحسین بسیاری از تماشاچیان و منتقدان نیز قرار گرفت. نوشتن فیلمنامه و کارگردانی این فیلم را مجید مجیدی بر عهده داشته است.

    پس از نمایش این فیلم، موضوع برنامه به کشور افغانستان اختصاص یافت؛ امری که جولیان لسلی ، مجری برنامه از آن به عنوان "بچه های آسمانی کابل" نام برد. لسلی که اهل آفریقای جنوبی می باشد، از سال 1989 در افغانستان زندگی کرده است و مدیر اجرایی بنیاد فرهنگی آقاخان در افغانستان می باشد. او که مسئولیت بازسازی و جمع آوری آثار تاریخی صدمه دیده از جنگ در کابل و هرات را بر عهده دارد، از علاقمندان به تاریخ و فرهنگ کشور افغانستان می باشد. لسلی، نسل جوان افغانستان را "نسل امید" می نامد و می گوید که هدف او از تلاش هایش این است که روزی این نسل جوان افغانستان بتوانند آثار باستانی و تاریخی کشور خود را مشاهده نمایند و به تاریخ و پیشینه کشورشان پی ببرند.

    تاریخچه و مدارک تاریخی کشور افغانستان – اعم از بایگانی ها و معماری های برجسته آن – طی حمله ارتش سرخ در دهه 80 و پس از آن در دوران جنگ های داخلی افغانستان در دهه 90 نابود شده اند. اکنون نسلی از افغانی های مسن تر که کشور افغانستان را پیش از این دوران به یاد می آورند، به عنوان بزرگ ترین منبع تاریخ افغانستان محسوب می شوند و لسلی این موضوع را به خوبی می داند که وظیفه بازگویی و زنده نگاه داشتن تاریخ افغانستان، پس از مرگ این نسل، بر عهده نسل جوان افغانستان می باشد.

    لسلی می گوید: "ما می خواهیم که افرادی از خود کشور افغانستان، این گونه مسایل را به ملت افغانستان انتقال دهند." لسلی در ادامه می افزاید که بهترین پاداش برای تلاش های او این است که ببیند کودکان افغانی همگی مشغول تحصیل و آموختن می باشند، مخصوصاً جوانانی که اکنون تحت نظر تیم های بازسازی، مشغول دوباره سازی و زنده کردن تاریخ افغانستان می باشند.

    هر یک از این پروژه ها، فرصت های شغلی زیادی برای افغانی ها – که اکثراً کارهای عملیاتی بازسازی آثار تاریخی بر عهده آن ها می باشد – به وجود می آورد. یکی از این طرح ها، ساختمان اهدایی از طرف یک زن افغانی- آمریکایی که در حال حاضر در واشنگتن زندگی می کند، می باشد. این زن مالک یک حمام عمومی در شهر کابل بود و خانواده اش به اصرار از او می خواستند تا این حمام را به فروش برساند. او طی سفری که برای بازدید از این حمام به کابل داشت، با لسلی ملاقات کرد و تصمیم گرفت که حمام را به عنوان یک اثر تاریخی، جهت بازسازی و نگه داری به بنیاد فرهنگی آقاخان اهدا نماید. اکنون این حمام در حال تعمیر و مرمت می باشد و پس از اتمام تعمیرات، به شورای زنان شهر کابل تحویل داده خواهد شد تا شاید به عنوان اولین حمام مخصوص زنان درشهر کابل مورد استفاده قرار گیرد.

    مراسم اختتامیه برنامه "عظمت هنر اسلامی" شامل اجرای کنسرت موسیقی توسط هنرمند افغانی، همایون سخی، بود که با تشویق و استقبال گسترده حاضران مواجه شد. سخی از برجسته ترین نوازندگان رباب – نوعی ساز زهی – در جهان می باشد. ساز رباب دارای ابعاد و شکل های متنوع و متفاوتی می باشد و در کشورهای اسلامی با نام های مختلفی شناخته می شود. از این ساز غالباً برای بیان حماسه ها و وقایع تاریخی استفاده می شود.

    سخی که متولد کابل می باشد، پس از اشغال افغانستان توسط ارتش سرخ شوروی، به پاکستان گریخت و اکنون در شهر فرمونت در ایالت کالیفرنیا – مکانی که بیشترین جمعیت افغانی را دارد – زندگی می کند. کنسرت سخی که هنگام نواختن رباب، توسط توریالی هاشمی ، نوازنده طبل همراهی می شد، با تشویق گسترده حضار روبرو شد. قطعات منتخب از موسیقی سنتی افغانستان و همراهی سازهای رباب و طبل در کنسرت، شنوندگان را چنان به هیجان آورده بود که در پایان مراسم، همگی به صورت ایستاده به تشویق پرداختند.

    این مراسم که توسط بنیاد فرهنگی آقاخان برگزار شده بود، تجلیلی از فرهنگ و هنر اسلامی بود. بنیاد فرهنگی آقاخان بخشی از شبکه سازمان های فعال در امر توسعه و رشد کشورهای جهان سوم می باشد. این سازمان ها که به صورتی خصوصی و غیر ایدئولوژیک اداره می شوند، در زمینه اصلاح و بهبود شرایط زندگی مردم در فقیرترین مناطق کشورهای در حال توسعه فعالیت می کنند. آقاخان که مدیریت کل فعالیت ها و سازمان های این شبکه را بر عهده دارد، رهبر معنوی فرقه اسماعیلیان می باشد.

    بنیاد فرهنگی آقاخان وظیفه و مسئولیت صیانت از میراث اسلامی و موسیقی سنتی کشورهای اسلامی، بازسازی و تجدید حیات جوامع مدنی و حقوقی و فراهم آوردن زمینه های رونق دوباره معماری اسلامی را بر عهده دارد.

    تاکید بر پیوندهای فرهنگی

    نصیرالدین جمال، رییس شورای فعالیت های سازمان آقاخان در شمال شرقی ایالات متحده، هدف از برگزاری چنین مراسمی توسط بنیاد فرهنگی آقاخان را پایان بخشیدن به "عدم درک صحیح جامعه جهانی از اسلام و سایر ادیان سنتی" می داند. به اعتقاد جمال این گونه مراسم به مردم کشورهای جهان این امکان را می دهد تا شناخت بهتر و کامل تری نسبت به دین اسلام و فرهنگ و تاریخ کشورهای اسلامی داشته باشند.

    بنیاد فرهنگی آقاخان با تاکید بر ارزش های مشترک انسانی در سراسر جهان، تلاش می کند تا امکان درک عمیق تری از جهان اسلام را برای کشورهای غربی فراهم آورد. به عنوان مثال، ماجرای فیلم بچه های آسمان در تهران اتفاق می افتد، اما ارزش های خانوادگی و تلاش برای حفظ این ارزش ها، اصولی مشترک و شناخته شده در بین تمامی مردم جهان می باشند.

    جمال می گوید: "این فیلم نمایش دهنده شکوفایی ارزش های انسانی در عین فقر می باشد."

    اکبر پوناوالا، یک تاجر مقیم نیویورک که 22 سال است به صورت داوطلبانه به سازمان های توسعه آقاخان کمک می نماید، می گوید که هدف اصلی بنیاد فرهنگی آقاخان، تاکید بر نکات مشترک میان انسان ها، علی رغم وجود تفاوت ها و نقاط افتراق بین آن هاست. این نکات مشترک شامل ارج نهادن به آموزش و پرورش و تحصیلات، تلاش برای برقراری صلح و استفاده از زبان موسیقی برای ارتباط برقرار نمودن با دیگر فرهنگ ها می باشد و تمامی این موارد به نوعی در متن تعالیم دین اسلام قرار دارند.

    پوناوالا می گوید: "اگر مردم کشورهای مختلف با فرهنگ های گوناگون، تاکید و توجه بیشتری به نقاط اشتراکشان با یکدیگر داشته باشند، می توانند به صورتی کاملاً هماهنگ و در آرامش در کنار یکدیگر زندگی نمایند." او در پایان می پرسد: "چرا نباید اوضاع جهان این گونه باشد؟"
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 10:54 am

    «بچه هاي آسمان» در جشنوارهفيلم بهزيستي


    ابتکار- فيلم سينمايي "بچه هاي آسمان" از ساخته هاي موفق مجيد مجيدي براي شرکت در پخش مسابقه فيلمهاي سينمايي به نخستين جشنواره فيلم بهزيستي ارسال شده است. "بچه هاي آسمان" از توليدات کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان ميباشد که در سال 1375 ساخته شده و به موضوع کودکان و فقرا مي پردازد. مجيدي پس از سالها بازيگري از 1374 پا به عرصه کارگرداني گذاشت و با فيلم هاي: "پدر"، "بچه هاي آسمان"، "رنگ خدا"، "باران" و "بيد مجنون" موفقيتهاي چشمگيري در عرصه بين المللي و داخلي کسب نمود. کارگردانان شاخص سينماي ايران، تهيه کنندگان، موسسات و سازمانهاي سينمايي از سراسر کشور براي شرکت در بخش هاي مختلف نخستين جشنواره فيلم بهزيستي اعلام آمادگي کردند. گفتني است تاکنون بيش از 610 اثر به دبيرخانه اين جشنواره رسيده است و اين روند همچنان ادامه دارد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 11:03 am

    بالیوود فیلم مجیدی را بازسازی می‌کند
    "بچه‌های آسمان" هندی در راه اسکار
    فیلم نامزد اسکار مجید مجیدی، مضمون یک فیلم هندی با بازی "دارشیل سفری" کودک ستاره سینمای هند می‌شود. قرار است این فیلم نماینده امسال هند در مراسم اسکار باشد.

    به گزارش شبکه ایران، اسکرین ایندیا اعلام کرد این فیلم "بام بام بول" نام دارد و پریا دارشان آن را کارگردانی می‌کند. کاوری جا، آتول کولکارنی و ریتوپارنا سنگوپتا دیگر بازیگران این فیلم هستند.
    "بچه‌های آسمان" داستان یک خواهر و برادر از خانواده‌ای فقیر است که وقتی کفش‌های خواهر گم می‌شود، ناچار باید از کفش‌های برادر استفاده کنند. در فیلم هندی سفری نقش پسر را دارد و کاوری جا به نقش خواهر ظاهر می‌شود. آتول کولکارنی و ریتوپارنا سنگوپتا نیز به ترتیب نقش پدر و مادر را دارند. رضا ناجی در فیلم مجیدی نقش پدر خانواده را داشت.
    دارشیل سفری بازیگر اصلی فیلم "ستارگان روی زمین" به کارگردانی عامر خان بازیگر معروف سینمای هند است که امسال به نمایندگی از این کشور برای شرکت در بخش اسکار بهترین فیلم خارجی به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شده است.
    این بازیگر 13 ساله برای حضور در نقش یک پسربچه خوانش‌پریش در "ستارگان روی زمین" پارسال جایزه بهترین بازیگر نوجوان دهمین جشنواره بین‌المللی فیلم بمبئی را دریافت کرد.
    "بچه‌های آسمان" مجیدی سال 1997 در جشنواره مونترال چهار جایزه برد. این فیلم سال 1999 به فهرست پنج فیلم نهایی اسکار بهترین فیلم غیر انگلیسی‌زبان راه یافت. چند سال پیش نیز جک نئو فیلمساز سنگاپوری "دوان به سوی خانه" را بر مبنای "بچه‌های آسمان" ساخت. مجیدی امسال نیز با "آواز گنجشک‌ها" با بازی ناجی در اسکار حضور دارد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 11:58 am

    رنگ خدا


    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage


    نویسنده و کارگردان: مجید مجیدی

    مدیر فیلمبرداری: محمد داودی

    تدوین: حسن حسندوست

    موسیقی: علیرضا کهن دیری

    طراح صحنه: اصغر نژاد ایمانی

    چهره پرداز: سید محسن موسوی

    صدابردار صحنه: يدالله نجفي

    عکس: هاشم عطار

    جلوه هاي ويژه: محسن روزبهاني

    بازیگران: محسن رمضاني، حسین محجوب، سلمه فیضی، سلمه فیضی، الهام شریفی، فرحناز صفري، بهزاد رفيعي، محمد رحماني، مرتضي فاطمي، کمال ميرکريمي،‌ معصومانه زينتي، زهرا ميرزايي، احمد امينيان، مقدم بهبودي، جان علي خرمي

    سال ساخت: 1377

    تاریخ نمایش: 28 مهر 1378

    فروش در سينماهاي تهران: 133 ميليون تومان

    مجيد مجيدي - صفحة 2 FullImage

    خلاصه داستان:

    محمد رمضاني فرزند نابيناي هاشم كه در مدرسه نابينايان تحصيل مي كند براي گذراندن تعطيلات به خانه بازمي گردد. هاشم كه پس از مرگ همسر خود با مادرش زندگي مي كند، تصميم به ازدواج مجدد مي گيرد. او به همين منظور محمد را به كارگاه نجاري مي فرستد. مادر هاشم كه به نشان اعتراض در مقابل اين اقدام خانه را ترك كرده بود بعلت بيماري مجبور به بازگشت مي شود و سرانجام در بستر بيماري از دنيا مي رود. هاشم كه با مرگ مادر خود و شنيدن جواب منفي از نامزدش بيش از هميشه احساس تنهايي مي كند به سراغ محمد رفته و او را به خانه بازمي گرداند ولي محمد در ميانه راه بر اثر شكسته شدن پل به داخل رودخانه افتاده و هاشم نيز براي نجات محمد خود را به داخل رودخانه مي اندازد. اما خود نيز گرفتار مي شود. پس از بهوش آمدن با پيكر بي جان فرزندش مواجه مي شود. هاشم كه پس از مرگ همسر و مادرش فرزند كوچك خود را نيز از دست رفته مي بيند او را در آغوش مي گيرد و محمد نيز در آغوش پدر جاني دوباره مي يابد.


    يادداشت:

    چهارمين ساخته مجيد مجيدي، بهترين فيلم اوست. مجيدي فيلم به فيلم بهتر و پخته تر شده است. رنگ خدا با اکران در دو سينما توانست به رقم 133 ميليون توماني دست يابد و اين خود نشانگر استقبال تماشاگر از يک فيلم مطرح جهاني است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 12:01 pm

    محمدعلي اعظمي، عضو انجمن سينماي مشهد:

    در دهه اخير با موج جديد سينماي ديني و معنوي در كشور روبرو شده ايم

    تحول گسترده در سينماي ديني و معنوي نيازمند حضور پررنگ دولت در بخش تأمين اعتبارات اينگونه فيلم ها است.

    به گزارش سايت سينمايي سوره، «محمدعلي اعظمي» عضو انجمن سينماي مشهد با بيان اين مطلب افزود: هر چند سينماي ديني در ايران همچون كودك تازه متولد شده اي است كه نياز به توجه بيشتر دارد، اما به دليل حضور فيلمسازان توانمند در اين عرصه، دولت بهتر است فقط نيازهاي مالي آنها را مرتفع سازد.
    وي، چشم انداز سينماي ديني در ايران را روشن، اما سرعت رسيدن به آن را كند توصيف كرده و افزود: در دهه اخير با موج جديد سينماي ديني و معنوي در كشور روبرو شده ايم كه حكايت از پتانسيل هاي خوب در اين بخش دارد.
    اعظمي، از فيلم هايي همچون: تولد يك پروانه (مجتبي راعي)، گاهي به آسمان نگاه كن (كمال تبريزي)، قدمگاه (محمدمهدي عسگرپور) و رنگ خدا (مجيد مجيدي) به عنوان جرقه هاي راهبردي و كاناليزه شده در عرصه سينماي ديني و معنوي نام برد و اظهار داشت:‌ متأسفانه به دليل هزينه هاي بالا و نيز گيشه اي نبودن تعداد فيلم هاي ديني و معنوي بسيار محدود است.
    اگر قرار است به سينماي ديني به مفهوم واقعي آن پرداخته شود بهتر است با يك نگاه جامعه شناسانه و روان كاوانه،‌ ابتدا به ساكن به خلاءهاي موجود در جامعه پرداخت و سپس براساس اين رويكرد اقدام به توليد نمود.
    اعظمي افزود: زماني كه سينماي ديني و معنوي بتواند، زمينه هاي رشد و تعالي فكري و روحي آحاد جامعه را مرتفع سازد، صرف نظر از برگشت پذيري سرمايه، آنگاه مي توان ادعا كرد كه يك فيلم ديني مفيد ساخته شده است.
    گفتني است، سومين جشنواره فيلم، فيلمنامه و عكس امام رضا (ع) از 19 لغايت 21 آذرماه جاري در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 12:02 pm

    مجيد مجيدي:

    علت سطحي بودن برخي فيلمها تقليد است

    علت سطحي بودن بعضي از فيلمها به خصوص در جشنواره فيلم «رويش» دنباله‌روي و تقليد است.

    به گزارش سايت سينمايي سوره، «مجيد مجيدي» با بيان اين مطلب گفت: براي رفع اين معضل سازندگان فيلم بايد نوع نگاه خود را بگونه‌اي تغيير دهند تا به سمت خودجوشي حركت كرده و از تقليد دور شوند.
    كارگردان فيلمهاي رنگ خدا و بچه‌هاي آسمان افزود: بايد سعي كنيم از قالب كليشه و دستور خارج شويم و از خودجوشي و فطرت بهره ببريم. با اين حال وي سوژه فيلمهاي جشنواره رويش را شاهكار توصيف كرد و گفت: 80 درصد آراء در انتخاب فيلمها تقريبا منصفانه است.
    مجيدي اضافه كرد: در عين حال 90 درصد فيلمهاي ديني جشنواره به مسايل مربوط به مرگ و درد و رنج پرداخته‌اند و وجه نشاط و شادي بندرت در آنان ديده مي‌شود.
    نخستين جشنواره سراسري فيلم كوتاه ديني «رويش» از 13 آبان ماه جاري به مدت چهار روز در مشهد جريان دارد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 12:06 pm

    رنگ خداي مجيد مجيدي در جشنواره رويش به نمايش درمي آيد

    فيلم رنگ خدا ساخته «مجيد مجيدي» كارگردان مطرح سينما در جشنوراه فيلم «رويش» نماي شو نقد خواهد شد.

    به گزارش سايت سينمايي سوره، «علي صداقت كريمي» قائم مقام جشنواره فيلم كوتاه ديني رويش در گفتگو با ستاد خبري نخستين جشنواره فيلم كوتاه ديني رويش با اعلام اين مطلب افزود: فيلم تولد يك پروانه ساخته مجتبي راعي نيز در سومين روز از برگزاري جشنواره به نمايش درخواهد آمد.
    وي افزود: در روز اول برگزاري جشنواره چهار فيلم كوتاه ديدار، زيارت، از فرش تا عرش و تنديس هاي گلي در سينما قدس مشهد به اكران درمي آيد.
    وي اظهار داشت: 57 اثر شامل مستند و فيلم هاي كوتاه و انيميشن و پويانمايي در خلال روزهاي جشنواره در سينماهاي قدس و ياسمن مشهد مقدس به نمايش گذاشته خواهد شد.
    وي در پايان ضمن اشاره به نمايش چند فيلم بلند گفت: علاوه بر اكران فيلم هاي كوتاه، فيلم هاي بلند سفر بزرگ ساخته اسماعيل فروخي، شانه ها ساخته نيالان و موهبت الهي ساخته نيك هام اكران عمومي گذاشته خواهد شد.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 12:15 pm

    عرب ها «رنگ خدا» را مي بينند
    در چارچوب توسعه همكاري فرهنگي بين ايران و امارات فيلم سينمايي «رنگ خدا» ساخته «مجيد مجيدي» در ابوظبي اكران مي شود.
    به گزارش سايت سينمايي سوره به نقل از رايزن فرهنگي سفارت جمهوري اسلامي ايران در ابوظبي، فيلم سينمايي «رنگ خدا» محصول 1377 (ايران) به كارگرداني «مجيد مجيدي» فيلمساز شناخته شده سينماي ايران در چارچوب توسعه همكاري فرهنگي بين ايران و امارات از سوي مجتمع فرهنگي ابوظبي به اكران گذاشته مي شود.
    برپايه اين خبر، اين فيلم ماه آينده با دو نوبت اكران در سالن سينمايي مجتمع فرهنگي ابوظبي به نمايش گذاشته خواهد شد.
    گفتني است، اين مجتمع قرار است كه چند فيلم اجتماعي و فرهنگي ديگر را براي روزهاي فراغت جوانان و خانواده هاي ايشان به اكران درآورد.



    مجيد مجيدي - صفحة 2 MainNewsImage

    مجيد مجيدي با «رنگ خدا» به زنجان مي رود
    مروري بر آثار سينمايي «مجيد مجيدي» كارگردان نام آشناي سينماي ايران از 25 لغايت 29 تيرماه در زنجان برگزار مي شود.
    به گزارش سايت سينمايي سوره، در هفته فيلم اين فيلمساز برجسته، آثار برگزيده وي همچون: «بدوك»، «پدر»، «بچه هاي آسمان»، «رنگ خدا» و «باران» در سينما استقلال زنجان به نمايش درمي آيد.
    گفتني است روز 29 تيرماه، اين برنامه اختصاص به نمايش فيلم «رنگ خدا» در ساعت 17 جلسه پرسش و پاسخ با حضور «مجيد مجيدي» برگزار خواهد شد.
    لازم به ذكر است، فيلم هاي مذكور در روزهاي ياد شده ساعت 18 در سينما استقلال زنجان براي عموم علاقه مندان به صورت رايگان به نمايش درخواهد آمد.


    مجيد مجيدي - صفحة 2 MainNewsImage

    «رنگ خدا» در دانشگاه صوفيه

    به درخواست گروه فرهنگي «دانشگاه صوفيه» بلغارستان «رنگ خدا» ساخته «مجيد مجيدي» اكران شد.

    به گزارش سايت سينمايي سوره به گزارش روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، فيلم سينمايي «رنگ خدا» تنها فيلم ايراني كه نامزد دريافت جايزه اسكار شده بود، به كارگرداني «مجيد مجيدي» فيلمساز صاحب نام سينماي ايران به درخواست گروه فرهنگي «دانشگاه صوفيه» بلغارستان از وابستگي ايران و به منظور آشنايي دانشجويان بلغاري با فرهنگ مردم ايران و جهان به ويژه كشورهاي شرق، در يكي از تالارهاي مركزي دانشگاه صوفيه به اكران درآمد و مورد توجه فراوان تماشاچيان و دانشجويان بلغاري قرار گرفت.
    برپايه اين خبر، پروفسور «ايوان ايلچف» رئيس دپارتمان تاريخ دانشگاه صوفيه با اشاره به تاريخ و تمدن كهن ايران، دانشجويان را به فراگيري بيشتر تمدن قديم ايران و جهان فراخواند و «موسوي» وابسته فرهنگي ايران در صوفيه نيز از وضعيت صنعت سينماي ايران پس از انقلاب ياد كرد.


    مجيد مجيدي - صفحة 2 MainNewsImage

    7 فيلم ايراني به جشنواره فيلم‌هاي «معناگرا» ي تركيه دعوت شد
    انجمن سينماي آنكارا خواهان شركت هفت فيلم ايراني در نخستين جشنواره بين‌المللي «فيلم‌هاي معناگرا» در تركيه شد.
    به گزارش سايت سينمايي سوره به نقل از روابط عمومي بنياد سينمايي فارابي، انجمن سينماي آنكارا خواستار شركت فيلم‌هاي «رنگ خدا» و «باران» ساخته مجيد مجيدي، «درخت گلابي» و «پري» ساخته داريوش مهرجويي، «يك تكه نان» و «شيدا» ساخته كمال تبريزي و «نار و ني» ساخته سعيد ابراهيمي‌فر دراين جشنواره شد.
    براساس اين گزارش، فيلم سينمايي «يك تكه نان» در بخش سينماي معناگراي بيست و سومين جشنواره بين‌المللي فيلم فجر جايزه بهترين كارگرداني را دريافت كرده است.
    نخستين جشنواره بين المللي فيلم هاي معناگرا تركيه 24 ارديبهشت در شهر قونيه آغاز مي شود و تا 9 خرداد ادامه دارد.


    اكران عمومي «رنگ خدا» در بلاروس
    «رنگ خدا» ساخته مجيد مجيدي، پس از اينكه جوايز اصلي جشنواره‌ سالانه «بلاروس ليستاپاد» را به دست آورد، به زودي در سينماهاي اين كشور به نمايش عمومي در مي‌آيد.
    به گزارش سايت سينمايي سوره، با اينكه، شش سال از ساخت اين فيلم مجيدي مي‌گذرد، ولي اين فيلم، همچنان در جشنواره‌ ها مي‌درخشد و به تازگي جايزه‌ بهترين كارگرداني جشنواره بلاروس به رنگ خدا رسيد. «محسن رمضاني» و «حسين محجوب»، دو بازيگر اين فيلم نيز جوايز بازيگري اين جشنواره را به دست آوردند. رنگ خدا، در سال 1378 در چند سينماي محدود در تهران به نمايش در آمد و از فروش بسيار خوبي بر خوردار شد و در زمان اكران پرفروش‌ترين فيلم ايراني در آمريكا نيز بوده است.
    catuyoun
    catuyoun
    Admin


    تعداد پستها : 1950
    Age : 57
    Registration date : 2008-02-27

    مجيد مجيدي - صفحة 2 Empty رد: مجيد مجيدي

    پست من طرف catuyoun الخميس فبراير 25, 2010 12:16 pm

    هفته فيلم ايران در شهر سن پترزبورگ روسيه آغاز شد

    با نمايش فيلم «رنگ خدا» ساخته مجيد مجيدي، هفته فيلم ايران، يكشنبه 14 فروردين ماه 84 در شهر سن پترزبورگ پايتخت فرهنگي روسيه آغاز شد.


    به گزارش سايت سينمايي سوره، تالار تاريخي موزه «آرميتاژ» سن پترزبورگ محل نمايش فيلم رنگ خدا، در روز افتتاح هفته فيلم ايران شاهد حضور مقاماتي از جمله معاون بين المللي استانداري سن پترزبورگ، معاون شهردار، ايران شناسان برجسته و سينماگران اين شهر بود.
    ميخائيل پتروفسكي، رئيس موزه دولتي «آرميتاژ» سن پترزبورگ در اين مراسم ضمن تشكر از رايزني فرهنگي ايران براي برپايي هفته فيلم ايران گفت: اين موزه به عنوان يكي از موزه هاي مهم جهان كه در آن آثار زيادي از كهن ترين تمدن هاي ايراني نگهداري مي شود، نقش و رسالت مهمي در معرفي فرهنگ و هنر ايراني داشته است.
    «سرگئي پرونارينكو» معاون استانداري سن پترزبورگ هم با اشاره به خواهرخواندگي اين شهر با اصفهان، برپايي هفته فيلم ايران را در راستاي معرفي بيشتر ايران براي هنردوستان اين شهر عنوان كرد.
    مهدي ايماني پور، رايزن فرهنگي ايران در روسيه نيز دلايل موفقيت و شكوفايي جهاني سينماي ايران در دهه گذشته را رويكرد فرهنگي اين سينما دانست و سينماهاي ايران را سينمايي انسانگرا، معنويت مدار و مملو از خرد و انديشه قلمداد كرد.
    وي گفت: ريشه حاكميت چنين فضايي بر سينماي ايران به شخصيت والاي امام (ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران كه اصالتاً شخصيتي فرهنگي بود مربوط است. مجيد مجيدي نيز در سخناني از سينماي ايران به عنوان پل ارتباط ميان ملتها ياد كرد و حضور خود در روسيه و آشنايي با ظرفيت هاي گسترده فيلمسازي اين كشور را فرصت مغتنمي براي توسعه همكاري هاي سينمايي و توليد آثار مشترك دانست.
    اكران فيلم «رنگ خدا» مورد استقبال كم نظير علاقمندان قرار گرفت و پس از نمايش آن، شخصيت هاي شهر سن پترزبورگ به طرق مختلف عواطف و احساسات خود از ديدن فيلم را بيان كردند.
    «الكسناند ساكوروف» كارگردان معروف سينماي روسيه ضمن در آغوش كشيدن مجيدي وي را فيلمسازي بزرگ ناميد و گفت تحت تأثير ديدن اين فيلم قرار گرفته است. برگزاري مراسم فيلم ايران در مسكو و سن پترزبورگ بازتاب گسترده اي در رسانه هاي گروهي روسيه داشته است و شبكه تلويزيوني سن پترزبورگ با پخش زنده مصاحبه خود با مجيد مجيدي، گزارش كاملي از اين مراسم را منعكس كرد.
    كارگردان ايراني در حاشيه نمايش فيلمهايش در اين شهر با مدير مجتمع بزرگ فيلمسازي سن پترزبورگ «لنفيلم» نيز ديدار و گفتگو كرد و از امكانات گسترده اين مجتمع بازديد كرد. هفته فيلم ايران با عنوان «مروري بر آثار مجيد مجيدي» هفته گذشته در مسكو نيز برگزار شده بود و از امروز در سن پترزبورگ آغاز شد.
    در چارچوب اين برنامه فرهنگي پنج فيلم از ساخته هاي مجيد مجيدي به نام هاي «بچه هاي آسمان»، «باران»، «پدر»، «رنگ خدا»، «خدا مي آيد» و «آخرين آبادي» نمايش داده مي شود.

      اكنون الجمعة مايو 17, 2024 1:42 am ميباشد